جنجال نمره در دانشگاه شریف/ معدل درس ریاضی ۶۵۰ دانشجو کمتر از شش شد

ارزیابی استادان از عملکرد ۶۵۰ دانشجو در درس ریاضی ۲، یکی از جنجالی‌ترین اتفاقات آموزشی سال‌های اخیر را در دانشگاه صنعتی شریف رقم زد و میانگین ۵٫۲ را از ۲۰ برای این درس ثبت کرد.

فرهاد طالبیان- درس‌های عمومی ریاضی ۱ و ۲ و فیزیک ۱ و ۲ که همان سال اول دوره کارشناسی برای همه دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ارائه می‌شود، از جنجالی‌ترین دروس این دانشگاه به شمار می‌آید و دانشجویان سال‌ها است که به سخت‌گیری بیش‌ازحد، حجم زیاد مطالب و روش‌های پرانتقاد استادان در تصحیح برگه‌ها معترضند.

با انتشار نمرات نهایی درس ریاضی عمومی ۲ که در ترم پاییز ۱۴۰۳ ارائه شده بود، معدل ۵٫۲۳ از ۲۰ برای ۶۵۰ دانشجو به دست آمد و یکی از کم‌سابقه‌ترین اتفاقات آموزشی این دانشگاه را رقم زد.
آن‌طور که روزنامه شریف روایت کرده، درس ریاضی ۲ در ترم پاییز ۱۴۰۳ به عنوان درس فرعی برای دانشجویان دوره کارشناسی (ورودی ۱۴۰۲ و قبل از آن) ارائه شد و ۷۴۰ دانشجو در این دوره ثبت‌نام کردند. در روزهای پایانی ترم، ۹۰ نفر از این جمع درس را حذف کردند (حذف اضطراری، W) و درنهایت ۶۵۰ نفر در آزمون پایان‌ترم حاضر شدند. با تصحیح برگه‌ها، میانگین نمرات ۵٫۲۳ از ۲۰ به دست آمد که رکوردی تاریخی برای این درس محسوب می‌شود.
اساتید درس تصمیم گرفتند که نمرات را روی نمودار ببرند و میانگین را روی ۱۱ تنظیم کنند. بدین ترتیب دانشجویانی که نمراتشان از ۶ بالاتر شده بود، این درس را پاس می‌کردند؛ بااین‌حال نمره بیش از ۳۰۰ نفر از دانشجویان پایین‌تر از ۱۰ (معیار قبولی) شد و این درس را افتادند.

جنجال نمره در دانشگاه شریف/ معدل درس ریاضی ۶۵۰ دانشجو کمتر از شش شد

مشکل از کجاست؟
دانشجویان سال‌ها است که به میانگین پایین نمرات درس‌های ریاضی ۱ و ۲ معترضند و سخت‌گیری بیش‌ازحد، حجم بسیار زیاد مطالب و روش‌های نامناسب آموزشی و اجرا را عامل چنین اتفاقی می‌دانند. شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «میانگین ۵٫۲۳ گویای ضعف و ناکارآمدی عمیق در برنامه‌ریزی و اجرای صحیح آموزشی است. فاجعه‌ای که این ترم در درس ریاضی عمومی ۲ رخ داد، از عدم توافق بین اساتید ارائه‌دهنده دروس سرویس دانشکده ریاضی، سختگیری غیرضروری و بیش‌ازاندازه تعدادی از اساتید و مشکلات ساختاری آموزش نشأت می‌گیرد».
در مقابل، استادان معتقدند که سطح علمی عموم دانشجویان پایین‌تر آمده و مشکل اصلی را می‌بایست در تلاش ناکافی دانشجویان برای یادگیری جست. استادان، نمرات آزمون‌های ریاضی مقطع متوسطه و عملکرد داوطلبان کنکور را در درس ریاضی به عنوان شاهدی بر مدعای خود مطرح می‌کنند و شواهد فراوانی را از تکیه دانشجویان برای حل مسائلی مانند معادله درجه دوم با استفاده از ماشین‌حساب ارائه می‌دهند؛ پدیده‌ای که با تنک شدن کتاب‌های درسی ریاضی در مقطع متوسطه بی‌ارتباط نیست.

جنجال نمره در دانشگاه شریف/ معدل درس ریاضی ۶۵۰ دانشجو کمتر از شش شد

راه‌حل موقت؟
از قرار معلوم، دانشکده ریاضی اعلام کرده است که روز چهارشنبه یک اسفند، امتحان مجددی از دانشجویانی که در امتحان پایان‌ترم ریاضی ۲ قبول نشده‌اند، گرفته می‌شود و اگر این افراد بتوانند در آزمون مجدد قبول شوند، نمره ۱۰ برایشان در کارنامه ثبت خواهد شد.
برگزاری آزمون مجدد برای دروس درون دانشکده‌ای، مسبوق به سابقه است و برخی استادان چنین کاری را انجام داده‌اند، اما برگزاری آزمون مجدد برای درسی عمومی با چنین مخاطبان فراوانی، کم‌سابقه به شمار می‌آید.
بااین‌حال، شورای صنفی دانشجویان در واکنش به این اقدام دانشکده ریاضی اعلام کرده است: «امتحان مجدد نمی‌تواند جایگزین اصلاحات اساسی گردد. برخی اساتید دانشکده ریاضی به‌جای پذیرش مسئولیت و اصلاح رویکردهای نادرست، امتحان مجدد را به‌عنوان لطف و امتیاز جلوه داده و بدتر از آن، تلاش می‌کنند همه مشکلات را باز هم به گردن دانشجویان بیندازند. این آزمون بیشتر یک اقدام منفعلانه و نمایشی است تا پاسخگویی به مشکلات. شورا همواره تلاش کرده مانع از اعمال فشار و تحقیر مضاعف دانشجویان شود؛ اما نتیجه این فشارها، نهایتاً به برگزاری امتحانی تنزل پیدا کرد که مشکل اصلی را حل نمی‌کند.»

۴۷۴۷

کد خبر 2027096

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 169
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    اینها که لطف کرده و دقیق آمار همه چیز را در آورده اند یک لطف دیگر هم نموده و بگویند از این سیصد نفر دانشجو که نمراتشان با ارفاق نیز زیر ده است چند نفر از سهمیه های گوناگون استفاده کرده اند.
  • امیر IR ۰۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    85 30
    اساتید دانشگاه‌های صنعتی بسیار انسان‌های فهمیده و باشعوری هستند‌. دیبی
  • IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    118 9
    کلا نظام آموزشی ایران غلط هست چه در دبستان چه دبیرستان وچه در دانشگاه.یه مشت مطالب رو حفظ کردن یا مدام مسائل مختلف رو بایک فرمول حل کردن کاری از پیش نمیبرد.مدارس ودانشگاهها باید به مراکز آموزش علمی وعملی تبدیل شوند .مدارس ودانشگاهها باید علاوه بر آموزش علم یه مهارت،وسایل مورد نیاز انجام مهارت را نیز فراهم داشته باشند تا خروجی از مدرسه ودانشگاه بتواند از آموخته هایش در زندگی وجامعه استفاده کند.مدارس ودانشگاهها باید به بهترین آزمایشگاهها وکارگاهها تبدیل شوند.آنچه امروز میبینیم فقط یک مشت مطالب حفظی ویک مشت مسئله به روشهای مختلف درذهن دانش آموز ودانشجو می گنجانند که کاربدری پس از فارغ التحصیلی برای کشور ندارد.روش آموزش مطابق پیشرفت جامعه علمی باید به روز باشد اما متاسفانه ماهنوز مطابق ۵۰ سال پیش آموزش می دهیم وآموزش می بینیم.
  • IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    دانشجوهای شریف و امیرکبیر و ... دیگه مثل قدیمها بچه‌های بااستعداد نیستند. بلکه نوعا بچه‌های پولداری هستند که به زور کلاس کنکورهای میلیونی رتبه شون خوب شده. البته شبکه‌های اجتماعی و سریال‌ها هم در خنگ و تنبل شدن دانشجوها بی‌تاثیر نبوده.
  • كاربر IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    با سلام.وقتي همه چيز شده سهميه و دانشگاه ها از انواع سهميه پر شده، كيفيت آموزش مي شود صفر؟!!استاد سهميه و دانشجو سهميه ، همين است
  • ناشناس IR ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    سطح دانشجو ها پایین آمده در همه دانشگاه ها
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    81 4
    این مشکل در دانشگاه اصفهان هم هست
  • IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    64 12
    سالهاست تو درس ریاضی یک و دو به بچه های فنی کتاب آشغال دکتر شهشانی تدریس میشه که صرفا جنبه آزار داره تا آموزش. ضمنا اساتید باید درک کنند دانشجویان الان با مبحث انتگرال تو دانشگاه آشنا میشوند برخلاف دانشجویان ده سال پیش
  • بینام IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    56 12
    مشگل اهمیت ندادن به معلم است
  • ایران IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    56 6
    متوجه نشدم! منظور دانشجویان این است که یا سوالات آسان شود یا نمره قبولی به همه بدهید چون موضوع،جزو واحدهای عمومی است تا دانشجویان« تحقیر» نشوند ؟!!
  • IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    96 24
    زنده باد سهمیه ها!!!
  • نرگس IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    71 45
    من خودم تحصیلات دانشگاهیم توی رشته ریاضیه و پسرم دانشجوی شریف هست و واقعا مساله های امتحاناتشون غیر منطقی و سخت گیرانه است. بچه های کارشناسی شریف بچه های تنبلی نیستن که مشکل نمره پایین را بشه به ضعف اونها ربط داد.
  • باستیل هیلز IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    69 5
    مشکل کجاست ؟ مافیای پکیج فروش ها،کلاس های تست زنی،کلاس های صدر درصدی قبولی در کنکور و سواد کم وعملکرد ضعیف در طی دوران دبیرستان که بوسیله داشتن پول جبران می‌شود واین می شود که درهمان ترم اول گند کار رو می شود ودانشجویان فریاد وااسفا سر می دهد که استادان سخت گیر ونمره بد می دهند . دانشجوی پولکی با سواد کم می شود مصیبت دانشگاه وآینده جامعه.لعنت خدا بر مسببین این وضعیت.
  • حسین IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    92 11
    این نتیجه حق و ناحق کردن توسط سهمیه ها و له کردن نخبه ها هست ،چند روز دیگه هم خروجی همین دانشجویان می‌شود رییس‌جمهور و وزیر و مدیران کشور و همین سیکل ادامه دارد .پس هیچ وقت وضعیت هیچ چیزی به درستی در مملکت انجام نخواهد شد
  • سپیده IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    94 2
    سلام جای تعجب نیست.برمیگرده به سیستم آموزشی آموزش و پرورش .وقتی نظام آموزش ابتدایی توصیفی و در مقطع متوسطه نمره ای تحت عنوان تکوینی هست که دانش آموز پیان ترم نمره امتحان ۴ می‌گیرد و تکوینی ۱۵ داده میشود میانگین ۹ و با ارتفاع سیستم ۱۰ قبول می‌شود نتیجه کارر در آموزش عالی نشان داده می شود.
  • شهروز IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    86 31
    احتمالا از این سهمیه های هستن .که نمره پایین میگیرن😄😄😂
  • امین IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    70 6
    مشکل از دوران دبیرستان هست که با پایه ضعیف وارد دانشگاه میشوند .... با اینکه کلی مطالب از کتاب ریاضی دبیرستان حذف شده بازم متاسفانه سطح علمی بچه ها پایینه ... ریاضی در حال انقراضه! چون خانواده ها به کلاسهای ریاضی اهمیت نمیدهند ... هر خیابون چند تا کلاس زبان فعاله ولی دریغ از کلاس ریاضی ... خانواده ها باید برای بچه هاشون فرهنگ سازی کنند و به تقویت این درس اهمیت بدهند ...
  • محسن IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    62 5
    آقا و خانم محترم، دانشجو درس نمی خونه اینم یه پدیده ای که ناشی از رویکرد های گند آموزش و پرورش است (از همون دوران ابتدایی که نمره حذف شده است و توصیفی شده) سیستم آموزش و پرورش رو تغییر بدید مشکلات دانشگاه هم حل میشه
  • احمد IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    70 11
    باور بفرمایید سخت گیری بیخودی است. من نظام قدیم درس خواندم سال ۱۳۷۶. حجم مطالب بیشتر بود. مثلثات و ریاضیات جدید و جبر و هندسه اقلیدسی و هندسه تحلیلی خودشان هر کدام یک کلاس و کتاب جداگانه داشتند. برخی مطالب را فراموش کردم . ولی به موجب زمان بیشتر با یک بازنگری و خواندن دوباره یک یا دو روز باز اشراف و تسلط نسبی ام به مطالب برمی گردد. خواهشمندم از ساعت های درسی عربی ، دینی ، آمادگی دفاعی و ... کم کنید . حساب کردم ۲ روز در هفته که می تواند برای مطالعه دانش آموز زمان و تمرین بیشتر بگذارد صرف مطالبی می شود که شاید در یک جلسه بشود تمام آنها خلاصه شود. خداوکیلی پس از ساعت ۴ بعداز ظهر دانش آموز یا دانشجو به کدام زمان برای بازسازی قدرت جسمانی( ورزش) بازسازی و استراحت ذهن پیش از خواب و گذران یک زمان اندک برای در کنار خانواده بودن و یا دوستان و تمرین مشارکت اجتماعی و قدرت های حضور و بالا بردن سطح همراهی با جامعه بپردازد به خدا ما پیش از شما مسلمان بودیم . به خدا ما به دین و وجدان پیش از شما معتقد بودیم. بگذارید زندگی هم کنیم
  • حسینی دولت آبادی از قزوین IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
    95 9
    دانشگاههای دیگر مگر وضعیت بهتری دارند؟ حالا هی بی سوادهای سهمیه های مختلف رو بچپانید به دانشگاهها!