خبر جدید سرپرست وزارت جهادکشاورزی درباره تغییر قیمت مرغ/ آقامیری: مرغداران به قول خود وفا نکردند

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: تا یک هفته آینده یا هفته‌های آتی به‌طور قطع با مازاد تولید مرغ در کشور مواجه خواهیم بود و ما خود را برای جمع‌آوری و ذخیره‌سازی آن آماده کرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدمحمد آقامیری درباره دلایل افزایش قیمت مرغ در هفته‌های اخیر گفت: در سال گذشته در مقطعی شرکت‌های جوجه‌کشی با توصیه انجمن جوجه یک‌روزه به‌مدت ۲ هفته جوجه را از دستگاه‌ها خارج کردند و به همین دلیل کمبود شدیدی در تولید جوجه یک‌روزه در کشور صورت گرفت.

وی افزود: با توجه به آنکه در آن مقطع جوجه‌ریزی به نصف کاهش پیدا کرد در نتیجه اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه، بازار به‌دلیل کمبود تولید مرغ دچار التهاب شد.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: شرایط تولید در زمان حاضر کاملاً عادی و در حال بازگشت به روند قبلی خود است.

وی تصریح کرد: یک‌هزار و ۲۰۰ تن مرغ به‌طور روزانه برای استان تهران مورد نیاز است، اما در ۱۰ روز ابتدای اردیبهشت ماه و روزهای پایانی فروردین ماه با کمبود تولید مواجه بودیم به‌طوری که در روزی با ۲۱۳ تن بازار استان تهران را در حالی مدیریت کردیم که نیازمند یک‌هزار و ۲۰۰ تن بودیم و تنها به‌اندازه یک‌ششم بازار، مرغ وجود داشت.

آقامیری گفت: در آن مقطع تنها کاری که می‌توانستیم انجام دهیم بازگرداندن آرامش به بازار مرغ کشور بود و عملاً امکان جبران این حجم از کسری مرغ وجود نداشت به همین منظور بخشی از نیاز بازار را در هفته‌های اول اردیبهشت ماه با مرغ منجمد و با جابه‌جا کردن مرغ از سایر استان‌ها تأمین کردیم تا از آن شرایط عبور کنیم، اما التهاب آن به هفته‌های بعد منتقل شد.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ابراز کرد: درباره گرانی مرغ دلایل مختلفی وجود دارد که یکی از این موارد نیز تأخیر در اعلام کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی از ۹ درصد به یک درصد است (در این مدت واردات نهاده‌های دامی متوقف شده بود).

وی تأکید کرد: از اول خرداد ماه هیچ مشکلی در تولید گوشت مرغ نداریم و بازار در روال عادی خود درحال حرکت است.

آقامیری گفت: عده‌ای سوداگر در چهره دلال و خریداران گوشت مرغ در حال تحریک بازار و مرغداران هستند تا مرغ از مرغداری‌ها خارج نشود؛ اما باید توجه داشت که به‌زودی و تا یک هفته آینده یا هفته‌های آتی به‌طور قطع با مازاد تولید مرغ در کشور مواجه خواهیم بود و ما خود را آماده جمع‌آوری تولید مازاد کرده‌ایم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: با آمدن من، در اردیبهشت ماه ۱۱۸ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در کشور انجام شده است که در مقایسه با ۸۴ تا ۸۵ میلیون ماه گذشته نزدیک به ۳۰ میلیون قطعه افزایش جوجه‌ریزی وجود دارد.

آقامیری گفت: در صورتی که تقاضای جوجه‌ریزی وجود داشته باشد برنامه‌ریزی شده است که در خرداد ماه حداقل ۱۳۰ میلیون جوجه‌ریزی انجام شود و وزارت جهاد کشاورزی آمادگی جمع‌آوری و ذخیره تولید مرغ مازاد را دارد.

وی تصریح کرد: کل ظرفیت جوجه‌ریزی در کشور ۱۳۰ میلیون جوجه‌ریزی در ماه است، در صورتی که بخواهیم با ظرفیت کامل تولید داشته باشیم مازاد زیادی خواهیم داشت.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای کاهش قیمت جوجه در بازار و افزایش تولید برنامه‌ریزی شده است، اگر کسری وجود داشته باشد برای واردات آن اقدام می‌شود.

آقامیری گفت: بر اساس توافقی که با مرغداران صورت گرفته است مقرر شد همزمان با تأمین ثابت نرخ نهاده‌های دامی، قیمت مرغ زنده درب مرغداری ۵۲ هزار تومان، قیمت عمده مرغ ۶۸ هزار تومان و برای مصرف‌کننده ۷۳ هزار تومان باشد.

او افزود: بر اساس این توافق که به‌درخواست خود مرغداران بود، دولت نهاده‌های دامی مرغداران را با قیمت ثابت و با ارز ۲۸هزارتومانی تأمین کرد، اما مرغداران برای عرضه مرغ به‌اندازه کافی به قول خود وفا نکردند.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به کمبود تأمین نهاده دامی در ماه‌های پایانی سال قبل و ماه‌های ابتدایی سال جاری اعلام کرد: نهاده دامی موردنیاز مرغداران تأمین شده است و به‌اندازه کافی روی بازارگاه وجود دارد؛ ۳۵ کشتی کالاهای اساسی از جمله نهاده دامی نیز در بندرگاه برای تخلیه و ترخیص وجود دارد.

آقامیری گفت: برای تأمین نهاده‌های دامی محدودیت ارزی وجود دارد، اما مشکل ارزی نداریم؛ امیدواریم در آینده نیز نهاده موردنیاز را تأمین کنیم.

او در پایان گفت: برنامه‌ریزی شده است که کل بازار مرغ را به اتحادیه‌ها واگذار کنیم و وزارت جهاد کشاورزی تنها سیاست‌گذاری کند.

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1771399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهروند IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    0 0
    جوجه هاراکه معدوم وازبین بردن دارن پس میدهن
  • ا.ص IR ۰۶:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    0 0
    کدوم ارز . سویا تا ۲۸۰۰۰ تومن بالا رفت مواد اولیه خارجی همه با ارز آزاد وارد شد. قیمت تمام شده مرغ هم ۵۵۰۰۰ تومن بالا تر هست بعد انتظار چی داری
  • IR ۰۷:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    0 0
    اتحادیه ها معمولا زیاد موفق نیستند رقابت بین اعضا موجب میشه که آموزش و ترویج غلطیبوجود بیاد
  • معلم بازنشسته IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    0 0
    وقتی کشور رها شده است و مسئولین جسارت . جرات کنترل ندارند وضع بهتر از این نمی شود.
  • IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    0 0
    سرپرست محترم در بقیه کشور به تاسی از تهران قیمت اعلام میکنند شما برای یک کشور برنامه می‌ریزید،مرغ هم از سفره پرید،شما تدبیری که برای رفع فقر بکار گرفتید خوب است با این تنقاض رفتار و گفتار و ناتواتی و بی مدیریتی شدید و وامدار رای دهندگان خاص بود ،همه فقرا خواهند مُرد و شما و امثاله فارغ از همه چیز آمارهای خود را ارایه خواهید داد،فردی که افت طبقاتی عمودی پیدا کند به خودک*شی یا دیگرک*شی روی خواهد اورد،خود دانید و دولتتان که هیچکدام از وعده هایش عملی نشد،
  • محمود IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    2 3
    بنده چندین سال هست که داد میزنم مرغداران سالهاست هم از توبره میخورن وهم ازآخور دیگه چاق وچله هستن دیگه نه اینکه حرف مسئولان رو گوش نمیدن بلکه گردن کلفتتر از آن هستند که فکرشو بکنید فقط،زبان زور دیگه هیچ چیز متوجه نمیشن
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    1 2
    ایران رو از دست رفته بدونید چون مسولینش در فکر مقام بالاتر وجایگاه یکه دارند رو سفت بچسبند
  • رئوف IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
    2 0
    آقای سرپرست وزارت،شما فرقی باوزیرقبلی ندارید!بامردم ومرغداران رو،راست باشید،اینقدرعدم مدیریت خودتان وزیرمجموعه را گردن کسی نندازید.این آشفته بازارمنجربه عدم اعتمادمردم شده واین به ضررنظام است.مردم پشتیبان این نظام هستند،مردم سرمایه های این مملکتند،فعلا شماخراب کردید،امیدوارم مجلس رای مثبت به شما ندهد!