حسين علايي در گفتوگو با ايسنا، درباره ادعاي آمريكا مبني بر اقدام يك تبعه ايراني ـ آمريكايي عليه سفير عربستان سعودي در واشنگتن گفت: بعد از اينكه قيامهاي مردم در كشورهاي عربي و خاورميانه شروع شد و در كشورهاي تونس، مصر و ليبي به نتيجه رسيد و شروع برخي حركتهاي مردمي در كشورهاي بحرين، يمن، اردن، عربستان و الجزاير، عربستان سعودي به شدت احساس خطر كرد.
او ادامه داد: اين در حالي بود كه عربستان در يمن و بحرين آشكارا مداخله سياسي و نظامي داشت. عربستان سعي كرده است از سرايت قيامهاي مردمي در اين كشورها به كشورش جلوگيري كند.
علايي ادامه داد: از وقتي نيروي نظامي عربستان وارد بحرين شد، اختلاف سياسي ميان ايران و عربستان تشديد شد. عربستان احساس ميكرد اگر مردم در بحرين به نتيجه برسند و سردمداران در اين كشور را ساقط كنند، اوضاع داخلي در كشورش به هم ميريزد. بنابراين سعي داشت ضمن مقابله با قيامهاي مردمي در بحرين، ايران را متهم به تحريك مردم اين كشور كند.
اين كارشناس مسائل بينالملل با اشاره به تشديد اعتراضها در شهرهاي مختلف عربستان از جمله مناطق نفتخيز و شرقي گفت: عربستان مدعي است در اعتراضهاي مردم در اين مناطق ايران دخالت داشته است. عربستان نگران فروپاشي حكومت پاداشاهياش است و ايران را عامل تغيير حكومتهاي استبدادي در خاورميانه ميداند.
وي گفت: عربستان از ابتداي قيامهاي مردمي در خاورميانه حامي رييسان اين كشورها بوده است و امروز نيز از مخالفان برگزاري دادگاه حسني مبارك است.
اين كارشناس مسائل بينالملل تصريح كرد: ايران و عربستان در تحولات خاورميانه و قيامهاي مردمي در دو جبهه مخالف هستند و معتقدم طرح مساله ترور سفير عربستان در آمريكا توسط يك ايراني بيش از هر كشوري از سوي عربستان مورد استقبال قرار ميگيرد.
علايي در پاسخ به اينكه بسياري از كارشناسان در اظهارنظرهاي اوليه ادعاي آمريكا را ساده و پيش پا افتاده دانستهاند و آن را با توجه به تحولات منطقه، واكنشي در برابر تشديد فشارها عليه رژيم صهيونيستي عنوان كردهاند، گفت: حكومتها در خاورميانه و جهان سوم وقتي با مشكلات داخلي مواجه شده و با مردم روبهرو ميشوند، سعي ميكنند حركتهاي مردمي را به تحريكات خارجي نسبت دهند و اعتراضات مردم را ناشي از هدايت بيروني عنوان كنند. اين روش همه حكومتها در اين چارچوب است و عربستان هم از اين مساله مستثني نيست و به دنبال ساختن دشمن خارجي به عنوان عامل اعتراضات داخلي كشورش است.
اين كارشناس مسائل بينالملل در پايان خاطرنشان كرد: به صلاح مسلمانان است كه دو كشور بزرگ و تاثيرگذار ايران و عربستان در منطقه تا جايي كه امكان دارد از اختلافات خود كاسته و در مسير همكاري در حوزههاي مشترك گام بردارند.
نظر شما