محمدرضا نوروزپور:<BR>

تمسخر پیروزی یک حزب اسلام گرا در تونس توسط یک نشریه فرانسوی آن هم با انتشار کاریکاتور موهنی از پیامبر اسلام (ص) نشان می دهد که اروپایی ها نه تنها آنقدر که ادعا می کنند داعیه مردمسالاری نیستند، بلکه اساسا جنبه پذیرش نتایج مردمسالاری را نیز ندارند.
دموکراسی و مردم سالاری از واژه هایی است که در رسانه های جهان مترقی بسیار مورد احترام است و داعیه دار زیادی دارد. اما واکنش هایی از این دست نشان می دهد که در جهان مترقی نیز مفاهیم عالیه صرفا تنها مدعی زیاد دارد و در عمل مومنان کمی را می یابی که به آنچه که از آن دم می زنند ایمان داشته باشند.
پیروزی اسلامگراها در تونس درحال تبدیل شدن به نمونه بارز دیگری از همین عدم ایمان به آنچه که اروپایی ها و امریکایی ها از آن دم می زنند است.
پیشتر، پیروزی حماس در کرانه باختری و غزه در سال 2006 به شاخصی نمایان از بی جنبگی سیاسی آمریکایی ها و اروپایی ها در دنیا تبدیل شد. جایی که این کشورها بلافاصله بعد از اعلام نتایج انتخابات که حماس را پیروز اصلی میدان دموکراسی در فلسطین معرفی کرده بود جا زدند و از پذیرش نتیجه مردمسالاری سرباز زدند.
حالا نوبت به تونس رسیده است. جایی که اسلامگراها از صندوق انتخابات بیرون آمده اند و از نردبان مردمسالاری به پشت بام قدرت رسیده اند، به نظر می رسد که به مذاق خیلی ها از جمله اروپایی ها خوش نیامده است.
فرانسوی ها که البته از بدو آغاز تحولات در تونس چندان راضی نبودند اما در ادامه مسیر ناچار به اتخاذ مواضعی همسو با بیداری و تحولات کشورهای عربی شدند جزء اولین مخالفین و ناراضیان نتایج به دست آمده از انتخابات چند روز پیش مجلس موسسان تونس به حساب می آیند.
بروز این ناراحتی در فرم های مختلفی نمایان شده است که بارز ترین آن را می توان اقدام نشریه شارلی هبدو در انتشار کاریکاتوری توهین آمیز درباره پیامبر اعظم (ص) دید.
قطعا اگر نتایج انتخابات تونس پیروزی حزبی غیر از النهضه را رقم زده بود، چنین واکنش هایی پدید نمی آمد اما سوال اینجاست که مگر غربی ها دائما از این دموکراسی و مردمسالاری سخن نمی گویند؟ مگر همین روزنامه نگاران و نویسندگان و اندیشمندان غربی و اروپایی نیستند که سالهای سال تئوری های مردمسالاری و انتخاب اول و اولی با مردم است را به سایر نقاط جهان تزریق می کنند؟
پس چگونه است که حاضر نیستند به انتخاب آنها احترام بگذارند و به جای دراز کردن دست دوستی به برندگان آزمون مردمسالاری بنای تمسخر را آغاز کرده اند؟
این واکنش ها به مردمسالاری نوپا در تونس نشان دهنده این است که این کشورها توانسته اند سال ها سال خوی زشت دو رویی، دروغگویی و ریاکاری خود را پشت ماسک خوش رنگ و لعاب دموکراسی خواهی مخفی نگه دارندو حالا که زمینه ها برای تحقق آن پدید آمده احساس خطر کرده و روی اصلی خود را نمایان ساخته اند.
4949

کد خبر 181626

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    0 0
    اونها از اسلامی شدن تونس می ترسن برادر. تونس با اروپا یه وجب فاصله داره پدرشون در میاد.
  • صالح آبادی IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    0 0
    قدرت رسانه ای انها سبب شده تا همه دروغ هایشان را به مردم دنیا راست نشان دهند و ما چون ضعیف هستیم راست هایمان را دروغ جلوه می دهند.