یک سفر هرچند کوتاه به کشور عمان می تواند دستمایه یک گزارش خواندنی باشد.

مهدی بذرافکن :عمان که اینک کشور پادشاهى یا سلطان‏نشین عمان نامیده مى‏شود، پیش از این به تمامى نواحى شرقى شبه جزیره عربستان اطلاق مى‏شد ولى بعدها این ناحیه به عمان تصالح یعنى امارات متحده عربى و سرزمین اصلى مسقط و عمان تقسیم شد.
عمان فاقد قانون اساسى است و تمام قوانین مورد نیاز این کشور طى فرامین شاه تعیین و به مرحله اجرا در مى‏آید. همه تشکیلات ادارى و سیاسى این کشور زیرنظر مستقیم سلطان کار مى‏کنند.
جلگه‏هاى وسیع بیابانى و نواحى کوهستانى از ویژگى‏هاى بارز جغرافیایى این کشور به حساب مى‏آیند ضمن آنکه باید گفت هوا در سواحل گرم و مرطوب و در نواحى غیرساحلى گرم و خشک است و باد و باران‏هاى شدید موسمى در جنوب عمان شایع است.
غذاى سنتى عمانى‏ها ساخاتا (سوپ شیرین که از گندم، خرما، ملاس و شیر تهیه مى‏شود)
در جنوب استان ظفار این کشور مناطقى بسیار زیبا براى ماهى‏گیرى وجود دارد.
از مناطق دیدنى شهر مسقط مى‏توان به مسجد بزرگ سلطان قابوس اشاره کرد که با قالى ایرانى پوشیده شده است.
قوانین جالب ساختمان‏سازى
نکته جالب در مورد کشور عمان این است که دولت این کشور مجوز ساخت ساختمان‏هاى بیش از پنج طبقه-آن هم با شرایط خاص- را صادر نمى‏کند و وقتى مثلا شما وارد شهر مسقط که بزرگترین شهر عمان است مى‏شوید هیچ گونه بناى بلندى نمى‏بینید و بیشتر ساختمانها از سه طبقه بیشتر نیست. مساله جالب‏تر آنکه تمام ساختمان‏ها باید تنها به دو رنگ سفید و کرم باشند.
واحد پول گران
واحد پول کشور عمان «ریال عمانى» است. درباره واحد پول عمان هم نکته جالبى وجود دارد زیرا وحد پول این کشور حتى از پوند انگلیس نیز گران‏تر است به صورتى که هر ریال عمانى برابر با 2750 تومان کشور ما مى‏شود.
عمان یک کشور توریست‏پذیر
شاید با خودتان فکر کنید عمان آنچنان نقاط گردشگرى و توریستى ندارد که بتواند گردشگر زیادى جذب کند. اگر اینگونه فکر مى‏کنید باید بگوییم سخت در اشتباه هستید زیرا اتفاقا عمان کشور توریست‏پذیرى است.
توریست‏هاى کشورهاى سرد اروپا مانند سوئد، دانمارک، روسیه و… که تقریبا در تمام طول سال برف و سرما دارند بسیار مشتاقند تا به جایى بروند که گرم و آفتابى باشد.عمان چون کشور آرام و با امنیتى است بهترین انتخاب توریست‏هاى این کشورها محسوب مى‏شود.
اگر تنها چند دقیقه در خیابان‏ها یا فروشگاه‏هاى بزرگ مسقط مانند «سنتى‏سنتر» قدم بزنید متوجه تعداد زیاد توریست‏هاى کشورهایى که نام بردم مى‏شوید.
جالب آنکه توریست‏هاى کشور عمان به یک یا دو هفته اقامت در این کشور بسنده نمى‏کنند و حتى از یک تا دو ماه را در عمان مى‏گذرانند.
یکی از ایرانیان ساکن عمان که در بخش گردشگری این کشور مشغول به کار بود می گفت شرکت هواپیمایی "سوییس ایر" هر شب از اروپا به مسقط-پایتخت عمان- پرواز دارد.

مسقطی، سوغات مسقط
عمان یک سوغات اصلی دارد. همان شیرینی معروف که "مسقطی" نامیده می شود.مسقطی را می توانید در جای جای شهر مسقط از فروشگاهها گرفته تا فروشنده های دوره گرد خریداری کنید.
طرز تهیه مسقطی شبیه به تهیه فرنی نشاسته‌است اما مدت زمان تهیه آن طولانی تر و همراه با پرداخت بسیار است. بعد از آماده شدن آن حالت کشسان به خود می‌گیرد. برای تزئین و زیبائی آن از خلال پسته یا بادام و گردو استفاده می‌شود.
مسقطی یکی از سوغاتی‌های چند شهر ایران مانند سیرجان و لار نیز هست.
مردم خونگرم عمان
عمانى‏ها مردمانى خونگرم هستند و به خصوص با ایرانى‏ها ارتباطات بسیار خوبى دارند.
حدود دو هزار ایرانى در عمان زندگى مى‏کنند که توانسته‏اند نمایندگان شایسته‏اى براى فرهنگ ناب ایرانى در این کشور عربى باشند.
به شخصه بارها با برخوردهاى گرم و مناسب مردم مسقط مواجه شدم که به نوعى تداعى‏گر خونگرمى مردمان جنوب کشورمان بود.
4545

کد خبر 187495

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =