۰ نفر
۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۵

تهران امروز نوشت:

دیپلم فوری بگیرید»، «اخذ دیپلم رسمی»، «سیکل‌دارها بشتابید»؛ حتما شما هم در کوچه پس‌کوچه‌های شهر این تبلیغات را بر در و دیوارها دیده‌اید. آگهی‌های تبلیغاتی موسسات کمک آموزشی که ادعا می‌کنند یک شبه شما را به مدرک می‌رسانند و نیازی به چند سال تحصیل و درس و مشق نیست. رد این آگهی‌ها را که بگیرید به موسساتی می‌رسید که با اطمینان می‌گویند کارشان قانونی است و شما فقط بیایید ثبت نام کنید و خیالتان راحت باشد.
تماس با این موسسات به نتایج جالبی می‌رسد؛ فردی به نام «الف.ش» که در آگهی‌اش آورده «اخذ دیپلم رسمی از آموزش و پرورش» می‌گوید کار و بارش کاملا قانونی است. به گفته او پای راهکار ساده‌ای هم در میان است:«ترک تحصیلی ها دارای مدرک سیکل با گذراندن 53.5 واحد دروس عمومی و 42.5 واحد مهارت کامپیوتر در مدت یک‌سال موفق به کسب دیپلم شوید.
ترک تحصیلی‌های مقاطع مختلف بر حسب تعداد واحدهای گذرانده شده و 42.5 واحد مهارت کامپیوتر در کمتر از یک‌سال موفق به کسب دیپلم شوید.» تماس با تلفن همراهی که زیر تبلیغش آورده از جزئیات این مدل مدرک دادن رمزگشایی می‌کند:«فرقی نمی‌کند که در دبیرستان درس خوانده باشید یا نه. مدرک سیکل داشته باشید کفایت می‌کند. بابت هر کدام از واحدها مبلغی می‌پردازید که جمعا می‌شود 450 هزار تومان.»

فرقی هم ندارد که چه موقع از سال به این موسسات زنگ بزنید، همیشه راهکاری دارند که پیش پای شما بگذارند: «الان هم اگر بخواهید اقدام کنید می‌توانیم کارهای شما را ردیف کنیم که از ترم دوم شروع کنید و ادامه‌ واحدها را تا شهریور ماه بگذرانید.» وقتی می‌پرسیم مدرک معتبر است یا نه، با اطمینان و با لحن خاصی می‌گوید: « آقا جان ما از وزارت ارشاد و سازمان فنی و حرفه‌ای مجوز داریم!»

در این سال‌های اخیر موسساتی به عنوان آموزش از راه دور راه افتاد که حکم مدرسه بزرگسالان را دارد و آنهایی که سن و سال‌شان از تحصیل در مدارس عادی گذشته می‌توانند با قید داشتن مدرک سال‌های قبلی اقدام به ثبت‌نام کنند. حالا خیلی از موسساتی که شکل و شمایل مدرک‌دهی آنها به این موسسات رسمی نمی‌خورد خودشان را جای موسسات آموزش از راه دور جا می‌زنند و در اغلب موارد با ترفندهایی از زیر بار مدرک دادن درمی‌روند و تقصیر را گردن متقاضی می‌اندازند.
با این حساب نه تعهدی برای خودشان قائل هستند و نه به شکایت‌ها و اعتراض‌های دانش‌آموزان رسیدگی می‌کنند. از آنجایی هم که آموزش و پرورش نسبت به این موسسات تعهدی نداده، اعتراض متقاضیان به نتیجه خاصی نمی‌رسد. نحوه شرکت در امتحانات این موسسات هم روند جالبی دارد. وقتی با آنها در میان می‌گذارید که سال‌ها از درس و مشق دور بوده‌اید و آمادگی شرکت در امتحانات را ندارید پای حرف‌های جالبی به میان می‌آید: «نگران نباشید. این امتحانات تقریبا فرمالیته است. امتحانات در حوزه‌ای آشنا برگزار می‌شود تا هم کادرش کمک‌تان کند و هم سختگیری حوزه‌های امتحانی دیگر را نداشته باشد. از طرف دیگر هم شما اگر حداقل نمره امتحان کتبی را بگیرید، معلم‌ها در نمره مستمر شما دخیل هستند و باقی نمره را جبران می‌کنند تا بتوانید واحدهایتان را پاس کنید.»

 
فقط دنبال منافع خودشان هستند

در سال‌های اخیر این موسسات رشدی قارچی شکل داشته‌اند و هر گوشه از شهر می‌توانید نمونه‌های زیادی از آنها را پیدا کنید. سعدالله نصیری قیداری، عضو کمیسیون آموزش مجلس اعتقاد دارد موسساتی که قانونی فعالیت می‌کنند برای نظام آموزشی مفید هستند: «وجود برخی مراکز و مؤسسات آموزشی که با برگزاری دوره‌های ویژه و تحت نظارت مستقیم وزارت آموزش و پرورش افراد را در گرفتن مدارک دیپلم یاری می‌کند، برای برداشتن بار از دوش آموزش و پرورش و کاهش هزینه‌های تحمیل شده بر این سازمان مفید است. امکاناتی فراهم شده که دانش‌آموزانی که به هر دلیلی نتوانسته‌اند دوره متوسط را در مدارس به اتمام برسانند با شرکت در کلاس‌های این مؤسسات مجاز بتوانند مدرک دیپلم خود را بگیرند، اما تحت شرایط و قاعده و قوانین مشخص و مجاز وزارت آموزش و پرورش.»
نصیری قیداری با اشاره به اینکه این روزها تعداد مؤسساتی که به صورت غیرمجاز اقدام به اعطای مدرک دیپلم به دانش‌آموزان می‌کنند افزایش یافته، می‌گوید: «تعداد مؤسسات مجاز کاملاً مشخص است و داشتن مجوز از وزارت آموزش و پرورش به این معناست که این اماکن باید دقیقاً در چارچوب مقررات این سازمان عمل کنند بنابراین گرفتن مدرک دیپلم در کمتر از زمان مشخص شده (سه‌سال) غیرقانونی و خلاف به حساب می‌آید و در صورت گزارش چنین مواردی،‌ با متخلفان مطابق قانون برخورد شده، مجوز این مراکز لغو می‌شود و اگر دیپلمی نیز در این مدت زمان به برخی افراد اعطا شده باشد، آن مدرک باطل می‌شود.»
البته این عضو کمیسیون آموزش مجلس اعتقاد دارد تعداد مراکز و مؤسساتی که مجاز به اعطای مدرک دیپلم هستند بسیار محدود و نادر است.


هیچ آموزشگاهی حق صدور دیپلم ندارد

حالا رئیس مرکز سنجش آموزش‌وپرورش به میدان آمده و درباره برخی تبلیغات آموزشگاه‌ها مبنی بر صدور دیپلم رسمی و فوری هشدار می‌دهد:«بر اساس قانون هیچ‌یک از آموزشگاه‌های آزاد مجاز به صدور دیپلم رسمی نیستند و تنها می‌توانند کلاس‌های آموزشی و تکمیلی را برای دانش‌آموزان برگزار کنند. »
عبدالامیر عرفی می‌گوید: «آموزشگاه‌هایی که از وزارت آموزش و پرورش مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند، بر اساس قانون مجاز به برگزاری کلاس‌های آموزشی و تکمیلی هستند و برای امتحانات و برگزاری آزمون‌ها دانش‌آموزان را به محیط‌های رسمی آموزش و پرورش یعنی مدارس و هنرستان‌ها معرفی می‌کنند. هیچ آموزشگاهی حق صدور دیپلم و یا گواهی رسمی برای رشته‌های تحصیلی را در هیچ یک از شاخه‌های نظری و فنی و حرفه‌ای ندارد و تنها می‌تواند کلاس‌های تکمیلی را طبق ضوابط برگزار کنند. »
47301

کد خبر 196168

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شاهپور IR ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۰۹
    49 1
    اکثر مدیر هاوپولدارها مدرک دکترا به همین شکل گرفتن بگذارید مستضفین هم یک دیپلم بی فایده بگیرند
  • محمدعلی US ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۶
    13 3
    امیدوارم که قانونی باشه.
  • بی نام IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۳۰
    19 0
    مراکز و مؤسساتی که مجاز به اعطای مدرک دیپلم هستند ، لطف کنید معرفی کنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین