رازگشایی از نور عجیبی که در آسمان دیده شد!/ عکس

اندکی بعد از پرتاب موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس از فلوریدا، این موشک از میان ابرهای کریستالی یخی عبور کرد و موقتا هاله‌ای از نور ایجاد کرد که به نظر می‌رسید این هاله کاملا ماه را در برگرفته است.

اخیرا اسپیس ایکس، موشک فالکون ۹ را از فلوریدا به فضا پرتاب کرد و تصاویر منتشره حکایت از آن دارد که این موشک اندکی پس از پرتاب، بعد از سوراخ کردن ابری مملو از کریستال‌های یخی، هاله‌ای از نور را در اطراف ماه که در آن زمان ماه کامل بود، ایجاد نمود. البته این حادثه کاملا بی ضرر بوده، اما حالا همه نگران افزایش تعداد پرتاب‌های موشک اسپیس ایکس و ایجاد تغییرات مداوم این چنینی در آسمان هستند.

در روز ۲۷ نوامبر، اسپیس ایکس، موشک فالکون ۹ را در ساعت ۱۱.۳۰ دقیقه شب از ایستگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا به فضا پرتاب کرد. این موشک که حامل ۲۳ ماهواره استارلینک بود، به سرعت از جو زمین خارج شده و محموله‌اش را به مدار پائینی زمین رساند. در همان زمان، ماه کامل در آسمان به چشم می‌خورد.

ثبت عکسی نادر و حیرت‌آور

گیلبرت پلامر، عکاس معروفی که در زمان پرتاب در راکلج، در فاصله ۳۲ کیلومتری ایستگاه فضایی فلوریدا مستقر بود، تصاویر تایم‌لپسی را از آسمان ثبت کرد و هدف او از این عکاسی، نشان دادن مسیر آتشین موشک در حال صعود بود که در عکس‌ها به شکل یک خط نارنجی منحنی قابل رویت است. اما خود پلامر هم از ثبت تصاویری از یک حلقه نوری نادر که کمی پس از پرتاب فالکون ۹ در اطراف ماه کامل شکل گرفت، حیرت‌زده شده بود.

موشک‌های اسپیس‌ایکس آسمان را به هم ریختند

این هاله درخشان توسط نور بازتاب یافته از کریستال‌های یخ کوچک از ابرهای سیروس (ابرهای نازک و تکه‌تکه‌ای که بین ۶۱۰۰ تا ۱۲۲۰۰ متر بالاتر از سطح زمین تشکیل می‌شوند) ایجاد شد.

با سوراخ شدن ابرهای یخی توسط موشک فالکون، جهت کریستال‌ها به نحوی تغییر کرد که نور ماه به سمت جایی که پلامر در حال عکاسی بود، شکست یا تقسیم شد و همین باعث ایجاد این افکت حلقه گردید.

گهگاهی زمانی که کریستال‌های یخ از ابرهای سیروس، دقیقا بین خورشید و یک فرد ناظر قرار می‌گیرند، قوس‌ها و هاله‌های نوری مشابهی نیز در اطراف خورشید رویت می‌شوند. مشخص نیست که این هاله تا چه زمانی باقی ماند ولی تصاویر تایم‌لپس ثبت شده توسط پلامر دقیقا ۱۲۸ ثانیه است که این بدان معناست که حلقه در بازه‌ای از این زمان تشکیل شده است.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1848720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =