۰ نفر
۱۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۷:۳۱

حادثه 19دی نشان داد که مردم به چه میزان همراه روحانیت هستند و پیوسته از آنها تبعیت می کنند.

 قیام 19دی در قم یک حادثه ناگهانی نبود، 19دی سابقه در حرکت روحانیت در حوادث سال 1341 و قیام 15 خرداد داشت. پس از حوادث سال 1341 و تبعید امام خمینی‌(ره) شاه با این احساس که 15 سال تبعید امام خمینی(ره) توانسته است امام را از ذهن مردم و از آنها جداکند در 17 دیماه سال 1356 مقاله‌ای توهین آمیز به امام را در یکی از روزنامه‌های کشور چاپ کرد.
پس از انتشار این مقاله، روحانیون قم به همراه جمعی از مردم این شهر به منزل علما و فضلا و از آنجا به سمت منزل مراجع تقلید حرکت کردند و همه مراجع آن زمان توهین به امام را محکوم کردند. پس از اعتراضات و راهپیمایی مردم قم، در چهارراه شهدا مزدوران رژیم شاهنشاهی مردم را به گلوله بستند که براثر آن چند تن به شهادت رسیدند. پس از حادثه 19دی در سایر شهرهای ایران نیز شاگردان و مریدان امام به صحنه آمدند و حوادث بعدی انقلاب اسلامی رقم خورد.
حماسه 19دی نشان داد که روحانیت برای سرنگونی شاه دارای برنامه است. روحانیت پیوسته در صحنه‌های مختلف انقلاب اسلامی حضور داشته و بیانیه جامعه مدرسین در دوران خفقان شاهنشاهی مبنی بر خلع شاه از قدرت نشانگر آن است که روحانیت پیوسته با جان و دل همراه انقلاب بوده و است.
متاسفانه ما در انتقال تجارب و دیدگاه‌های انقلاب به نسل جوان دچار قصور شده‌ایم. ما نتوانسته‌ایم وقایع و حوادث انقلاب و آن حس و حالی که در جوانان سال‌های 56 و 57 وجود داشت را به جوانان امروز منتقل کنیم. البته هنوز هم برای انتقال ارزش‌ها و باورهای انقلاب به نسل جوان دیر نیست. هنوز کسانی که در انقلاب اسلامی نقش به سزایی داشته‌اند در عرصه حضور دارند و باید وارد عرصه شده و دستاوردهای انقلاب را برای جوانان تبیین کنند.
نسل امروز ما باید بداند که دستاوردهای کنونی انقلاب آسان و ارزان به دست نیامده است. نسل امروز ما باید از هویت تاریخی خود مطلع باشد و به هر میزان که نسل جوان با تاریخچه انقلاب و آرمان‌های آن آشنایی پیدا کند خود باوری و امید به آینده در وی بیشتر می‌شود که این امر نه تنها در پیشرفت‌های آینده انقلاب اسلامی تأثیرات فراوانی دارد بلکه جوان را از ورطه نابودی و درگیر شدن در دام تهاجم فرهنگی دور می‌کند.
حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی، نماینده قم

کد مطلب 193223

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =

آخرین اخبار