بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر

۵۰ هکتار از مراتع انزوک با حضور ۵۰نفر از انجمن‌های مردم نهاد،بسیج،هلال احمر و دوستداران و حافظین مراتع و جنگلها کپه کاری شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،واحد مطلق ریاست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر گفت: در راستای عملیاتی کردن طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت درکشور از آبان سالجاری تا اسفند ماه ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار نهال را برای غنی سازی عرصه های منابع طبیعی شهرستان باید کاشت انجام شود.

پویش مردمی بذرکاری و کاشت نهال هم‌زمان با سراسر کشور در شهرستان مهدی‌شهر آغاز به کار کرده که در این پویش قرار است، در مساحتی بیش از ۲۰۰ هکتار با مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی بذر و نهال کاشته شود. این پویش در سطح ۲۰۰ هکتار در مرتع انزوک با بذرکاری گونه های مختلف انجام شد که در آن فرماندار شهرستان مهدی‌شهر، امام جمعه شهمیرزاد، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان و جمعی از روحانیون، اعضای جمعیت هلال احمر و سازمان‌های مردم‌نهاد مشارکت داشتند. هدف از اجرای این پویش مردمی، غنی‌سازی جنگل‌ها، مراتع و حفظ ذخیره‌گاه‌ها، احیا و توسعه آنها است.

در این پویش مهندس علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: پویش بذرکاری و بذزپاشی به مدت سه سال است که در سطح کشور و هم چنین در استان سمنان در مناطق مرتعی و جنگلی برگزار می شود.

علی ترابی افزود: بحث بذرپاشی و بذرکاری عمدتا در اواسط فصل پاییز و قبل از سرما و شروع بارش های زمستانی انجام خواهد شد که بحث نهال کاری در اسفندماه اجرا می شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان با بیان اینکه پویش کویر سبز در سطح استان برگزار می شود گفت: طبق این پویش، حدود 5 هزار هکتار از اراضی مرتعی عملیات بیولوژیک شامل بذرپاشی، کوپه کاری به صورت بیومکانیک انجام خواهد شد.

وی یادآور شد: گونه های مختلف بذر را در مراتع استان استفاده و گیاهان دارویی را کشت می کنیم. مرتع یک اکوسیستمی است که فواید بسیار فراوانی برای ما دارد. صرفا فقط بحث علوفه نیست بلکه ارزش اقتصادی آن بیش از 4 برابر ارزش علوفه ای را خواهد داشت که تولید می کند. تولید آب، هوا، کاهش گرد و غبار، فرسایش بادی و بحث گیاهان دارویی که در این مراتع کشت می شود. هم چنین از بحث حیات وحش و بحث زیست محیطی نباید غافل شد.

ترابی ادامه داد: عملیات بیولوژیک در قالب طرح های مرتع داری انجام می شود یعنی طرح هایی که در گذشته و آینده توسط مرتع داران تهیه می شود در قالب آن طرح، پروژه های مختلفی دیده می شود، پروژه های بیولوژیک که باعث احیای این مراتع می شود. در این طرح ها گونه های مختلف مرتعی با اقلیم آن جا سازگاری داشته باشد را در طرح ارائه خواهیم داد و توسط طراح پیش بینی می شود و اداره نیز در زمینه تامین بذر کمک هایی را انجام می دهد تا مرتع داران با انجام عملیات، مرتع خود را غنی کنند.

وی در پایان با توجه به خشکسالی های اخیر گفت: متاسفانه در پی بارش های ناچیز مراتع به شدت ضعیف شده و گونه های مختلفی از بین رفتند، لذا با عملیات بذرکاری و بذرپاشی این گونه ها را در مراتع تقویت کرده، تا در سال های آینده با بارندگی ها مراتع بهتری داشته باشیم.

حیدر واحدی مطلق رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر نیز درباره این پویش گفت: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال همزمان با سراسر کشور، در شهرستان مهدیشهر پروژه ی بذرکاری در سامانه مرتعی انزوک با وسعت 50 هکتار آغاز شده و با توجه به اینکه وسعت مراتع شهرستان مهدیشهر 127 هزار هکتار است، تقریبا 222 سامانه مرتعی و 1460 بهره بردار وجود دارد. این پروژه با همت و همکاری عباسیان مجری طرح مرتع داری انزوک و از مرتع داران نمونه مهدیشهر، دستگاه های اجرایی، سازمان بسیج و دوستان و تشکل هایی که در این مرتع حضور دارند آغاز شده است.

واحدی مطلق در ادامه گفت: تعهدی که استان سمنان در این طرح دارد تولید 10 میلیون نهال طی 4 سال و سالانه 5/2 میلیون نهال است که در سال جاری در نهالستان های سمنان، شاهرود و دامغان بیش از 3 میلیون نهال تولید شده است که بایستی از آبان تا اسفندماه سال جاری حدود 400 تا 500 هزار اصله نهال را بین شهروندان، بوستان های روستایی و فضای سبز شهری با هدف احیا و غنی سازی جنگل های مخروبه شهرستان مهدیشهر در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال اقدام به کاشت این نهال کند که عمدتا با توجه به اقلیم منطقه این عملیات در اسفندماه اجرا خواهد شد.

رییس اداره منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر، افزایش پوشش گیاهی، مقابله با ریزگردها و بیابان زایی و توسعه سطح جنگل ها در شهرستان را از اهداف این پویش دانست و افزود: این برنامه در سه بخش اتفاق خواهد افتاد که یکی در بخش زراعت چوب و احداث بادشکن خواهد بود که این نهال ها در بین کشاورزان و بهره برداران منطقه توزیع خواهد شد و مورد بعدی احیا و غنی سازی جنگل هاست که در سطح جنگل های شهرستان با وسعت 60 هزار هکتار که 36هزار هکتاراز این جنگل ها سوزنی برگ ارس و 24 هزار هکتار دیگر پهن برگ هیرکانی است انجام می شود.

واحدی مطلق گفت: با مشارکت مردم و همیاران طبیعت و تشکل های فعال در حوزه ی منابع طبیعی و محیط زیست و تعاونی ها، گروه های هدف در روستاها و جوامع محلی که در روستاها ساماندهی شدند، قسمتی از نهال های تولیدی در سطح فضای سبز شهری و روستایی در بوستان های روستایی کاشته شود. در سطح فضاهای شهری و روستایی نیز با شهرداری ها و دهیاری های روستاهای سطح شهرستان تفاهم نامه هایی انعقاد شده که در این راستا اقدام به کاشت نهال خواهد شد.

رییس اداره منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر در پایان تصریح کرد: جلساتی را با معدن کاران شهرستان در محل فرمانداری و اداره داشته که لازم بوده است تا در بحث تولید آلایندگی ها، این افراد نیز در این طرح سهمی داشته باشند تا به هدف مطلوبی که داریم برسیم.

مهندس علیرضا رهایی رییس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: فعالیت در حوزه ی منابع طبیعی و محیط زیست بدون مشارکت آحاد جامعه و گروه های هدف و بهره برداران عملا امکان پذیر نخواهد بود.

رهایی در ادامه با بیان این که با عرصه ی 2/9 میلیون هکتاری عرصه های منابع طبیعی در استان با محدودیت هایی در حوزه ی نیروی انسانی، منابع مالی، دستگاه و تجهیزات مواجه هستیم افزود: با این شرایط نیاز است دست یاری به سوی تشکل ها، تعاونی ها و NGOها و سازمان مردم نهاد دراز کرده و در جهت کمک به توسعه و احیای فرهنگ منابع طبیعی یاری بطلبیم.

وی افزود: طرح مردمی یک میلیارد نهال که سهم استان 10 میلیون اصله نهال است و بایستی در بازه زمانی 4 سال با مشارکت گروه های هدف، نیروهای نظامی و انتظامی، دهیاران و شوراها، تشکل های مردم نهاد و تعاونی ها، بهره برداران و دستگاه های اجرایی در عرصه های منابع طبیعی انجام شود. لذا در این راستا باید آموزش های لازم در حوزه ی حفظ و حراست از عرصه های منابع طبیعی انجام شود و در خصوص نحوه ی کاشت نهال و نگهداری به مردم آموزش های لازم داده شود. به همین منظور اداره آموزش ترویج و مشارکت های مردمی در سطح استان فعالیت هایی را در حوزه ی ترویج منابع طبیعی، آموزش گروه های هدف، آموزش مجریان و بهره برداران، استفاده از شبکه صداوسیمای استان در برنامه های مختلف، در بحث توزیع بروشورهاو تراکت های آموزشی و تابلوهای ترویجی و دیوارنویسی در سطح عرصه های منابع طبیعی از لحاظ سمعی و بصری در این حوزه اقداماتی انجام شد.

رییس اداره آموزش منابع طبیعی در ادامه گفت: با توجه به اینکه این یک طرح ملی به شمار می رود و از محل کنوانسیون های جهانی به کشور ما اعلام شده است، لذا لازم است تا مردم در این طرح مشارکت جدی داشته باشند.

رهایی افزود: در سطح استان تاکنون 15 دستگاه اجرایی شامل ادارات مختلف مانند آموزش و پرورش، بسیج سازندگی، حوزه ی علمیه، هلال احمرو سایر دستگاه ها تفاهم نامه ای را امضا کرده و با شرکت های بزرگ، صنایع و معادن نیز ده تفاهم نامه در سطح استان انجام شد تا با مشارکت دستگاه ها و مسئولیت اجتماعی که در این گروه های هدف بتوان به اهداف تعیین شده رسید.

علی رضا رهایی در پایان گفت: روش بذرکاری، بذرپاشی و کوپه کاری در راستای کمک به افزایش پوشش گیاهی در سطح مراتع، با توجه به خشکسالی و بارش کم، روشی مناسبی خواهد بود که بتوانیم احیا و اصلاح مراتع را انجام دهیم.

بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر بذر کاری وبذر پاشی استانی با (پویش کویر سبز) در شهرستان‌مهدیشهر

کد خبر 1838291

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =