اگر به دنبال افزایش بهرهوری سازمان خود هستید، از خسارتهای ناشی از خطاهای دستی خسته شدهاید و نمیدانید چهطور بهترین نرم افزار تولید را برای سازمان خود انتخاب کنید، این مطلب برای شماست.
نرم افزار تولید چیست؟
نرم افزار تولید، راهکاری برای برنامهریزی، اجرا و نظارت دقیق بر تمام بخشهای تولید است. خودکارسازی فرایند تولید، یکپارچهسازی بخشهای گوناگون و پیشگیری از خطاهای دستی، از جمله دلایلی هستند که بسیاری از سازمانهای صنعتی و تولیدی به استفاده از این نرمافزار روی آوردهاند.
چه انتظاراتی از یک نرم افزار تولید همهچیز تمام دارید؟
اگر تمام فرایند تولید به چهار مرحلهی پیکربندی، عملیات، حسابداری و گزارشهای تولید تقسیم شود، وظیفهی اصلی نرم افزار تولید، کسب اطمینان از عملکرد دقیق هرکدام است. همچنین، با استفاده از نرم افزار ERP و یکپارچهسازی سیستم تولید با سیستم مالی، منابع انسانی و... میتوانید بهشکل خودکار، فرایند را عاری از خطا و مطابق با برنامههای تولید، پیش ببرید.
پیکر تولید را با نرم افزار ببندید
پیش از ورود به بخش عملیاتی، لازم است تا تمام مراحل تولید،برنامهریزی شوند. نرم افزار تولید در مرحلهی پیکربندی، به مدیر تولید اجازه میدهد تا به انواع مدلهای تولید دسترسی داشته باشد و باید از هر دو روشهای کششی و رانشی پشتیبانی میکند. همچنین، به شما امکان میدهد تا با انتساب فعالیت به اپراتورها و ماشینآلات هر ایستگاه، بهشکل کاملاً خودکار، برنامهریزی تولید را انجام دهید. به علاوه با تعریف ظرفیتهای مراکز کاری، به شما در برنامهریزی دقیقتر و پیشبینی گلوگاههای عملیاتی کمک میکند.
در بخش پیکربندی، نرم افزار تولید به مدیران امکان میدهد پس از تعریف ماشینها و اپراتورها در خط، سالن، ایستگاه و مراکز کاری، برای هر بخش، شاخصهای بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) را تعریف کنند. علاوهبر این، یک نرم افزار مدیریت تولید ایدئال، شما را قادر میکند انواع شاخصها و مدلهای QC را در هر مرحلهای از عملیات تولید، تعریف کنید.
استفاده از یک نرمافزار چگونه عملیات تولید را زیرورو میکند؟
پس از به پایان رسیدن مرحلهی پیکربندی، نوبت به بخش عملیاتی تولید میرسد. نرم افزار تولید در این بخش، علاوهبر برنامهریزی مواد (MRP)، برنامهریزی منابع تولید (MRP II) را نیز انجام میدهد. این نرمافزار قابلیت برنامهریزی برای تغذیهی خودکار خطوط، حین تولید را دارد و اگر به هر دلیلی تولید متوقف یا سفارش فوری ثبت شود، دوباره برنامهریزیهای لازم را برای پیشگیری از توقف تولید را انجام خواهد داد.
علاوهبر تعریف انواع مدلهای QC، نرم افزار تولید میتواند این مدلها و سنجهها را در طول فرایند تولید مدیریت کند. همچنین، با تشخیص ضایعات عادی و غیرعادی، از کسری داشتن یا گم شدن ضایعات و قطعات جلوگیری خواهد کرد. از دیگر روشهایی که این نرمافزار برای پیشگیری از کسری مواد دارد، میتوان به مدیریت ذخیرهی احتیاطی کالا اشاره کرد.
حسابداری را به نرم افزار تولید بسپارید
پس از پایان رسیدن فرایند تولید، نرمافزار بهصورت خودکار، بهای تمامشدهی فعالیتمحور (ABC) و بهای تمامشده به تفکیک هر واحد (CPU) را محاسبه خواهد کرد. همچنین، علاوهبر محاسبهی خودکار کارت استاندارد، با تکیه بر معیارهای گوناگون مانند نمودار جریان تولید (FPC)، فرمولهای تولید، مواد مصرفشده و...، امکان ویرایش کارت استاندارد، برای شما فراهم خواهد شد و به شما این امکان را خواهد داد تا ویژگیهای فنی محصول را بر روی کارت استاندارد درج کنید.
با گزارشهای نرم افزار تولید، همواره در جریان باشید
در آخر، برای اینکه دید عمیقتری نسبت به فرایند تولید سازمان داشته باشید، نرم افزار تولید برای شما گزارشهای متنوع و کاربردی فراهم میکند. در این گزارشها میتوانید نتیجهی کنترل کیفیت (QC) و اثربخشی کلی تجهیزات (OEE) را مشاهده کنید و از موجودی قطعات موردنیاز برای محصولات نیمهساخته در خط تولید، باخبر شوید. علاوهبر آن، در جریان توقف و کسریهای تولید خواهید بود و میزان پیشرفت سفارشها را بر اساس برنامهی تولید مشاهده خواهید کرد. یکی از قابلیتهای نرم افزار تولید، پیشبینی سفارشهای آینده بر اساس سابقهی سفارشگیریهای گذشته است که تصمیمگیران این حوزه را قادر میسازد تا با دید عمیقتری برای سفارشهای آیندهی خود برنامهریزی کنند.
سایر ابزارهای برنامهریزی تولید
نرم افزار تولید به قدری برنامهریزی و مدیریت این فرایند پیچیده را آسان کرده است که ممکن است برخی فراموش کنند که پیش از این نرمافزار، مدیریت تمام این بخشها چگونه انجام میشده است. در گذشته، پرکاربردترین ابزارهای بهکاررفته در مدیریت فرایند تولید، نمودار گانت (Gantt chart) و صفحات گسترده (Spreadsheet) هستند. بسیاری از کسبوکارهای کوچک هنوز هم ممکن است از این ابزارها یا مدلهای مشابه آنها کمک بگیرند.
با این وجود، از زمانی که نرم افزار تولید به بازار معرفی شده است، بسیاری از کسبوکارها به این نتیجه رسیدهاند که استفاده از صفحات گسترده و نمودار گانت برای مدیریت فرایندهای پیچیدهی تولید مناسب نیست و در بسیاری از مواقع منجر به بروز خطا میشود.
نرم افزار تولید فعالیتمحور سیاق
شرکت راهکار نوین سیاق با بیش از 20 سال سابقهی فعالیت در حوزهی نرمافزارهای سازمانی و با کمک تجربه و دانش متخصصان این حوزه، موفق به طراحی و پیادهسازی یک نرم افزار تولید منعطف و جامع شده است. راهکار تولید فعالیتمحور (ABP) سیاق به تصمیمسازان مجموعههای تولیدی و صنعتی امکان میدهد تمام فرایند تولید سازمان خود را بهشکلی دقیق و بدون خطا مدیریت کنند.
مهمترین ویژگی نرم افزار تولید سیاق، انعطاف بالای آن است. بهرهگیری از دو قابلیت قدرتمند BPMS و سیستمساز سیاق (Seyagh SYS 2.0) به مدیران اجازه میدهد تمام فرایندها و سیستمهای خاص سازمان خود را تنها در عرض چند هفته طراحی و اجرا کنند.
فعالیتمحور بودن نرم افزار تولید به چه معناست؟
- تعریف نمودارهای جریان تولید (FPC) و عملیات تولید (OPC)
- قابلیت جایگزینی شیفتبندی اپراتورها در صورت نیاز به تفکیک خط، سالن، ایستگاه و مرکز کاری
- تعیین بهای تمامشدهی هر محصول با توجه به فعالیتهای انجامشده (ABC)
- برنامهریزی دقیق برای تعمیر و نگهداری تجهیزات با توجه به فعالیتهای انجامشده
- برنامهریزی برای جذب، آموزش و تعدیل سرمایههای انسانی با توجه به برنامههای تولید
- و...
اگر برای مدیریت فرایند پیچیدهی تولید خود به یک نرم افزار تولید منعطف، جامع و دقیق نیاز دارید، برای نیازسنجی و دریافت مشاوره و دمو با متخصصان سیاق تماس بگیرید.
شماره تماس:
021-58921
021-88109471
021-88552415
نظر شما