به گزارش خبرآنلاین، مطهری نماینده تهران که هفته گذشته استعفای خود از نمایندگی را رسانه ای کرد و در گفت وگو با خبرآنلاین شعاری بودن آن را رد کرده بود، امروز در محاصر خبرنگاران پارلمانی پاسخگوی سوالات ریز و درشت آنان درباره استعفایش شد.
وی که می گفت استعفایش به هیچ عنوان ژست سیاسی نیست، ادامه داد: پشت پرده این استفعا موضوع خاصی نیست. من همه راه ها را برای به جریان انداختن سئوال از رئیس جمهور رفته ام اما به جایی نرسیده ام، آخرین ابزار نیز استعفا بود.
مطهری در پاسخ به سوالات مختلف خبرنگاران که از وی درباره نتیجه این استعفا سوال می کردند، خاطر نشان کرد:فرض کنید سئوال از رئیس جمهور کار اشتباهی است ولی باید اجازه دهند بنده خود به این جمع بندی برسم. باید اجازه داد این کار انجام شود و رئیس جمهور هم به مجلس بیاید .درغیراین صورت دیگر نمایندگان به راحتی طرح سئوال از رئیس جمهور را امضا نمی کنند.
نمایندگان امضا کننده سوال، بعد از طرح آن در مجلس در حوزه های انتخابیه در خصوص پس گرفتن رای خود مورد فشار قرار گرفتند. موضوعی که مطهری به آن اشاره و افزود:نمایندگان نباید در این امر مورد امر و نهی قرار گیرند بلکه باید دست آنها را باز گذاشت تا در حیطه اختیارات قانونی رشد سیاسی - اجتماعی پیدا کنند تا در مجموع مجلس ارتقا کند.
وی ضمن امیدواری از اینکه با استیضاح وی برخورد سیاسی نشود و هفته آینده این استعفا اعلام وصول شود گفت: در صورت اعلام وصول و بررسی این استعفا بنده استدلالهایم را بیان می کنم و مخالفان نیز دلایلشان را بیان کنند رای هر چه باشد می پذیرم.
مطهری تاکید کرد:تابوی سئوال از رئیس جمهور باید شکسته شود تا نمایندگان بتوانند از اختیارات قانونی خود استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سئوال که اگر مجلس به استعفا رای نداد و سئوال از رئیس جمهور هم در دستور قرار نگرفت چه اتفاقی می افتد گفت: من از آخرین حربه ام استفاده کرده ام ولی فکر می کنم در اصلاح روش مدیریتی هیئت رئیسه برای مجلس موثر است.
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم در پاسخ به این سئوال که برخی معتقدند سئوال از رئیس جمهور موجب پاسخ هایی از سوی ایشان می شود که به صلاح نیست به همین دلیل عده ای نمی خواهند رئیس جمهور به مجلس بیاید، گفت: بنده چنین تصوری ندارم. حتی حامیان مجلسی دولت و اکثریت مجلس نیز با سئوال از رئیس جمهور موافق هستند. اتفاقا برخی از مخالفان ایشان با سئوال از رئیس جمهور مخالفند چون معتقدند نباید به رئیس جمهور تریبون داد.
وی خاطر نشان کرد: ولی بنده معتقد به بیان دلایل هستم. اگر قانع شدم قبول می کنم بنابراین باید به رئیس جمهور فرصت داد تا سخنانش را بیان کند. باید تابع دلیل و استدلال بود و نباید منافع گروهی و سیاسی دنبال شود. شخصا معتقدم طرح سئوال از رئیس جمهور موجب تفاهم دولت و مجلس خواهد بود و این بیشتر به نفع رئیس جمهور تمام خواهد شد.
نماینده تهران خاطر نشان کرد: سخنان رهبری نباید به گونه ای تفسیر شود که دست مجلس بسته شود. ایشان دستور کلی برای وحدت داده اند و این دستور نباید به مفهوم استفاده نکردن از اختیارات قانونی مجلس تلقی شود. نباید مباحث با هم خلط شود.
عضو هیات رئیسه مجلس:مطهری از استعفا منصرف نشد
در همین حال، محمد دهقانی نماینده مردم طرقبه و چناران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به نامه استعفای علی مطهری نماینده تهران از نمایندگی مجلس که این نامه را هفته گذشته به دهقان داده بود، اظهار داشت: هنوز این نامه دست بنده است اما از آنجایی که نامه استعفای یک نماینده طبق قانون باید به رئیس مجلس ارائه شود، از این رو این نامه در حال حاضر اهمیتی ندارد.
وی افزود: بنده این نامه را به لاریجانی دادم اما او قبول نکرد و به بنده گفت که با مطهری صحبت کنم تا از استعفا منصرف شود و ما هم صحبت کردیم اما او منصرف نشد.
این عضو هیئت رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه تحویل دادن نامه استعفا به یکی از اعضای هیئت رئیسه اصلا بار حقوقی نداد، گفت: قانوناً زمانی استعفا قابل پیگیری است که نامه استعفا تحویل رئیس مجلس شود و رئیس مجلس نیز در صحن علنی اعلام کند.
دیگر اظهارات وی به شرح زیر است:
* تحویل نامه استعفا به اعضای هیئترئیسه هیچ بار حقوقی ندارد. زمانی نامه استعفا دارای بار حقوقی است که تحویل رئیس مجلس شود.
* این طرح در اختیار باهنر نایب رئیس اول مجلس است که تعدادی از نمایندگان امضاءکننده، امضاهای خود را پس گرفتند.
* به نظر بنده افرادی هم که طرح سؤال از رئیس جمهور را امضاء کردهاند، در شرایط فعلی با مطرح شدن آن موافق نیستند و نمایندگان هماکنون برخی مصالح را در نظر میگیرند و خودشان تشخیص میدهند که چه زمانی طرح سؤال از رئیس جمهور مطرح شود.
* اینکه مطهری طرح سؤال از رئیس جمهور را پیگیری میکند به معنای آن نیست که اختیار امضاکنندگان این طرح در دست مطهری است و باید مطهری با باهنر صحبت کند و اگر معلوم شد که امضاکنندگان طرح سؤال از رئیس جمهور همچنان به امضای خودشان پایبند هستند، ما اصراری نداریم که قانون زیر پا گذاشته شود.
* ما معتقد به اجرای قانون هستیم. قانون این اختیار را به همه نمایندگان مجلس میدهد که با امضاکنندگان هر طرحی بتوانند صحبت کنند تا امضای خودشان را پس بگیرند، یعنی ما هیچ منعی در این زمینه نداریم که به نمایندگان بگوئیم مطرح شدن طرح سؤال از رئیس جمهور در شرایط کنونی به مصلحت نیست.
* آقای باهنر، لاریجانی و سایر نمایندگان منعی در زمینه گفتوگو با سایر نمایندگان برای پس گرفتن امضاهایشان ندارند.
* همانطور که ما این اختیار را به عنوان نماینده داریم که طرح سؤال از رئیس جمهور را امضا کنیم، این اختیار را نیز داریم که به افراد بگوئیم امضاهایشان را پس بگیرند و اگر نمایندهای امضای خودش را پس گرفت، ما کار خلاف قانونی انجام نداده ایم.
*مجلس محل تضارب آراست و ممکن است فردی در هیئت رئیسه موافق سؤال از رئیس جمهور باشد و یا فردی مخالف باشد؛ کسی که مخالف سؤال است، پیگیری میکند تا نمایندگان امضاهایشان را پس بگیرند و هیچ منع قانونی در این زمینه برای هیچیک از نمایندگان و اعضای هیئت رئیسه که نماینده هستند، وجود ندارد.
* همانطور که اعضای هیئت رئیسه میتوانند سؤال کنند و مانند بقیه نمایندگان رای دهند، همانطور نیز میتوانند با نمایندگان صحبت کنند تا امضاهایشان را پس بگیرند و هیچ منع قانونی در این زمینه وجود ندارد.
/212 212
نظر شما