به گزارش خبرآنلاین، «غلامان خاصه» با زیر عنوان نخبگان نوخاسته دوران صفوی تالیف «سوسن بابایی، کاترین بابایان، ایندیا یاغدیانتس، مک کیب، معصومه فرهاد» و با ترجمه حسن افشار از سوی نشر مرکز منتشر شد.
سلسله صفویه از نظر سیاسی - فرهنگی - اقتصادی نماینده اوج اقتدار و اعتبار ایران در آغاز تاریخ معاصرش بود. شواهد آن تاسیس دولت ملی - توسعه نظامی - رونق اقتصادی - نقاشی - معماری و ...آن چه کمتر از این سلسله می دانیم این است که کامیابی های آنان تا چه اندازه وابسته به جماعت نخبه ای بود که از خارج به ایران آمده بودند: غلامان قفقازی و بازرگانان ارمنی. این عده با پشتیبانی شاه عباس و جانشینانش پایه های حیات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را ساختند.
به علاوه در دربار، در حرم شاهی، در ارتش و بسیاری از نقاط دیگر نیز فعالیت داشتند. این اثر مجموعه ای است از چندین متخصص دوره صفوی که هر کدام به گوشه ای از مباحث مربوط به این موضوع پرداخته اند.
«غلامان خاصه، دودمان نوترکیب صفوی (زنان صیغه ای، غلامان جنگی و خواجه سرایان)، تجارت ارامنه و غلامان (تامین مالی خزانه ای دولت صفوی)، آغاز از اصفهان (غلامان خاصه و ساختن شاهنشاهی)، غلامان جنگی در ولایات (گردآوری و شکل دهی هنرها)، به همراه تعدادی تصاویر نفیس از جمله فصل های این کتاب است.
در ابتدای فصل دوم کتاب می خوانیم:
«خاندان صفوی در اصفهان حاکمیت غلامان را ÷ذیرفت و اصفهان نخستین پایتختی بود که محل اقامت دائم شاه و حرم و درباریانش شد. از خصوصی ترین گوشه های حرمسرا، که خواجه های زنگی و صیغه های قفقازی و همسران و مادران با شاه زندگی کردند تا در سرسراهای بیرونی که محل تشکیل جلسات دولتی بود، غلامان با نهایت وفاداری به خاندان صفوی، خدمت می کردند. شان اجتماعی و جنسیتی غلامان و کنیزکان ریشه کن می شد و سترون می شد. و اجازه این نزدیکی را به آنها می داد؛ فرمانبرداری باید بی چون چرا می بود، زیرا این بردگان خوراک و پوشاک و تربیت و هویت تازه خود را مدیون ولی نعمتی(مرد یا زن) بودند که قدرت از او سرچشمه می گرفت. بردگانی را که وارد حریم اسلام (دارالاسلام) می شدند ابتدا نسبت به جامعه «بی حس» می کردند و سپس، طی روندی، تبدیل به «غلامان خاصه شریفه» می شدند که غلامان مخصوص خاندان سلطنت بودند و مقوله مستقلی در گفتمان صفوی به شمار می رفتند...»
این کتاب با قیمت 6900 تومان منتشر شده است.
ساکنان پایتخت، برای تهیه این کتاب کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند.
6060
نظر شما