هنوز8 ماه از زمان استیضاح وزیر نیرو نمی گذرد که بازهم برخی از نمایندگان مجلس در تلاشند تا با جمع آوری امضاء نامجو را به صحن مجلس بکشانند.

آذرجزایری: شاید به نوعی انتشار این خبر در روزهای گذشته به نوعی باعث کمرنگ شدن استیضاح وزیر اقتصاد شده است.
طرح موضوع استیضاح در شرایطی است که کمتراز دوسال به پایان دولت دهم باقی مانده است و اگر وزیری دیگر نیز بر این مسند بنشیند تا بخواهد به شرایط موجود در وزارتخانه متبوع خود تسلط پیدا کند به زمانی بیش از یکسال نیاز دارد.
بنابراین در شرایط فعلی استیضاح وزراء در جهت بهبود شرایط راهی از پیش نخواهد برد.
این درحالی است که تجربه استیضاح پیشین وزیر نیرو نشان داد که این وزارتخانه خواسته یا ناخواسته چندماهی با تنش هایی مواجه بود که درصورت باب شدن استیضاحی دیگر باید شاهد ایجاد تنش های مجدد در مدیریت این وزارتخانه بود.
تلاش نمایندگان مجلس برای استیضاح مجدد وزیر نیروی دولت دهم در حالی شکل گرفته است که وی 15 اسفند ماه سال گذشته نیز به دلیل عدم کارآمدی و مدیریت با طرح استیضاح به صحن مجلس فراخوانده شد و اما با کسب 102 رای مخالف استیضاح در برابر 101 موافق توانست بار دیگر به وزارت نیرو بازگردد.
پس از گذشت نزدیک به 8 ماه از انجام این استیضاح، مجددا جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که عمدتا در کمیسیون های کشاورزی و انرژی مجلس عضو هستند طرح استیضاح نامجو وزیر نیرو را تهیه کرده اند.
عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران و به ورشکستگی کشاندن آنها، بی کفایتی در اخذ مطالبات وزارت نیرو از دولت، ناتوانی در حل مشکلات آب کشور، عدم انجام موادی از قانون بودجه و برنامه توسعه چهارم و پنجم، بی توجهی به مطالبات قانونی نمایندگان از حوزه های مختلف، دادن مجوز برای پرداخت یارانه ها از محل درآمدهای وزارت نیرو و تمکین در برابر فشارهای غیر قانونی مقامات بالاتر اجرایی، عدم توجه به استراتژی صنعت برق از جمله محورهای طرح استیضاحی است که توسط نمایندگان مجلس تهیه شده است.

وی سال گذشته به دلیل بی توجهی به مشکلات آبی کشور، عدم اجرای مصوبات سفرهای استانی، افزایش واردات محصولات کشاورزی در پی بی توجهی به آبیاری، بی برنامگی وزارت نیرو برای خشکسالی و بحران های آبی در کشور و بی عدالتی در توزیع اعتبارات وزارت نیرواستیضاح شده بود.
دراین بین در صورت استیضاحی مجدد نامجو اولین وزیری خواهد بود که تا کنون دوبار در مجلس استیضاح می شود.
دراین بین آنچه حائز اهیمت است آن است که این استیضاح ها تا چه اندازه در شرایط فعلی به صنعت برق و آب کشور آنهم در شرایط بحران خشکسالی و کمبود منابع مالی کمک می کند. کارشناسان به عملکرد نامجو نقدهای بسیار دارند و به نظر می رسد اصلی ترین ضعف مدیریتی وی را باید در محکم نبودن وی در مقابل تصمیم های دولت جستجو کرد.چرا که وی برای دفاع از دریافت مطالبات به حق این وزارتخانه تا کنون نتوانسته کار جدی انجام دهد و در مذاکرات همیشه تسلیم نظرات دولت شده است اما به هرشکل در شرایط فعلی تغییر وزیر به مشکلات این وزارتخانه کمکی نخواهد کرد بلکه فضای نیرو را همانند نفت بیشتر آشفته می کند.
تغییر وزیر نفت شاید نمونه ای درست برای نشان دادن عاقبت یک وزارتخانه در شرایط فعلی باشد.اگرچه میرکاظمی با خواست احمدی نژاد برکنار شد و کارشناسان به عملکرد وی بسیار نقد داشتند اما در شرایط فعلی آنچه مشخص است گذراندن نیمه اول سال 90 بدون توجه به پیشرفت پروژه های نفتی آنهم در سال جهاد اقتصادی است.در حال حاضر فضای نفت چنان آشفته است که هیچ مدیری فرصت پرداختن به برنامه ریزی در جهت پیشبرد اهداف نفتی ندارد و تمام مدیران به فکر راهکاری برای حفظ صندلی مدیریت خود هستند.
در شرایط فعلی تکرار چنین تجربه ای برای نیرو آنهم وزارتخانه ای که تاثیر این تنش ها خیلی زودتر از نفت دامن جامعه را می گیرد چرا که با زندگی روزمره مردم درارتباط است می تواند طبعات سیاسی و اجتماعی زیادی را به همراه داشته باشد.
بنابراین در شرایط فعلی به نظر می رسد به جای استیضاح وزراء باید به فکر ایجاد راهکارهایی در قالب قانون بود که مسوولان دولتی را ملزم به اجرای تعهدات کرد.


/221/39

کد خبر 178818

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۶
    0 1
    باید استیضاح بشه .با اتمام اقساط فاضلاب در استان ایلام با ورود ایشان در وزارت به بهانه وصل فاضلاب -بصورت غیرقانونی مجددا هر انشعاب 100هزارتومان قسط بندی صادر کردند.لطفا نمایندگان پیگیر این موضوع هم بشوند.ما مرز نشین ومحروم وبمباران شده وجنگ زده ایم.
  • بدون نام IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۶
    0 1
    در مورد وزیر شدن آقای نامجو از همان ابتدا اشتباه شد که متاسفانه نه رییس جمهور اقدامی نمود ونه مجلس.هر روز که نامجو در پست وزارت بماند بدبختی وزارت نیرو و بخش خصوصی همکار آن و متعاقبا کشور بیشتر خواهد شد.
  • بدون نام IR ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۲
    0 0
    از استیضاح که کار حل نمیشه بابا نمایندگان مردم به کجا باید شکایت ببریم ششماهه تو سد کوچری پول نگرفتیم پول نون شبمان را نداریم باید بمیریم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین