نخستین حراج آثار تجسمی ایران به همت بنیاد خیریه بهنام دهش‌ور و گالری شیرین به منظور حمایت از بیماران سرطانی برپا شده است.

مریم آموسا: بخش نمایشگاهی نخستین حراج آثار هنرهای تجسمی جمعه 22 مهرماه در گالری شیرین برپا شد.

این آثار بعد از شش روز این آثار در یک حراجی که عصر 29 مهرماه در هتل اوین پارسیان برگزار می‌شود به بالاترین قیمت پیشنهادی به فروش می‌رسند.
 
نخستین حراج آثار تجسمی ایران به همت بنیاد خیریه بهنام دهش‌پور و گالری شیرین به منظور حمایت از بیماران سرطانی تحت حمایت بنیاد دهش‌پور و همزمان با افتتاح ساختمان جدید گالری شیرین برپا شده است.
مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور پررنگ هنرمندان عرصه‌های مختلف تجسمی و سایر هنرها در فضای نمایشگاهی که در سه طبقه برنامه‌ریزی شده بود، افتتاح شد. دراین مراسم چهره‌هایی چون پرویز کلانتری، مرتضی قره‌باغی، محمود دولت‌آبادی، بهنام کامرانی، امیرحسین بیانی، نصرالله کسرائیان، پگاه آهنگرانی و آناهیتا نعمتی حضور داشتند.
نخستین تجربه حراج آثار تجسمی در ایران
با این‌که هنرمندان تجسمی ایران در 10 سال گذشته در حراجی‌های مهم منطقه و لندن حضور جدی داشته‌اند و آثار آن‌ها با قیمت‌های بالایی چکش خورده، اما برای نخستین بار است که در کشور ما این اتفاق می‌افتد و هنرمندان ایرانی در یک حرکت انسان‌دوستانه آثارشان را با شرایط تقریبا یکسان در یک گالری به نمایش می‌گذارند و منتظر می‌مانند تا خریداران آثار آن‌ها را در مقام مقایسه با سایر آثار انتخاب و ارزش‌گذاری کنند.

با این‌که آثار برخی از هنرمندان ایرانی در حراجی‌های خارجی با رقم‌های بسیار بالایی به فروش می‌رسد، اما برخی از هنرمندان ایرانی مدعی هستند که قصد ندارند در این حراجی‌ها شرکت کنند، چرا که با حضور در این حراجی‌ها به یک باره قیمت آثار آن‌ها رشد صددرصدی خواهد داشت.

این موضوع در وهله نخست موجب می‌شود آن‌ها در آن حراجی سود خوبی بکنند و درآمدشان گاه به انداره درآمد فروش یک سال درایران باشد، اما در کوتاه مدت موجب می‌شود مشتری‌های داخلی خود را از دست بدهند، چرا که یک خریدار داخلی توان این را ندارد که آثار آن‌ها را بر اساس قیمت گذاری  اخیرشان خریداری کند و همین موضوع در دراز مدت موجب از دست دادن مشتری‌ها داخلی و فراموشی هنرمند می‌شود.

به گفته حسین عدالت‌خواه هنرمند نقاش و مجسمه‌ساز که تمرکز فعالیت هنریش را در بازار تجسمی ترکیه و سایر کشورها دنبال می‌کند، «اگر شرایطی فراهم شود که هنرمندان ایرانی در بازارهای داخلی آثارشان را به فروش برسانند بسیار سودبخش‌تر است و در چنین شرایطی قیمت‌های آثار واقعی تر خواهد بود و براساس قیمت گذاری درست هنرمندان آثارشان را بهتر می‌توانند عرضه کنند.»

پرویز کلانتری هم برپایی نمایشگاه و حراج آثار تجسمی را اتفاق بسیار مهم و خوبی عنوان می‌کند و می‌گوید: «من با تجربه بیش از 60 سال فعالیت مستمر در عرصه هنرهای تجسمی در سطح داخلی و خارجی تاکنون تجربه حراج آثار تجسمی در سطح داخلی را تجربه نکرده‌ام و این اتفاق می‌تواند زمینه‌ای فراهم کند که در آینده نزدیک ایران هم پایگاهی برای برگزاری حراج آثار تجسمی در سطح منطقه داشته باشد.»

به گفته آیدین آغداشلو، «حراج آثار هنری در جهان سابقه چند ساله‌ای دارد، اما در کشور ما حرکت جدیدی است، اما با همه امکانات محدودمان داریم سعی می‌کنیم که یاد بگیریم که چگونه می‌توانیم از این راه سقف قیمت بسیاری از آثار هنری را تعیین و ثبت کنیم و سلیقه‌های جدید را بشناسیم. اما نکته مهم این است که آثار هنری در ایران توانسته‌اند جایگاه هنری خودشان رابه عنوان زمینه‌های سرمایه گذاری پیدا کنند. در یک دهه پیش نمی‌شد انتظار داشت که یک مراسم خیریه بتواند بنیان برگزاری چنین حرکت مهمی در عرصه تجسمی کشور باشد.»

وی افزود: «در شش سال گذشته ایران توانست با شرکت در حراج‌های مهم و معتبرجهانی و فروش شگفت‌انگیز و رکوردشکن خود اعتبار و حیثتی خوبی در عرصه هنر معاصر جهان بیاید که خوشبختانه این جایگاه مهم را بدست آورد و مرتبه‌ای شگفت‌انگیز از آن خود کرد، اما برگزاری حراج تجسمی داخلی و سهیم شدن بخش بیشتری از هنرمندان در داخل کشور می‌تواند گام مهمی در اقتصاد هنر تجسمی کشور باشد.»

حضور چهره‌های مطرح حراجی‌های خارجی
در میان هنرمندانی که در این نمایشگاه و حراج خیریه شرکت کرده‌اند چهره‌های برجسته هنرهای تجسمی ایران منیر فرمانفرمایان، نصرالله افجه‌ای، مسعود عرب‌شاهی، پرویز کلانتری، فرح اصولی، وحید چمانی، بیتا وکیلی، مرتضی دره باغی، بیتا فیاضی، حسین خسروجردی، داریوش قره زاد، شادی قدیریان و علیرضا فانی که در حراجی‌های منطقه آثارشان به قیمت بالایی چکش می‌خورد حضور دارند.

حضور 127 هنرمند در نخستین نمایشگاه و حراج تجسمی
در بخش نمایشگاهی نخستین حراج تجسمی که با حضور 127 هنرمند فعال عرصه تجسمی برپا شده، از هر هنرمند یک اثر بر دیوارها یا فضای نمایشگاهی گالری شیرین به نمایش درآمده که در این میان هنرمندان نقاش با بیشترین آثار رتبه اول شرکت در نخستین حراج تجسمی را دارند و عکس، نقاشی‌خط و مجسمه براساس تعداد شرکت کننده دراین بخش‌ها؛ در مقام‌های بعدی قرار دارند.

گرافیست‌ها؛ غایبان بزرگ
هنرمندان گرافیست با توجه به این‌که هنوز در حراج‌های خارجی نیز نتوانسته‌اند جایگاهی در خور شان گرافیک ایران از آن خود کنند، ازغایبان بزرگ نخستین حراج تجسمی ایران هستند. در این نمایشگاه با توجه به این که از هنرمندان دوره‌های مختلف دعوت به شرکت شده است، شاهد قرار گرفتن آثار متنوعی از هنرمندان در کنار یکدیگر هستیم.

حضور کمرنگ مجسمه‌سازان
در نخستین حراج آثار تجسمی ایران تنها 10 مجسمه در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته که این تعداد مجسمه در مقایسه با تعداد هنرمندان فعال در این بخش بسیار ناچیز است. در سال‌های اخیر هنرمندان زن هم گرایش بیشتری به مجسمه سازی از خود نشان داده‌اند.

به گفته قدرت الله عاقلی دبیر و سخنگوی انجمن مجسمه سازان ایران، «با این‌که چهره‌های مطرحی چون پرویز تناولی در حراجی‌های بین‌الملی آثارشان به قیمت بالایی به فروش می‌رسد و با حضورشان موجب اعتبار هنر ایران هستند، اما هنوز در حراجی‌های تجسمی که در خارج از کشور هم برگزار می‌شود، مجسمه‌سازان نتوانسته‌اند به جایگاه واقعی خود برسند و در نخستین حراج آثار تجسمی ایران هم با توجه به تعداد هنرمندانی مجسمه‌سازان که برای شرکت در این حرکت فرهنگی دعوت شدند، شاهد این موضوع هستیم.

حمایت صددر درصدی برخی از هنرمندان به بیماران سرطانی دهش‌پور
بنیاد خیریه دهش‌پور که در 16 سال گذشته درحمایت از بیماران سرطانی فعالیت می‌کند، در مدت فعالیت خود به خوبی توانسته با هنرمندان عرصه‌های مختلف همکاری کند و حمایت آن‌ها را نسبت به حرکت‌های انسان دوستانه این بنیاد جذب کند و تاکنون بیش از شش نمایشگاه  گروهی تجسمی بزرگ و چندین نمایشگاه تجسمی انفرادی خیریه برگزار کرده است.

در این مدت آثار متعددی از سوی هنرمندان برای فروش به این بنیاد هدیه شده است و هنرمندانی چون کامران عدل، سالی یک نمایشگاه خیریه در حمایت از این بنیاد برگزار می‌کند.
 
سامان خسروانی مدیر اجرایی نخستین حراج تجسمی درباره برگزاری این حراج می‌گوید: «از پنج ماه گذشته تصمیم گرفتیم این نمایشگاه و حراجی برگزار کنیم و پس انتشار فراخوان و دعوت از هنرمندان، آثار هنرمندان توسط خود هنرمندان انتخاب و قیمت‌گذاری شد و بخش عمده این هنرمندان 100 درصد اثرشان  و گروهی هم درصدی از فروش آن را به خیریه هدیه کردند.»

او ادامه می‌دهد: «برای این‌که هنرمندان در عواید این حراج آزاد گذاشته شوند، آن‌ها را در انتخاب آثارشان آزاد گذاشتیم. از این رو هنرمندان یکی از بهترین و جدیدترین آثارشان را برای شرکت دراین نمایشگاه ارسال کردند.»

بنیاد خیریه دهش پور برای این حرکت فرهنگی انسان دوستانه بیش از دو هزار 800 تن از هنرمندان تجسمی، مجموعه‌دارها، نگارخانه‌دارها و حامیان بنیاد را دعوت کرده و با توجه به استقبالی که از آثار ارائه شده در این نمایشگاه شده احتمال می‌رود برخی از آثار با توجه به این که در روز نخست چندین خریدار پیدا کرده‌اند با قیمتی بسیار بالاتر از پایه چکش بخورند.

بنیاد خیریه دهش پور قصد دارد برای حمایت از بیماران سرطانی هرسال یک حراج تجسمی برگزار کند.

به گفته سامان خسروانی، «هر بیمار سرطانی ماهیانه حداقل 150 هزار تومان و در برخی بیماران تا چهار میلیون تومان هزینه دارند از این رو وظیفه ما است که با شیوه‌های مختلف و با درگیر کردن گروه‌های مختلف در حرکت‌های انسان دوستانه بخشی از این هزینه‌ها را تامین کنیم.»

همچنین مادر بهنام دهش‌پور هم با اشاره به اهمیت برگزاری نخستین حراج تجسمی می‌گوید: «در سال‌های اخیر تعداد بیماران سرطانی و مشکلاتی که با آن درگیر هستند افزایش پیدا کرده است. از این رو ما قصد داریم با شیوه‌های مختلف حداقل بخشی از هزینه‌های بیماران سرطانی را تامین کنیم و با این کار قدردان پسرمان بهنام باشیم که در روزهایی که خودش با سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد به یاد سایر بیماران بود.»

پیشقدمی هنرمندان ایرانی در کارهای خیر
به گفته آناهیتا نعمتی که از نمایشگاه خیریه دیدن کرد، «ایرانی‌ها همواره در کارهای خیر حضور دارند و من هم به عنوان یک هنرمند با کمک در برگزاری برنامه‌های خیریه و خرید آثار در توان خود و جذب کمک به این خیریه‌ها قصد دارم که همواره دین خود را به مردم کشور ادا کنم.»

دم هنرمندان گرم
پگاه آهنگرانی بازیگر هم می‌گوید: «دولت‌ها باید برای تامین هزینه‌های بیماران و نیازمندان احساس مسولیت کنند و اگر هنرمندان درچنین عرصه‌هایی وارد می‌شوند و کمک می‌کنند نباید موجب شود که دولت ها نسبت به وظایف خود بی‌اعتنا تر شوند، باید قدردان تمام هنرمندانی بود که در این حرکت‌های انسان‌دوستانه‌ سهیم می‌شوند و باید به آن‌ها گفت دم همتان گرم.»

با توجه به این‌که سالن برپایی نخستین حراج تجسمی تنها ظرفیت شرکت 600 نفر را دارد علاقه‌مندان به شرکت در این مراسم باید در روزهای آتی از طریق گالری شرین یا بنیاد دهش‌پور ثبت نام کنند.

سامان خسروانی مدیر اجرایی نخستین حراج آثار تجسمی ایران می‌گوید: «این پروژه به همت گالری شیرین، فرش حیدریان، شرکت گلستان و شرکت بازنگر وهنر معاصر به نفع بیماران سرطانی تحت حمایت خیریه محک و با هدف حمایت از هنرمندان تجسمی ایرانی برپا شده است.»

بخش نمایشگاهی نخستین حراج خیریه در محل جدید گالری شیرین واقع در خیابان ولنجک، کوچه هجدهم، پلاک نه برپا شده و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت 11 تا 20 از این نمایشگاه دیدن کنند.

مراسم حراج و چکش‌خوری این آثار 29 مهر در هتل پارسیان اوین واقع در تقاطع بزرگراه یادگار امام و بزرگراه شهید چمران برپا خواهد شد.

58244
کد خبر 178387

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار