نگار علی- با وجود فراگیر شدن ابزارهایی مانند ChatGPT و استفاده گسترده از هوش مصنوعی در صنایع مختلف، برخی افراد همچنان با دیده تردید به این فناوری مینگرند. «سابین تسِتلر»، صاحب یک آژانس ارتباطات در لندن، یکی از مخالفان سرسخت کاربرد AI در تولید محتواست. او میگوید: «چرا باید چیزی را بخوانم که نویسندهاش حتی زحمت نوشتنش را به خودش نداده؟» و ادامه میدهد که ترجیح میدهد بهجای بهرهگیری از فناوری، به انسانها فرصت دهد، حتی اگر به قیمت سود کمتر باشد.
از نگاه او، لذت، عشق و انگیزههای انسانی در محتوای تولیدشده توسط ماشین جایی ندارند. تسِتلر همچنین نسبت به تأثیرات اجتماعی و زیستمحیطی AI هشدار میدهد و گرچه کاربردهای مفید آن، مانند کمک به نابینایان را میپذیرد، اما میگوید در مجموع چشمانداز بلندمدت آن را مثبت نمیبیند.
در همین راستا، «فلورانس آشری»، بنیانگذار یک شرکت برگزارکننده یوگا، میگوید هوش مصنوعی با ماهیت انسانی کسبوکار او در تضاد است. او علاوه بر بیروح بودن AI، از تأثیرات زیستمحیطی آن نیز نگران است و به مصرف بالای انرژی در مراکز داده اشاره میکند.
در سوی دیگر، «سییرا هنسان»، کارشناس روابط عمومی در سیاتل، میگوید تکیه بر AI میتواند قدرت تفکر انتقادی انسانها را تضعیف کند. او میافزاید: «اگر وظایف ساده را به ChatGPT بسپاریم، خودمان دیگر فکر نمیکنیم.»
با این حال، همه امکان کنارهگیری از AI را ندارند. «جکی آدامز» (نام مستعار)، فعال در حوزه بازاریابی دیجیتال، ابتدا به دلایل زیستمحیطی و اخلاقی از کار با AI امتناع کرد، اما با فشار بودجهای و پیشرفت همکارانش در این حوزه، مجبور به استفاده از آن شد. حالا او میگوید: «در ابتدا فکر میکردم استفاده از هوش مصنوعی تنبلی است، اما حالا میبینم که میتواند کیفیت کارم را بالا ببرد.»
در نهایت، «جیمز بروسو»، استاد فلسفه و متخصص اخلاق هوش مصنوعی، معتقد است که لحظه تصمیمگیری برای کنار گذاشتن AI دیگر گذشته است. او میگوید در برخی حوزهها مانند قضاوت یا پزشکی همچنان به انسان نیاز داریم، اما کارهایی مانند پیشبینی هوا و بیهوشی به زودی بهطور کامل در اختیار ماشینها قرار میگیرد.
با این همه، آدامز همچنان نسبت به تسلط روبهرشد هوش مصنوعی احساس نارضایتی دارد و میگوید: «همهچیز دارد بهسمت خودکار شدن میرود. حتی در جستوجوهای گوگل یا ایمیلها هم AI حضور دارد. دیگر احساس کنترل ندارم.»
منبع:BBC
۲۲۷۲۲۷
نظر شما