به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از خوزستان - این مجتمع پتروشیمی در منطقهای کمتر توسعهیافته و با ظرفیتهای فراوان اقتصادی و انسانی احداث خواهد شد و نقش مهمی در توسعه صنعتی، اشتغالزایی و محرومیتزدایی ایفا خواهد کرد. هماکنون حدود ۷۰۰ نیروی کار به صورت مستقیم در مرحله ساخت پروژه مشغول به کار هستند که بیش از ۷۰ درصد آنها از نیروهای بومی منطقهاند. طبق برآوردها، در مرحله بهرهبرداری حدود ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۲۰۰۰ نفر بهطور غیرمستقیم از این پروژه منتفع خواهند شد.
مدیرعامل پتروشیمی ابن سینای اندیمشک با اشاره به دغدغههای زیستمحیطی مردم منطقه، خاطرنشان کرد: از ابتدای طراحی پروژه، سلامت محیط زیست در اولویت قرار داشته است. از پیشرفتهترین فناوری روز دنیا در زمینه تصفیه پساب با عنوان ZLD بهره خواهیم گرفت. این فناوری، علیرغم هزینه بالای آن، تضمین میکند که هیچ گونه پساب مایع به محیط اطراف تخلیه نشود. از سوی دیگر، با توجه به استفاده از خوراک گازی، میزان آلایندههایی نظیر CO2 نیز در این مجتمع بسیار کمتر از سایر پتروشیمیها خواهد بود.»
وی افزود: پروژه پتروشیمی ابن سینا تنها یک پروژه صنعتی نیست، بلکه نگاهی همهجانبه به توسعه پایدار دارد. در همین راستا، اقدامات متعددی در حوزه مسئولیت اجتماعی صورت گرفته که از جمله آنها میتوان به تمرکز حسابهای مالی شرکتها در بانکهای شهر اندیمشک، پرداخت تسهیلات به متقاضیان، و اهدای نزدیک به ۲۶۰۰ بسته تحصیلی شامل لوازمالتحریر، کولهپشتی، وایتبرد، بخاری و رایانه به مدارس شهرستان اشاره کرد. همچنین تجهیز مساجد به آبسردکن و تأمین تجهیزات پزشکی مورد نیاز درمانگاههای حاشیه شهر نیز در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل این پروژه همچنین در خصوص تأمین برق مجتمع با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر گفت: با توجه به ناترازی انرژی در کشور، برق مجتمع پتروشیمی ابن سینای اندیمشک به طور اصلی از طریق شبکه سراسری تامین میشود. اما برنامهای جدی برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار داریم. در حال حاضر، مطالعاتی را برای استفاده از سلولهای خورشیدی آغاز کردهایم تا بتوانیم در فاصله یک تا پنج سال آینده، ۱۰ تا ۵۰ درصد از برق مورد نیازمان را از طریق نیروگاههای خورشیدی تأمین کنیم. این اقدام نه تنها به تامین برق طرح کمک خواهد کرد، بلکه به شبکه سراسری برق نیز در راستای کمک به ناترازی انرژی کشور، برق تحویل خواهیم داد.»
به گفته مدیرعامل، احداث این پروژه در منطقهای که از آن بهعنوان دروازه دفاع مقدس و ورودی خوزستان یاد میشود، نماد توجه به ظرفیتهای ملی و عدالت منطقهای است. اجرای این طرح نقطه عطفی در توسعه استان خوزستان و ارتقای سطح رفاه عمومی شهرستان اندیمشک خواهد بود.
نظر شما