بازار خاطرهنویسی جنگ در یکی، دو سال گذشته بیش از پیش داغ شده است. پس از انتشار کتاب «دا» که نقل خاطرات زهرا حسینی از روزهای جنگ بود، افراد دیگری تشویق شدند به تألیف و نقل خاطرات بکر و پرداخته نشده حاضران در جنگ و مدتی پیش کتاب «بابا نظر» که خاطرات شهید محمدحسن نظرنژاد (معروف به بابانظر) را در دوران جنگ و پس از آن تا سال 75 که زمان شهادت بابا نظر است، نقل میکند.
«بابا نظر» کتابی است که روزهای آغازین هفته دفاع مقدس امسال رونمایی شد و همزمان با رونمایی کتاب، 20هزار جلد از آن توسط دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری «ناشر کتاب» وارد بازار شد. «بابا نظر» خاطرات شهید محمدحسن نظرنژاد است که حاصل 36 ساعت مصاحبه حسین بیضایی با شهید است.
کتاب بابانظر را مصطفی رحیمی تدوین کرده و احمد دهقان ویرایش آن را به عهده داشته است. این کتاب به گواهی همرزمان شهید نظرنژاد گویای واقعیتهای جنگ است.
سرلشکر رحیم صفوی یکی از همرزمان نزدیک بابا نظر در مراسم رونمایی از این کتاب گفت: «این کتاب با واقعیتهای جنگ تطابق داشت. غلو در آن وجود ندارد و حقیقت جنگ همینهایی است که گفته شده است.»
مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات وهنر مقاومت حوزه هنری درباره کتاب «بابانظر» میگوید: «کتاب را دوبار کامل خواندم و آنچه در اولین مرحله به عنوان یکی از ویژگیهای این کتاب به نظر میرسد این است که حرفهای یک فرد کاملاً معمولی را در کتاب میخوانیم. درست هم همین است چرا که جنگهای دفاعی همچون جنگ ما ذاتشان مردمی است و مردم عادی پیش از ارتش رسمی با متجاوز درگیر میشوند.»
شاید بتوان گفت بخشی از توفیق کتابهایی چون «دا» یا «بابا نظر» به خاطر جذابیت ماجراهایی است که نقل میشود یا شخصیتی که دربارهاش نوشته میشود. بخش بزرگی از آنچه خوانندگان «بابا نظر» را شیفته این کتاب میکند، شخصیت شهید نظرنژاد است.
متن کامل این گزارش را با عنوان بازار داغ خاطره نویسی جنگ بخوانید.
نظر شما