به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رحیم خلیلی فوق لیسانس ارتباط تصویری دانشگاه هنر تهران خوشنویس خط ثلث و دبیر هنر آموزش پرورش است که سابقه چند دوره حضور در جشنوارههای رضوی را داشته و در این رویداد موفق به کسب رتبه نیز شده که عیار این جشنواره را در هند خوشنویسی ایران بسیار بالا میداند و میگوید: این جشنواره با سابقه بیست سالهای که دارد، بین هنرمندان خوشنویس کشورمان تبدیل به یک برند معتبر شده است.
وی با اشاره به برخی وقفههایاجرایی که در روند برگزاری این جشنواره طی دورههای اخیر رخ داده افزود: برخی ناهماهنگیها یا وقفهها از عیار این رویداد کم میکند و رغبت برای شرکت در رقابتهای آن را کاهش میدهد.
این هنرمند خوشنویس خط ثلث با اشاره به رویکردی که جشنواره رضوی در عدم عودت آثار برگزیده داشت نیز ابراز داشت: این قضیه بسیار نادرست بود اما گفته شده که در دوره کنونی آثار برگزیده به هنرمندان عودت داده میشود که اصلاح بجا و حرفهای خواهد بود.
وی با تأکید بر اهمیت حمایت همهجانبه از هنرمندان در رویدادهای هنری و جشنوارهها موضوعی عنوان کرد: هنرمندان وقتی به طور شایسته تکریم و حمایت شوند رغبت بیشتری برای خلق آثار فاخرتر و حضور در رویدادهای هنری خواهند داشت.
به زعمایم هنرمند خوشنویس خط ثلث؛ هنر خوشنویسی بسیار پر هزینه و پر زحمت است و لذا بحث جوایز باید به نوعی باشد که صرفه اقتصادی خلق اثر را نیز برای خوشنویس داشته و ایجاد انگیزه کند.
خلیلی ظرفیت ارتقای جشنواره به سمت فراملی را در صورتی دانست که نواقص موجود برطرف شده و کیفیت برگزاری این رویداد از هر نظر ارتقا یافته باشد.
وی در پایان سخنانش با ابراز امیدواری برای کیفی تر شدن روند جشنواره رضوی نیز ابراز داشت: امیدوارم این رویداد به سمتی برود که هنرمندان بیشتری در آن شرکت کرده و آثار فاخرتری به واسطه آن خلق شود چرا که برای ما هم خوشایند است که در چنین رویداد مهمی جای خالی اساتید و دوستان مان را ببینیم.
جوایز خوشنویسی رضوی انگیزه شرکت در این رویداد را کم میکند
مدرس دانشگاه علمی کاربردی میراث فرهنگی و استاد انجمن خوشنویسان ایران گفت: محتوای آثار خوشنویسی برای مخاطب مردمی اولویت اول و نوع خط و خوانا بودن آن اولویت مهم دیگری است که خوشنویسان باید بدان توجه داشته باشند.
علیرضا بخشی، هنرمند خوشنویسی و کتابت قرآن با بیان اینکه کلیات کار برگزاری جشنواره خوشنویسی خوشنویسی رضوی بسیار پسندیده است اما با توجه به تغییر مدیریتها و سلیقه متفاوت آنها در نحوه اجرا نقدهایی وارد است، اظهار داشت: اجرای آهنین رویدادی با سبک و سیاق هر یک از مدیران در جریان آینده آن نقش تعیین کننده داشته است.
وی افزود: حرفهای بودن چیدمان ارائه فراخوان تا دریافت با صحت و سقم آثار هنرمندان به دبیرخانه و رسیدن به بحث داوری امری مهم و شایان توجه است.
این استاد هنرمند خوشنویسی و کتابت قرآن با بیان اینکه انتخاب داوران و نوع داوری آثار از نگاه شرکتکنندگان جشنوارهها بسیار مهم و تعیین کننده است، گفت: شرکتکنندگان و هنرجویان گاها انتقاداتی به روند داوری جشنوارههای رضوی دارند که درصدی از آن قابل پذیرش است اما در واقع با توجه به تجربه ای که در امر داوری جشنواره رضوی داشتهام باید بگویم قضاوتها در کمال دقت و وسواس انجام میشود.
وی همچنین با تاکید بر لزوم مردمی کردن خروجی جشنوارههای رضوی نیز گفت: بزرگترین چیزی که به مردمی کردن و جذب مخاطب بیشتر برای آثار کمک میکند، محتوا و موضوع دوم خوانایی بودن متن برای مخاطب عامه است.
به گفته استاد بخشی مردم برای خرید آثار هنری خوشنویسی هم به محتوا و هم نوع نگارش و فاصله خطور نیز توجه میکنند و به اثرهای خاصی که شاید بیشترین زحمت و دقت برای خلق آن کشیده شده اما درهم و ناخوانا یا ناملموس برایشان باشد، جذب نمیشوند .
استاد هنرمند خوشنویسی و کتابت قرآن با تاکید بر لزوم حمایت از هنرمندان و آثار هنری تصریح کرد: اگر به مصوبه خرید آثار هنری بر اساس پنج دهم درصد بودجههای عمرانی در کشور عمل میشد وضعیت هنرمندان و مردم به لحاظ هنری بسیار بهتر از این بود اما متأسفانه به آن عمل نمیشود.
۲۴۴57
نظر شما