سوزاندن بقایای گیاهی عامل کمبود مواد آلی در خاک است

رئیس بخش تحقیقات حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: جمع‌آوری و سوزاندن بقایای گیاهی پس از برداشت از مهم‌ترین دلایل کمبود مواد آلی خاک است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ فرهاد مشیری، رئیس بخش تحقیقات حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در مراسم روز جهانی خاک که در سالن جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد، اظهارکرد: ۹۵درصد غذای بشر در بستر خاک تولید می‌شود و خاک به‌عنوان منبع طبیعی تجدیدناپذیر، سرمایه ملی و بستر حسات نقش اساسی دارد.

او با بیان اینکه امنیت خاک باید حفظ شود افزود: خاک به‌عنوان یک سرمایه محسوب می‌شود بنابراین باید ابعاد امنیت خاک که شامل قانون‌گذاری، نگرش و درک جامعه از ارزش خاک، ارزش‌گذاری خدمات خاک و قابلیت آن همواره مد نظر قرار گیرد.

مشیری گفت: ۷۰درصد از خاک های کشور دچار کمبود فسفر، ۳۷درصد کمبود پتاسیم ، ۴۱درصد آهن و ۵۱درصد کمبود روی دارند که در سطح خاک‌های کشور متفاوت است و خاک‌های استان قزوین نیز دچار کمبود این عناصر غذایی است که مصرف کودهای مورد نیاز خاک توصیه می‌شود.

این مسئول ادامه داد: کربن آلی عامل کلیدی در پایداری حاصلخیزی و خدمات زیست‌بوم خاک بسیار مهم است و در تامین غذا نقش مهمی دارد، بنابراین باید برنامه‌ریزی مناسبی اندیشیده شود.

رئیس بخش تحقیقات حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه موسسه تحقیقات خاک و آب کشور دارابودن اقلیم خشک و نیمه‌خشک، عملکرد کم محصولات کشاورزی، فرسایش خاک‌های زراعی، خاک‌ورزی نامناسب، عدم کاربرد کودها و بهبوددهنده‌ها، جمع‌آوری و سوزاندن بقایای گیاهی پس از برداشت را از مهم‌ترین دلایل کمبود مواد آلی خاک دانست.

کد خبر 1844130

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =