در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی سفر کودکان و نوزادان با هواپیما و خطرات احتمالی آن بپردازیم.
از چه سنی نوزاد می تواند سوار هواپیما شود؟
با توجه به شرایط مادر و حساسیتی که برای مراقبت از او در ماههای آخر بارداری وجود دارد؛ اغلب باعث میشود تا زنان باردار نتوانند مجوز لازم برای تهیه بلیط هواپیما را کسب کنند و سفر هوایی را تجربه کنند. شرایطی که ممنوعیت و خطراتی در پرواز برای نوزادان وجود دارد، شامل موارد زیر میشود:
-
یکی از مواردی که جزء اکثر قوانین ایرلاینها است؛ ممنوعیت همراه داشتن نوزاد زیر ۸ روز بوده که در صورت وجود ضرورت مثل بیماری نوزاد یا بیماری مادر، با مجوز پزشک معتمد، امکان همراه داشتن نوزاد امکانپذیر است.
-
به دلیل اینکه نوزادان در ماههای اول تولد نسبت به سایر کودکان دارای نقص سیستم ایمنی و ضعف دفاعی بدنی بیشتر هستند؛ آسیب پذیرترند. برای همین توصیه میشود که در صورت امکان تا یک ماه و نیمگی از رفتن به مسافرت با نوزاد پرهیز کنید.
-
علاوه بر اینکه به دلیل تغییر آبوهوا و وجود میکروبهای هر منطقه خطر سرماخوردگی و عفونت برای نوزادان در هواپیما وجود دارد؛ بلند شدن و نشستن هواپیما و تغییر فشار داخل آن نیز خطر ایجاد مشکل برای گوش نوزاد را به همراه گوش درد وجود میآورد.
نوزاد از چند ماهگی میتواند سوار هواپیما شود؟
بر اساس قوانین شرکتهای هواپیمایی نوزاد از ۱۰ روز به بعد میتواند سوار هواپیما شود؛ اما بر اساس گفته متخصصان و پزشکان، بهتر است نوزادان زیر یک و نیم ماه سوار هواپیما نشوند؛ زیرا داخل هواپیما به علت شلوغی میکروبهای مختلفی وجود دارد و سیستم ایمنی بدن نوزادان بسیار حساس بوده و ممکن است بیمار شوند.
راهکارهایی برای یک پرواز آرام با نوزاد
در صورتی که شما مجبور به سفر هوایی با نوزاد خود شدید؛ بهتر است نکاتی را در نظر بگیرید تا کودک شما سفر راحتی را سپری کند. در ادامه به بررسی برخی راهکارهای مهم در سفر هوایی با نوزاد پرداختهایم.
مهمترین نکات سفر با هواپیما به همراه نوزاد
-
کودک خود را در کنار راهرو ننشانید
نشاندن کودک در صندلی کنار راهروی هواپیما میتواند بسیار خطرناک باشد. چرا که در هنگام عبور چرخهای غذا و نوشیدنی دستهای آنها ممکن است با غذا یا نوشیدنی داغ تماس پیدا کند.
-
تعویض پوشک نوزاد قبل از ورود به هواپیما
فراموش نکنید که قبل از سوار شدن به هواپیما پوشک نوزادتان را تعویض کنید. تعویض پوشک یکی از پردردسرترین کارها در طول پرواز برای مادر است. بنابراین در حق خودتان لطف کنید و اصل پیشگیری بهتر از درمان است را به کار ببندید.
مکیدن شیشه شیر، پستانک و شیر مادر توسط کودک، بهترین راه جلوگیری از گوش درد در هواپیما است.
-
به همراه داشتن وسایل ضروری برای نوزاد
در هنگام بلند شدن از سطح زمین به دلیل تغییر فشار داخل کابین و برای جلوگیری از گوش درد نوزاد در هواپیما، یک شیشه شیر یا پستانک را در دهان او قرار دهید تا عمل مکیدن باعث کاهش فشار وارد شده به گوش شود. وسایل ضروری شخصی کودک مثل پتو و پستانک را در طول سفر با خود به همراه داشته باشید.
-
همراه داشتن غذای نوزاد
در صورتی که نوزاد شما غذای کمکی مصرف میکند؛ بهتر است آن را همراه خود داشته باشید. شیرخشک، آبمیوه و یا شیر دوشیده منعی ندارد و شما میتوانید آن را همراه خود در طول پرواز داشته باشید. همچنین داروهای ضروری او را نیز فراموش نکنید. توصیه میکنیم قبل از سفر، دارو را روی نوزاد امتحان کنید تا از اثرات آن مطلع شوید.
-
تنفس نوزاد
در طول سفر فشار کابین از فشار زمین کمتر است. البته برای کودکانی که تنفس آنها مشکلی ندارد؛ دردسرساز نخواهد بود. اما برای کودکی که نارس است و یا مشکل ریوی دارد؛ سفر باید تا یک سالگی به تعویق بیفتد و یا از اسپری کمکی استفاده شود.
بهترین ایرلاین های دنیا برای سفر با کودک
به نظر می رسد که چند ایرلاین برتر دنیا که در مجموع اعتبار خوبی برای خود دست و پا کردهاند، بهترین شرکتهای هوایی برای کودکان هم باشند. از جمله دو ایرلاین بزرگ خاورمیانه یعنی اتحاد و امارات، از بهترین شرکتهای هواپیمایی برای کودکان هستند که امکانات مختلفی را به کودکان در طول سفر ارائه میدهند که شامل موارد زیر است:
-
بستههای غذایی مخصوص کودکان
-
وسایل سرگرمی از قبیل اسباب بازی و هدفونهای رنگی
-
بیش از ۶۰ فیلم آماده برای تماشای کودکان
بهترین ایرلاینهای دنیا برای سفر با کودکان
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم درباره ممنوعیت سفر برای نوزادان و همچنین مهمترین وسایل مورد نیاز نوزاد در هواپیما را بررسی کرده و راهکارهایی برای سفر بهتر با نوزادان را معرفی کنیم. اگر شما هم قصد سفر هوایی با نوزادتان را دارید؛ میتوانید پس از خواندن این مطلب، بلیط هواپیما خود را از وبسایت قاصدک ۲۴؛ ارائه دهنده تمامی خدمات حوزه گردشگری خریداری کنید.
سوالات متداول درمورد خطرات پرواز با هواپیما برای نوزاد
-
نوزاد از چند ماهگی میتواند سوار هواپیما شود؟ نوزاد از ۱۰ روزگی به بعد میتواند سوار هواپیما شود اما به گفته متخصصان، به علت ضعف سیستم ایمنی نوزاد، بهتر است تا یک و نیم ماهگی سوار هواپیما نشود.
-
نکاتی که در سفر هوایی با نوزاد باید به آن توجه داشت چیست؟ غذای نوزاد، جایگاه صندلی نوزاد، تنفس نوزاد و همراه داشتن وسایل ضروری نوزاد
-
برای جلوگیری از گوش درد در نوزادان چه اقدامی باید انجام داد؟ مکیدن پستانک و شیشه شیر و همچنین شیر مادر میتواند به کاهش فشار وارده به گوش و جلوگیری از گوش درد کمک کند.
-
قوانین و محدودیت ایرلاینها برای سفر هوایی نوزادان چگونه است؟ یکی از ممنوعیتهای اکثر ایرلاینها، همراه داشتن نوزاد زیر ۸ روز بوده که در صورت وجود ضرورت مثل بیماری نوزاد یا بیماری مادر با مجوز پزشک معتمد، امکانپذیر است.
نظر شما