مدیرعامل شرکت حفاری شمال امروز در گفت وگو با خبرآنلاین به تشریح حفاری در خزر و رسیدن ایران به گاز پرداخت و وعده داد:طی ماه های آتی در این بلوک به نفت هم خواهیم رسید.

براساس اظهارات خادمی، در صورت اتمام حفاری اکتشافی در بلوک و آغاز حفاری توسعه ای می توان امیدوار بود طی یکی دو سال آینده برداشت گاز و نفت ایران از خزر آغاز شود.
وی از روزهایی گفت که سکوی نیمه شناور امیرکبیر را خارجی ها به بهانه تحریم رها کردند و مهندسان ایرانی با پذیرفتن ریسک راه اندازی چنین سکویی آن را به آب انداختند.ریسکی که در صورت کوچکترین اشتباه می توانست منجر به غرق شدن شناوری شود که تا آنزمان برای آن بیش از 200 میلیون دلار هزینه شده بود.
مدیرعامل شرکت حفاری شمال در عین حال درخصوص کدگذاری دستگاه های موجود در سکوی نیمه شناور توسط خارجی ها برای فعالیت در چهارماه سخن گفت و اشاره کرد به توانایی متخصصان ما که توانستند با باز کردن این کدها فعالیت در خزر را ادامه دهند تا امروز اعلام شود که ما در خزر به گاز رسیده ایم.به گفته او،خارجی ها پیش از راه اندازی این سکو با کدگذاری برروی تجهیزات آن برای فعالیت چهارماه ایران را ترک کردند و پس از چهارماه در صورت عدم موفقیت متخصصان ما برای شکستن قفل این کدها باید مجددا خارجی ها را متقاعد می کردیم که به ایران بیایند و مجددا کدها را برای شش ماه دیگر تمدید کنند.
خادمی با تشریح جزییات این اکتشاف تاکید کرد:در حال حاضر در عمق 2415 متری به گاز رسیده ایم که البته هنوز مشخص نیست این گاز مخزن است یا خیر اما به هرحال فرقی هم ندارد چون فشار این گاز بسیار زیاد است.
به گفته او، مطالعات هنوز به اتمام نرسیده و باید از چاه اکتشافی برای شناسایی بهتر چاه استفاده کرد اما آنچه تا کنون برآورد شده باید در عمق 5200 متری و در چلیکن 4 به نفت رسیداما اینکه اعلام  میزان نفت موجود در مخزن چقدر است و تخمین رقم آن باید به ماه های آتی و رسیدن به لایه چلیکن 4 موکول شود.
مدیرعامل شرکت حفاری شمال متذکر شد لایه های این میدان چلیکن نام دارند که از یک شروع می شود و تا 9 لایه ادامه دارد. به گفته وی در حال حاضر چلیکن یک حفاری شده و برنامه ریزی شده تا به لایه چهارم ظرف 8 ماه آینده برسند که همان لایه ای که قراراست در آن نفت کشف شود.
براساس اظهارات وی، درحال حاضر تقریبا چیزی حدود 61 متر وارد مخزن شده ایم  که فشار گاز بسیار بالا و حدود 4800 پی اس آی است.
وی در خصوص به صرفه بودن اکتشاف در خزر متذکرشد:در حال حاضر کشورهای چون برزیل در عمق 3 هزار متر حفاری می کنند و برای آنها تولید به صرفه است بنابراین جای نگرانی در این مورد وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت حفاری شمال در عین حال تاکید کرد:این بلوک در فاصله 250 کیلومتری نکاء قرارداد و مالیکت صدردصد آن در اختیار ایران است.خادمی درعین حال خاطرنشان ساخت:در هر شرایطی این مخزن متعلق به ایران است.
وی به اختلاف هایی میان ایران آذربایجان در روزهای ابتدایی که سکو در حال مستقر شدن در خزر بود اشاره کرد و متذکرشد:این اختلاف ها در همان زمان به پایان رسید و در حال حاضر هیچ گونه نگرانی از اینکه این مخزن در اختیار همسایگان با تغییر سهم احتمالی ایران قرار بگیرد وجود ندارد.
به گفته او،درحال حاضر میدان مشترک در مرز ایران و آذربایجان در خزر به نام البرز وجود دارد که هنوز هیچیک از دو کشور برای توسعه ان اقدام نکرده اند اما هر نوع اقدامی باید با توافقات دو طرف صورت بگیرد.
وی تصریح کرد:پس از اتمام توسعه این مخزن که قابلیت احداث 100 چاه توسعه ای برای برداشت را دارد نوبت به توسعه البرز خواهد رسید مگر آنکه تحقیقات در بلوک کشف شده فعلی مسوولان را به فکر بیندازد که سکویی دیگر برای حفاری میدان البرز اجاره کنند و یا به ساخت دکلی دیگر فکر شود.

/22131

کد خبر 189049

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • البرز IR ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    مگر مرزها ایران دریای مازندران تعیین شده؟
  • ر IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    5 2
    كشف ميدان امتيازي براي ما محسوب نمي شود مهم اين است چقدر ميتوانيم براي ارتقاع سطح اقتصادي از اين ميادين برداشت نماييم . هر جاي اين كشور حفاري كني گاز و نفت ميزند بيرون مهم اين است چي نصيب ما ميشود دست ما كوتا و خرما بر نخيل
  • عباسعلی حسینی ID ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    5 3
    واقعا از تعصب وغیرت شما به خود میبالیم وصمیمانه دستان تک تک عزیزانی را که مدتها بر روی سکو مانده وبا غلبه برنا امیدی هابه این کشف مبارک رسیده اند میبوسیم.امیدوارم این اتفاق منجر به تحول اقتصادی گسترده ای که واقعا مردم شمال کشور خصوصا مازندرانی ها وعلی الخصوص مرمدمان نکا وبهشهر شایسته آن هستند بشود.
    • Ahmad IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
      2 0
      سلام معذرت می‌خوام ولی‌ خیلی‌ احساساتی‌ نشید ، من مهندس نفت هستم، چطور با فقط تاچ کردن تاپ مخزن یه هم چین اظهار نظری کردند خدا میدونه
  • ahmad IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    2 1
    با سلام به نظر می‌رسد عمق مورد نظر در پاراگراف ششم ۲۵۰۰ باشد نه ۵۲۰۰ متر!!
  • بدون نام IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    5 0
    قزاقستان 200- ایران 0

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین