به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۶۵ سید محمدکاظم شریعتمداری که پس از انقلاب به اتهام همکاری در کودتای نوژه توسط جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از مرجعیت خلع شد، چشم از جهان فرو بست. سید محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که در فاصله سالهای ۶۴ تا ۶۸ در دوره وزارت سید علیاکبر محتشمیپور معاون سیاسی اجتماعی وزیر کشور بود در کتاب خاطرات خود با عنوان «جنگ و دولت» درباره این واقعه و حاشیههایی که به دنبال آن ایجاد شد چنین روایت کرده است:
... درگذشت آقای شریعتمداری... جزء نخستین موضوعاتی بود که در شورای سیاست دولت مطرح شد. آقای شریعتمداری در فروردین ۱۳۶۵ درگذشت و مرحوم پدرم، آیتالله سید رضا صدر نیز به رغم اعلم ندانستن آقای شریعتمداری در مرجعیت شیعه، از سر معرفت و از سر احساس حمایت و تکلیف شرعی، چون وصی ایشان در اقامه نماز میت بود، در ماجرای نماز خواندن بر جنازه ایشان دچار تالماتی شدند که در جلسه شورای سیاسی بازتاب داشت. یعنی بعد از درگذشت آقای شریعتمداری، حاج احمد آقا به آقای محتشمیپور گفت که تشییع ایشان خیلی عادی برگزار شود، اما چون ایشان وصیت کرده بود که پدرم بر جنازهشان نماز بخواند، پدر اقدام میکند؛ اما اداره اطلاعات قم ضمن ممانعت پدرم را بازداشت و بازجویی میکند که بعدا وقایع آن روز و شب را در یادداشتی مکتوب کرد. دستگیری و بازجویی پدر، یکی از کارهای اشتباه اداره اطلاعات قم بود ولی به هر حال اتفاقی بود که افتاد و اعتراض امام خمینی را هم برانگیخت به نحوی که وقتی امام از موضوع مطلع میشوند به واسطه مرحوم احمدآقا با مهندس موسوی تماس میگیرند؛ به این مضمون که چرا چنین اتفاقی برای آیتالله صدر افتاده است.
چند روز بعد از این اتفاقات جلسه شورای سیاسی دولت برگزار شد. در آن جلسه مهندس موسوی به آقای ریشهری وزیر اطلاعات تشر زد و با تندی گفت: «آقای ریشهری این اتفاقات ناجور که در قم رخ داده چیست؟ این چه رفتاری است که با آیتالله صدر صورت گرفته است؟ احمد آقا با ناراحتی از طرف امام تماس گرفته و گفته از اتفاقی که برای آقای صدر افتاده، بسیار ناراحت است و خواستهاند موضوع حتما پیگیری شود و مسببان آن توبیخ شوند.»
جنگ و دولت در خاطرات سید محمد صدر
محمد قبادی
تهران: سوره مهر
چاپ نخست، ۱۴۰۳
۲۵۹
نظر شما