حتی بعد از ممنوعیت تبلیغات برای برنج خارجی در صدا و سیما، باز هم نام این نوع برنج شنیده میشود؛ اما این بار نه به جهت تبلیغ و ترغیب مردم برای استفاده از انواع گوناگون این برنج بلکه درباره خطرات و مضراتی که برنجهای وارداتی همراه خود به ارمغان آوردهاند. اگر پیش از این، اعتراضها درباره واردات بیرویه برنج خارجی و در انبار ماندن برنج ایرانی بود، اخیراً بحث بر سر بهداشتی بودن یا نبودن برنجهای وارداتی است و اظهارنظرهایی که در این رابطه صورت میگیرد مردم را به احتیاط در انتخاب نوع برنج مصرفی وامیدارد.
در آخرین اظهارنظر صورت گرفته در این زمینه، مدیر کل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت گفت: به علت نبود استاندارد ملی برنج در کشور ممکن است برنجهای وارداتی دارای آلودگیهای کنترل نشده باشند و با توجه به گزارش مؤسسه استاندارد مبنی بر آلودگی این برنجها وزارت بهداشت مشغول بررسی این موضوع است اما هنوز صحت این ادعا در وزارت بهداشت تأیید نشده است ولی بررسیها ادامه دارد.
هدایت حسینی افزود: در پی انتشار گزارش مؤسسه استاندارد مبنی بر آلودگی 13 نوع برنج وارداتی به آرسنیک، جیوه و برخی مواد نگهدارنده، وزارت بهداشت نیز بررسی این موضوع را آغاز کرده است اما هنوز میزان آلودگی و جزئیات آن مشخص نشده است.
به گزارش فارس، وی گفت: متأسفانه به علت تعریف نشدن استانداردهای ملی مواد غذایی پر مصرف از جمله برنج، همه کنترلهای لازم روی مواد غذایی وارداتی انجام نمیشود و احتمال وجود برخی آلایندهها در برنجها و برخی مواد غذایی دیگر وارداتی وجود دارد و منتفی نیست به همین علت بلافاصله بعد از گزارش مؤسسه استاندارد، وزارت بهداشت بررسی این موضوع را در آزمایشگاههای کنترل غذا آغاز کرد.
حسینی اظهار کرد: برای بررسی ایمنی کامل مواد غذایی باید استانداردهای ملی سلامت مواد غذایی به خصوص برای مواد غذایی پرمصرف در کشور انجام شود که متأسفانه تاکنون این کار انجام نشده است به همین علت وزارت بهداشت از مدتی پیش تدوین استاندارد ملی را برای این مواد غذایی آغاز کرده است.
مدیر کل نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت اضافه کرد: وزارت بهداشت براساس شاخصهایی که در اختیار دارد مواد غذایی و اقلام آرایشی و بهداشتی را کنترل میکند اما چون استاندارد ملی برای همه این اقلام تعریف نشده است، ممکن است این نظارت کامل نباشد.
وی گفت: برای رفع این مشکل در زمان حاضر وزارت بهداشت با همکاری سایر دستگاههای مسئول، مشغول تدوین استاندارد ملی برنج، آب معدنی، روغن و آرد گندم است که امیدواریم به زودی این کار به پایان برسد.
نظر شما