ایسنا نوشت:

نماينده مردم تهران در مجلس تاكيد كرد: كنفرانس انتفاضه فلسطين، پازل سياسي منطقه را تحت تاثير قرار داد.

پرويز سروري عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به برگزاري كنفرانس بين‌المللي حمايت از انتفاضه فلسطين اظهار داشت: شايد يكي از رخدادهاي بسيار تاثيرگذاري كه در اين چند ماهه توانست نقش‌آفريني كند و پازل سياسي كشور و منطقه را مورد تاثير قرار دهد، برگزاري كنفرانس بين‌المللي انتفاضه فلسطين بوده است.

وي خاطرنشان كرد: به علت حساسيتي كه در آن به سر مي‌بريم، يعني وضعيتي كه نظام سلطه در رابطه با منطقه دارد و هر روز از سنگري به سنگر ديگر عقب‌نشيني مي‌كند و منطقه عملا در فرآيندي قرار مي‌گيرد كه آن فرآيند مبتني بر حمايت از فلسطين و ضديت و دشمني با متجاوزين اسرائيلي است، به طور طبيعي نظام سلطه تلاش مي‌كند كه اولا اين روند را متوقف و سپس منحرف كند؛ لذا فكر مي‌كنم طرح محمود عباس مبتني بر همين موضوع بود. يعني در شرايط بسيار مهمي كه اسرائيلي‌ها در انفعال قرار گرفته بودند، طرح ابومازن مي‌توانست به نوعي نقش توقف در روند تمايلات ضداسرائيلي در منطقه را ايفا و موضوع را به يك مساله حاشيه‌اي منحرف كند.

سروري اظهار كرد: فكر مي‌كنم اين طرح از طرف آمريكايي‌ها به ابومازن القا شده بود و در تلاش است كه با طرح دولت مستقل فلسطيني اين ابهام را به وجود آورد كه نتيجه اقدامات مردم منطقه به ثمر نشسته كه آن چشم‌انداز نيز تشكيل دولت مستقل فلسطيني بوده است كه آثاري را در بردارد.

اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس اضافه كرد: يكي از آثار اين است كه نزاع بين مردم منطقه و اسراييل را عملا به داخل فلسطين بين حماس و فتح منتقل و نهايتا درگيري اسرائيلي - فلسطيني به فلسطيني - فلسطيني مبدل خواهد شد.

وي با اشاره به بحث آوارگان فلسطيني كه امروز به شدت نگران بوده و دغدغه دارند و در اردوگاه‌هاي پرمشقت زندگي مي‌كنند، اظهار كرد:‌ امروز با طرح دولت مستقل فلسطيني عملا اين توقع را به وجود مي‌آورند كه استقرار چند ميليون آواره فلسطيني بايد در همين مناطق محدودي كه شايد 22 درصد از مناطق فلسطين اشغالي را به خود اختصاص مي‌دهد، باشد.

سروري خاطرنشان كرد: در نتيجه توقع بالايي ايجاد مي‌كند كه عملا دولت مستقل قادر به انجام آن نخواهد بود و مي‌تواند درگيري پايداري را بين فلسطيني‌ها به وجود آورد، يعني فلسطيني‌هاي مستقر در مناطق كرانه باختري و غزه و فلسطيني‌هايي كه در خارج از فلسطين در اردوگاه‌هاي بسيار عذاب‌آور زندگي مي‌كنند.

نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اين‌كه اين طرح حدود و ثغور مشخصي ندارد، ابراز كرد: در واقع تكليف شهرك‌هاي احداث شده در كرانه باختري را روشن نكرده و اين ابهام وجود دارد كه چه تصميمي براي اين شهرك‌ها گرفته مي‌شود.

اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي خاطرنشان كرد: معتقدم انتقال از متن به حاشيه هدف اصلي اين طرح بوده است يعني مردم را از متن مقابله با اسرائيل به حاشيه مساله انتقال داده كه به نظر من طرح بي‌سرانجامي خواهد بود.

وي با اشاره به اين‌كه همان كساني كه اين طراحي را انجام داده‌اند همان‌ها هم مخالفت مي‌كنند و مانع از انجام اين كار مي‌شوند، اظهار داشت: اين بدان دليل است كه تجربه نشان داده اسرائيلي‌ها اهل امتياز دادن نيستند و امتياز را بايد از اسرائيلي‌ها گرفت، به همين دليل فكر مي‌كنم دولت مستقل فلسطيني يك حركت پيچيده نظام سلطه براي مهار جنبش‌هاي مردمي در منطقه بود.

سروري يادآور شد: البته ما با توجه به جنبش‌هايي كه در منطقه وجود دارد اميدوار هستيم كه يك همگرايي بسيار جدي منطقه‌اي در رابطه با مقابله با اسرائيل ايجاد شود، زيرا ديگر روزهاي طلايي اسرائيل سپري شده و روزهاي تاريك اسرائيل فرا رسيده است.‌ امروز تونس، مصر، ليبي، يمن، اردن و بحرين به طور تمام عيار و برخي در حال ورود به يك فضاي جديد مقابله با اسرائيل هستند.

وي تصريح كرد: البته ما تاكنون متاسفانه از اتحاديه عرب و كنفرانس اسلامي و اين مجامع اسلامي هيچ موضع قابل قبولي را مشاهده نكرديم و اميدواريم كه اين كنفرانس‌ و همايش بتواند اين خلاء را پر كند و از نظر بيان مواضع نوعي همگرايي بر عليه اسرائيل و به نفع فلسطين ايجاد كند.

سودانی:پيشنهاد تشكيل كشور فلسطين در جهت رسميت‌بخشي به اسرائيل است

 همچنین يك نماينده اصولگراي مجلس شوراي اسلامي گفت: طرح محمود عباس براي تشكيل كشور مستقل فلسطين، نوعي رسميت‌بخشي به وجود رژيم صهيونيستي و اسرائيل است كه از سوي غرب دنبال مي‌شود.

ناصر سوداني  با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در كنفرانس حمايت از انتفاضه فلسطين يادآور شد: فلسطين متعلق به فلسطينيان است و بايد توسط مردم اين كشور و از رهگذر برگزاري يك انتخابات آزاد بين فلسطينيان اصيل اداره شود؛ چه كساني كه ساكن سرزمين‌هاي اشغالي هستند و چه كساني كه در اردوگاه‌ها و خارج از فلسطين به سر مي‌برند.

وي اضافه كرد: اين انتخابات نبايد شامل كساني باشد كه غيرفلسطيني هستند و از كشورهاي مختلف به اين سرزمين آمده‌اند. اين پيشنهادي است كه در كنفرانس گذشته هم توسط مقام معظم رهبري مطرح شد اما علي‌رغم عقلاني بودن آن عملياتي نشده است. مطمئنا برگزاري انتخابات در اين كشور بر اساس اصول دموكراسي و حاكميت مردم بر مردم خواهد بود.

نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه تنها برگزاري همه‌پرسي در فلسطين مي‌تواند حلال مشكلات اين كشور باشد، گفت: فضاي بيداري اسلامي و انتفاضه‌هاي فلسطين به سمت محو اسرائيل حركت مي‌كند اما كشورهاي غربي براي اينكه بتوانند اين مقاومت‌ها را از جهت اصيل خود منحرف كنند و نوعي حق‌السكوت بدهند و از سويي جريان توفنده اسرائيل برافكن را مهار كنند عملا موضوع به رسميت شناختن يك كشور فلسطيني را البته با تعاريف خودشان مطرح مي‌كنند كه فقط شامل بخشي از سرزمين فلسطين است.

اين نماينده اصولگراي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: البته آمريكا اعلام كرده كه اگر اين پيشنهاد به سازمان ملل بيايد آن را وتو مي‌كند بنابراين ماهيت استكبار جهاني و غرب اينگونه است كه آنها ظلم‌شان را به ملت مظلوم فلسطين بيشتر مي‌كنند و بجاي آنكه به دموكراسي تن بدهند، به اسرائيل خدمت مي‌كنند و مي‌خواهند اين غده سرطاني را به هر شكل ممكن در ميان سرزمين‌هاي اسلامي و در خاورميانه پا بر جا نگه دارند.

/212

کد خبر 176236

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین