به گزارش خبرآنلاین، «حمیدرضا صدر» پژوهشگر و تحلیلگر فوتبال در کتاب «نیمکت داغ» سراغ مربیان برجسته تاریخ فوتبال در جهان و ایران رفته و از دنیای مردان شماره یک فوتبال نوشته است. او در 31 فصل به بررسی عصر 34 مربی بزرگ فوتبال پرداخته است. «نیمکت داغ: از حشمت مهاجرانی تا الکس فرگوسن و ژوزه مورینیو» تنها روایتی از تاکتیکها و تکنیکها نیست، بلکه زندگی و آنچه که این مردان بیرون از استادیومهای فوتبال رویارویش قرار میگرفتند، در این کتاب درج شده است.
او در مقدمه «نیمکت داغ: از حشمت مهاجرانی تا الکس فرگوسن و ژوزه مورینیو» درباره این کتاب و اینکه ایده نوشتن این اثر از کجا آمده، نوشته است: «نخستین مربیانی که شناختیم چه کسانی بودند؟ آنها را برای چه به یاد میآوریم؟ پیروزی تیمهایشان اهمیت داشت یا بازیهایی که ارائه میدادند؟ شخصیتشان قوی بود یا هوش فراوانی داشتند؟ ستارههای بزرگی در تیمشان بازی میکردند یا با دست خالی جلو میرفتند؟ مدیر بودند یا مربی؟... انگاره اولیه این کتاب برتافته از تحلیلهای تاکتیکی بود. اینکه تیمهای اولیه تاریخ با تعداد پرشمار مهاجم و تعداد انگشتشمار مدافع بازی میکردند. اینکه سیر تطور تاکتیکی چه بوده. رویکرد تاکتیکی در چه ادواری تغییر کرده و تاریخ فوتبال چگونه ورق خورده. مربیان موردبحث یا جایگاه تاکتیکی برجستهای دارند یا اهمیت تاریخی ویژهای. ترتیب ارائه آنها در فصلهای کتاب مبتنی بر تقدم تاریخی است و میتوان از دورانی به دوران دیگر با نوعی پیوستگی تاریخی، به روند تغییرات تاکتیکی از عصری به عصر دیگر دست یافت. نخستین مربی هربرت چاپمن انگلیسی در دهه 1920 است وآخرینش پپ گواردیولا در آغاز دهه2010.»
بنابراین گزارش، در این اثر به دوران مربی گری «حشمت مهاجرانی» مربی قدیمی ایرانی در کنار چهرههایی همچون «الکس فرگوسن»، «فابیو کاپلو» و «ماریو زاگالو» نیز پرداخته شده و نویسنده در همان مقدمه کتاب درباره این انتخاب توضیح داده است: «امیدوارم خوانندگان ناآشنا با تاریخ فوتبال ایران و آسیا از دیدن نام حشمت مهاجرانی در سیاهه ارائهشده، تعجب نکنند. این کتاب بدون پرداختن به فوتبال ایران با حفرهای خالی روبهرو میشد. جایگاه مهاجرانی میان مربیان آسیایی یگانه است. پیش از او اکثر تیمهای آسیایی در دیدارهای مقدماتی جام جهانی غایب بودند و نمایندگان راهیشده مسیر کوتاهی را طی میکردند. مهاجرانی اولین نماینده واقعی آسیا را راهی جام جهانی کرد. او تیمش را در مصاف با همه نمایندگان قاره آسیا بهعلاوه استرالیا، در ویترین جام جهانی جای داد. او برای اولینبار تیمی از غرب آسیا را راهی جام جهانی کرد. او در ایران با ساماندهی تیمهای ملی جوانان، بنایی نو درانداخت و رکورد قهرمانی در آسیا بر جای گذاشت. انجام یک گفتوگوی مفصل با او و مرور بازیهای تیمملی به رهبری او، ترکیبِ بخشِ او در این کتاب است.»
«مردی که میخواست سلطان باشد: هربرت چاپمن، قهوهخانههای وین: هوگو میسل، ارباب پیر در سایه فاشیسم: ویتوریو پوتزو، پسر فوتبالی استالین: بوریس آرکادیف، مجارهای جادویی: گوژتاو سبس، فربه فراموششده: ویسنته فئولا، پدربزرگ فوتبال مدرن: ویکتور ماسلف، پس از بازی یعنی همان قبل از بازی: سپ هربرگر، خانهبهدوش همیشگی: بلا گوتمن، فراموششدگان: خوزه ویالونا، لوییز کارنیلیا و میگل مونوز، پدرخوانده: هلنیو هررا، مرا الف صدا کن: الف رمزی، ققنوس خاکسترهای مونیخ: مت باسبی، دیالکتیک آقای ریاضیات: والری لوبانوفسکی، پایان عصر معصومیت: ماریو زاگالو، توتال بهعلاوهی فوتبال: رینوس میشل، دکتر جکیل و مستر هاید: سزار منوتی و کارلوس بیلاردو، همه پسران من: حشمت مهاجرانی، آخرین رمانتیک: تله سانتانا، باشگاه، نه تیمملی: جووانی تراپاتونی، رمانتیسم را فراموش نکن: الکس فرگوسن، اسبسوارها، اسبزاده نمیشوند: آریگو ساچی، جادوگر بزرگ: فابیو کاپلو، نامهای با دو گلوله: گاس هیدینگ، الماسها ابدی هستند: مارچلو لیپی، هم زیبا بمان و هم شمشیر را از رو ببند: آرسن ونگر، ژنرال: اوتمار هیتسفلد، دو + دو نمیشود پنج: اتو رهاگل، جنون ششدقیقهای: رافا بنیتس، کشتی بزرگ، توفان بزرگ: ژوزه مورینیو و توتال بارسا: پپ گواردیولا» عنوان فصلهای «نیمکت داغ» هستند.
«نیمکت داغ» کتابی است در 386 صفحه که بهزودی از سوی نشرچشمه منتشر میشود.
6060
نظر شما