احمدرضا معتمدی با اشاره به این‌که چندین سال است در حوزه فلسفه فیلم متمرکز شده، اعلام کرد در سال 1391 فیلم نمی‌سازد.

کارگردان فیلم های «دیوانه ای از قفس پرید» و «آلزایمر» با بیان این مطلب گفت: سال 91 فیلم نمی سازم بلکه کتاب‌هایم را به مرحله انتشار می رسانم. بیشتر مطالعات من در حوزه فلسفه فیلم است که در سال 1390 کتابی در این موضوع چه به صورت تالیف و چه ترجمه منتشر نشد. البته خود من دو کتاب در همین حوزه را در دست ترجمه دارم که امیدوارم بتوانم ‌‌آن‌را در سال جدید به مرحله انتشار برسانم. در ادامه گزیده ای از گفتگوی احمدرضا معتمدی با ایبنا را می خوانید:

 

 

- ما در دوره‌های تاریخی در زمینه فلسفه هنر صاحب‌نظر بوده‌ایم اما اکنون چنین نیست. بر این اساس در حوزه‌های تخصصی فلسفه‌هنر چون فلسفه‌فیلم، فلسفه موسیقی و فلسفه تئاتر حرفی برای گفتن نداریم، بنابراین ناچاریم تا دست به دامان ترجمه شویم.

 

- در سال 1380 کتابی از هایدگر با عنوان «پایان‌فلسفه» را ترجمه کردم، اما هنوز نتوانستم متن ترجمه‌ام را ویرایش و اصلاح کنم و قصد بر پایان آن دارم. همچنین همانطور که بیان کردم دو کتاب با موضوع فلسفه فیلم را هم در دست ترجمه دارم که مولف یکی از آن‌ها «زیگفرید کراکوئر» یکی از بنیان‌گذاران نظریه سینمای واقع‌گراست.

 

- در حوزه فلسفه فیلم، زمان زیادی است که مشغول پژوهش در زمینه مقایسه آرای شکل‌گرایان و واقع‌گرایان، یعنی آرا دوره کلاسیک فلسفه فیلم هستم. تصمیم دارم چند سالی سینما را کنار بگذارم تا بتوانم این پژوهش را تمام و منتشر کنم. اتمام این پژوهش برای من بر هر مساله دیگری اولویت دارد، چرا که این موضوع 20 سال است که ذهن مرا مشغول به خود کرده است. این پژوهش توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر خواهد شد. بنابراین در سال جدید مخاطبان فیلمی از من را بر پرده سینماها نخواهند دید.

 

احمدرضا معتمدی،نویسنده و کارگردان سینماست که در کارنامه کاری او فیلم‌هایی چون آلزایمر، قاعده بازی و دیوانه‌ای از قفس پرید وجود دارد. کارنامه قلمی معتمدی به کتاب‌های «مبانی هنر موعود»، منتشر شده در سال 1368 و «دیوانه‌ای از قفس پرید» محدود می‌شود.

6060

کد خبر 205684

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =