۰ نفر
۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۵
چرا گوش شنوایی برای حل ناترازی آب نداشتیم؟

سالهاست که ایران ما که دارای اقلیمی نیمه خشک است در بحران آب قرار دارد و عمدا یا سهوا کسی بطور جدی از این بحران صحبتی و کاری جدی نکرده و این موضوع حیاتی و فوق امنیت ملی به عنوان موضوع اصلی کشور در مجلس و محافل سیاسی و تصمیم سازی و تصمیم گیری و بخصوص صدا و سیما و رسانه های کشور مطرح و پیگیری نشده؟

این روزها که آب قطع شد و به لطف بی تدبیری و بی کفایتی آقایان، ما مردم  اجباراً به آفتابه و دبه رو آورده ایم تازه به یاد مدیران و مسئولین آمد که سالهاست بحرانی بنام آب داشتیم و مسئولان ما سرشان گرم حاشیه های صد من یک غاز بوده و امروز وا ویلا میکنیم؟

کلیپی از بخشی از سخنان شخصی که دکترای آب است و مسئولیتی در کشور دارد را دیدم . در این کلیپ به بخشی از سخنان ایشان اعتراض دارم و به نظرم در مورد بعضی از موضوعات اغراق کردند و فعلا مورد بحث من نیست،اما در میان سخنانشان حرف جالبی زدند که به نظرم باید به عمق این سخن رفته و به واقعیات رسید.

ایشان گفتند: در امور مدیریتی روز کشور از استاندار و مسئولان استان همیشه خواسته اند و می خواهند که آمار محصولات کشاورزی بدهند. یعنی هر چه آمار تولید و صادرات بیشتر، امتیاز بیشتر برای استان؟

ایشان ادامه دادند و گفتند : اما هیچ وقت به استاندار و مسئولان استان نگفته اند و نمی‌گویند که شما این مقدار یا این حجم آب در اختیار دارید و میخواهیم بدانیم با این حجم آب چه مقدار محصولات کشاورزی میتوانی تولید کنی؟

این حرف بسیار اصولی و منطقی است و میشود به عنوان یکی از معیارهای بصیرت در قدرت مدیریت از آن استفاده کرد. معنی این حرف این است که آقای استاندار و آقای مدیر، چقدر میتوانی با داشته هایت کار و مدیریت و کسب رضایت کنی و استان و محدوده در اختیارت را به اهداف توسعه یافتگی و پیشرفت ببری و نزدیک کنی؟

منصفانه نگاهی به حدود ۴۶ سال پس از انقلاب بیندازیم

از این ۴۶ سال که انقلاب شده

حدوداً ۱۰ سال درگیر شرایط درگیری های داخلی و جنگ تحمیلی عراق بودیم.

حدوداً ۱۰ سال هم درگیر التهابات پس از جنگ بودیم.

از ۴۶ سال پس از انقلاب میماند حدوداً ۲۶ سال که میشود راجع به آن حرف زد.

سئوال: چطور نتوانسته ایم در این ۲۶ سال گذشته بفکر موضوعات اصلی کشور مثل انواع ناترازی ها و از جمله ناترازی آب باشیم و چرا گوش شنوا و اراده ای برای حل و مدیریت مشکلات این موضوعات فوق امنیت ملی نبوده؟

مدت هاست صحبت از نفوذ میشود ، میخواهیم بدانیم که این نفوذ چه شکلی است ، قطعا و حتما نفوذ به این معنی و شکل نیست که یک نفر با شنل و نقاب زورو Zoro بیاید و با زیرکی و ضربات شمشیر یک کارهایی بکند و ضربه ای بزند و فرار کند. نفوذ شاید به این شکل هم باشد اما اصل نفود یعنی نبود باور و در عین تصور به خدمت، اما در حقیقت زدن تیشه به ریشه های جامعه است

نفوذ یعنی نبود تقوا در خدمت و کار ، یعنی ناتوان بودن و اصرار به ماندن در جایی که نمی توانی موثر و مفید باشی و داری سرمایه و وقت مردم و کشور را به هدر می دهی

با هم نیم نگاهی به آیه ۳۴ سوره نمل می اندازیم  و به نظرم روی سخن این آیه مربوط به دولت ها و مجالس و حتی قوه قضاییه است.

آیه اینگونه میفرماید : « إِنَّ الْمُلُوکَ إِذَا دَخَلُوا قَرْیَةً أَفْسَدُوهَا وَجَعَلُوا أَعِزَّةَ أَهْلِهَا أَذِلَّةً  وَکَذَلِکَ یَفْعَلُونَ »

در اینجا این ملوک می تواند دولت ها و وزرا و روسا و نمایندگان و مدیران بی کفایتی باشند که مدعی می شوند، می توانند و امانت مردم را در اختیار میگیرند، اما نتیجه اش میشود همین ناترازی ها که امروز می‌بینیم.

رهبر معظم انقلاب با نگاه به توسعه یافتگی و پیشرفت کشور و برای بروز رسانی کشور شعار سال ۱۳۸۸ را اصلاح الگوهای مصرف نامیدند و هدفشان مدیریت مصرف و اقتصاد و رفاه و امنیت جامعه بود.ظاهرا دولت ها و مجالس و قوه قضاییه می بایست این شعار را در دستور کار خود قرار میدادند تا اقتصاد و صنعت و خدمات و کشاورزی و بازرگانی و ...... کشور بروز و مدیریت شوند.

دولت ها و مجالس با اینکه می‌دانستند شعار سال اینگونه توصیه شده اما نابخردانه به موضوع بسیار مهم اصلاح الگوهای مصرف بی توجهی کردند و امروز پس از گذشت حدود ۱۶ سال نتیجه این بی توجهی این شده که کشور و مردم با مشکلات عدیده مواجه است که همه می بینیم.

آن از موضوع ناترازی سوخت با تحمیل هزینه های بالای ۲۰ میلیارد دلار در سال ، آن از موضوع ناترازی برق و این از ناترازی آب و دیگری از ناترازی و بی هدف بودن پرداخت یارانه ها و هدر رفت سرمایه و پول ملی ، دیگری از ناترازی موضوعات مالی و بودجه ای و تولید تورم بر روی تورم.

در مجموع تحمیل فشار و فشار بر اقتصاد و تولید ناخالص داخلی و تجارت خارجی و ...... که حاصل همه اینها می‌شوند استضعاف هدفمند مردم؟

آیا بی عرضگی و بی کفایتی مسئولین ما را می توان با نام تحریم های جنگ تحمیلی اقتصادی و یا توطئه های آمریکا و انگلیس و اسراییل و ...... پوشش داد؟

روی سخنم با آقای مدیر و مسئول است.

آقای مسئول ؛ مردم خوب و ایثارگر و فهیم ما خیلی خوب می‌فهمند، تو نمی فهمی.

بقول حضرت امام خمینی رحمت الله «آدم باشید» ، حقیقتا نمی دانم برای این همه بی کفایتی ها و جهل ها چه می باید نوشت؟

* امیر بازنشسته خلبان آزاده و جانباز دفاع مقدس

کد خبر 1992372

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =