افسار گسیخته نقل و انتقالات/چه خبرتونه، واقعا چه خبرتونه؟

افسار گسیخته نقل و انتقالات فوتبال ایران مشخص نیست تا کجا خواهد رفت.

سعید آقایی؛ نقل‌وانتقالات تابستانی فوتبال ایران هنوز به‌صورت رسمی شروع نشده اما حرف‌وحدیث‌های زیادی داشته است؛ از ارقام نجومی در قراردادهای چند بازیکن گرفته تا نقش پُررنگ واسطه‌ها در جابه‌جایی بازیکنان.

پرسپولیس که نقل‌وانتقالات تابستانی را زودتر از سایر باشگاه‌ها آغاز کرد، تا این لحظه 5 بازیکن به خدمت گرفته و مبالغی که برای پیش پرداخت و دریافت رضایت‌نامه این بازیکنان پرداخت کرده، به 100 میلیارد تومان می رسد. باشگاه پرسپولیس برای پرداخت مبلغ رضایت‌نامه، پیش پرداخت و حق کارگزاری چهار بازیکن داخلی و یک بازیکن خارجی جدید خود، مبلغ ۳۵۰ هزار دلار به علاوه ۷۰ میلیارد تومان (در مجموع حدود ۱۰۰ میلیارد تومان) را از بانک شهر درخواست کرده که تمام این مبالغ نیز توسط این بانک در اختیار مدیران باشگاه قرار گرفته تا قرارداد بازیکنان جدید این تیم بسته شود.

در سایر باشگاه ها شرایط بهتر از این نیست. یکی از مدافعان وسط تراکتور تیم قهرمان لیگ برتر برای تمدید قرارداد با باشگاه متبوع خود مبلغ 100 میلیارد تومان درخواست کرده.

محمد دانشگر مدافع وسط سپاهان در هفته های گذشته برای فصل جدید با باشگاه قبلی اش یعنی استقلال توافق نهایی را کرده و حتی گفته می شد پیش پرداخت میلیاردی هم دریافت کرده اما ناگهان پای برگهع تمدید قرارداد با تیم فعلی اش سپاهان را امضا کرد و عکس یادگاری انداخت. گفته می شود سپاهان برای راضی کردن دانشگر 40 میلیارد از رقم پیشنهادی استقلال بیشتر داده تا دانشگر راضی به ماندن شود.

در جدیدترین و شاید عجیب‌ترین اتفاق رخ‌داده در نقل‌وانتقالات یک باشگاه لیگ برتری برای جذب دو بازیکن داخلی قرارداد کارگزاری با یک مدیر برنامه امضا کرده و طبق آن باید مبلغ 23 میلیارد تومان برای حق کارگزاری این دو بازیکن پرداخت کند. این در حالی است که در قانون فدراسیون فوتبال آمده است؛ «حداکثر اجرت کارگزاران برای قراردادهای بالای 10 میلیارد تومان، سالیانه 3 درصد است» و با این شرایط این سؤال مطرح می‌شود؛ قرارداد 2 بازیکن جدید باشگاه مذکور چقدر بوده که رقم کارگزاری آن 23 میلیارد تومان تعیین شده است.

در همین راستا وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال با هدف سامان‌دهی‌ وضعیت مالی باشگاه‌ها در آستانه فصل نقل و انتقالات، نشستی را با تعدادی از مدیران و روسای هیات مدیره باشگاههای فوتبال کشور برگزار کرد تا با تشریک مساعی به برطرف کردن موانع موجود کمک کند.

در این نشست که با حضور احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، محمدشروین اسبقیان، معاون قهرمانی، علی رغبتی، مشاور وزیر و رییس فدراسیون فوتبال در محل وزارتخانه برگزار شد، مدیران باشگاه‌ها نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص مباحثی چون افزایش نرخ بیش از اندازه قرارداد بازیکنان داخلی، افزایش سهمیه بازیکنان خارجی، ایجاد ساختار قانون‌مند برای ایجنت‌ها، تشکیل نهاد مستقل حسابرسی و... مطرح کردند.

در پایان این جلسه وزیر ورزش و جوانان با اشاره به این که مدیران باشگاهها و فدراسیون فوتبال نقش بسزایی در از بین بردن چالش‌های موضوع قراردادهای بازیکنان فوتبال دارند، به بازنگری و اصلاح سیاست‌های موجود نقل و انتقالات تاکید کرد و مقرر شد که فدراسیون فوتبال با همفکری باشگاه‌ها تدابیر لازم را در خصوص قراردادهای بازیکنان در فصل جدید و پیش از شروع رسمی فصل نقل و انتقالات اتخاذ کند.

مشخص نیست در بازار نقل و انتقالات چه خبر است. بازیکنان بعضا متوسط نه چندان دانه درشت به راحتی از اعداد 100 میلیاردی صحبت می کنند. مشخص نیست که این اعداد چگونه و کجا به ذهن بازیکنان بی کیفیتی تراوش می کنند که کیفیت آنها یک دهم نمونه های مشابه نیست اما قیمت آنها 10 برابر است. افسار گسیخته نقل و انتقالات فوتبال ایران مشخص نیست تا کجا خواهد رفت.

253 258

کد خبر 2068647

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین