در این کتاب علاوه بر غذاهای مورد علاقه ماندلا تجربیات آشپزی خدمتکار رئیس جمهور آفریقای جنوبی نیز بیان شده است. «ژولیسوا دوئیایا» آشپز و خدمتکار خصوصی ماندلا در دوران ریاست جمهوری اش در آفریقای جنوبی در این کتاب دستورالعمل تهیه بیش از 62 غذای سنتی این کشور مورد علاقه نلسون ماندلا را برای اطلاع عموم مردم ارائه کرده است.
وی این غذاها را در طول 20 سال ریاست جمهوری ماندلا برای خانواده رئیس جمهور تهیه کرده است. در آفریقای جنوبی کشوری که معمولاً در آن کتابهای آشپزی یکی از کتابهای نادر محسوب می شود انتشار این کتاب در سطح بین المللی اتفاقی کم نظیر محسوب می شود.
لوویا نوه نلسون ماندلا که نویسنده کتاب را ژولی صدا می کند، می گوید او بهترین محرم اسرار خانوادگی ماندلاها محسوب می شود. نوه ماندلا که ژولی را مادرخوانده اش خطاب می کند او را بیش از هر فرد دیگر برای خانواده ارزشمند ارزیابی می کند.
دوئیایا هدف از انتشار این کتاب را شخصی بیان می کند و می گوید در آفریقای جنوبی غذا به عنوان بهترین راه برای تحکیم خانواده ها و خاطرات خوب افراد است و برای بیان مهربانی های خانواده ماندلا این کتاب بهترین راه است. او که ماندلا را «تاتا» صدا می کند از علاقه شدید رئیس جمهور سابق به «آمبوکوکو» نوعی سوپ شیر است خبر می دهد و می گوید ماندلا هر روز می گفت که از این سوپ برای او درست کنم. او می گفت سوپ های شیر من او را به یاد مادرش می اندازد.
مادر نلسون ماندلا در درگیری بین نیروهای کنگره ملی افریقا (ANC) و جبهه آزادی اینکاتا (IFP) در سالهای 1990 کشته شد.
ژولیسوا در این کتاب با عنوان «اوکوتیا کاسکایا: مزه هایی از آشپزخانه ماندلا» به معنی آشپزی در پایتخت از روزهای خوبی سخن می گوید که در کنار خانواده ماندلا سپری کرده است که چگونه برای رهبران و روسای جمهور دنیا آشپزی کرده است. از شخصیت هایی که برای آنها غذا تهیه کرده است به مایکل جکسون و اپرا وینفری اشاره می کند.
خبرگزاری فرانسه/ 4 فوریه/ ترجمه محمد حسنلو
6060
نظر شما