منابع آمریکایی اعلام کردند که واشنگتن و تلآویو در خصوص هزار سانتریفیوژ ایران و هزار کیلوگرم اورانیوم 3.5 درصد غنیشده توافق کردند، اما ایران در مقابل شروطی مطرح کرده است.
دبکافایل که به منابع اطلاعاتی صهیونیستی نزدیک است، به نقل از منابعی در واشنگتن اعلام کرد که واشنگتن و رژیم صهیونیستی همچنین توافق کردند که ایران به هیچ میزان اورانیوم 20 درصد غنیشده را در خاک خود نگاه ندارد. توافق ديگر اين است که این امر، نتیجه نهایی مذاکرات آتی شش کشور با ایران در ترکیه باشد که قرار است 14 آوریل (شنبه آینده 26 فروردین) در ترکیه برگزار شود.
هنوز روشن نیست که این دو چگونه قصد دارند چین و روسیه را در این خصوص با خود همراه کنند. اما منابع آمریکایی اعلام میکنند که به نظر میرسد که توافق پکن و مسکو نیز حاصل شده است.
دبکا به نقل از منابعی که آنان را ایرانی توصیف کرد، افزود: منابع ایرانی نیز اعلام کردند که سران ایران معنای این توافق آمریکا و اسرائیل را به خوبی میدانند چرا که دولت اوباما خلاصهای از این توافق را از طریق کانالهای محرمانه به سران ایران منتقل کرده است و همین امر علت [مخالفت و] تاکید ایران بر حفظ اورانیوم 20 درصد غنیشده [در خاک خود] است. پس از آنکه ایران شاهد موافقت آمریکا و اسرائیل با ادامه غنیسازی و حفظ مقادیر کمغنیشده اورانیوم است، حتی قبل از اینکه مذاکرات در مرحله جدید آغاز شود و حتی بدون اینکه ایران موضع خود را اعلام کند، تهران کار خود را برای حفظ غنیسازی 20 درصد آغاز کرده است.
دبکا افزود که موافقت نتانیاهو و باراک اوباما با ادامه یافتن غنیسازی در ایران و حفظ مقادیر غنیشده سبب شد که محمود احمدینژاد یکشبنه 8 آوریل سه خواسته جدید برای آمریکا و از طریق آن برای اسرائیل مطرح کند که قرار است شنبه آینده در ترکیه در ابتدای مذاکرات مطرح شود. بنا بر این گزارش، شروط ایران به قرار ذیل است:
1- ایران بر استفاده و راهاندازی سیستم جدید و تبدیل مقادیر اورانیوم 3.5 درصد غنیشدهای که در اختیار دارد، به میله سوختی اصرار دارد. در این مرحله ایران اعلام میکند که میله سوختی تولید میکند به طوری که در مرحله دوم صفحه سوخت را تولید خواهد کرد.
2- ایران امکان تولید بومی میلههای سوخت هستهای برای نیروگاه آبسنگین در حال ساخت اراک را خواهد داشت.
3- از آنجا كه راکتور هستهای نیروگاه بوشهر كه اکنون در حال کار با 75 درصد ظرفیت تحت مدیریت مهندسان روسی است؛ تهران میخواهد که مدیریت کامل این رآکتور در اختیار مهندسان ایرانی قرار بگیرد.
دبکا تاکید کرد که این سه مورد، شروط ایران در مقابل خواسته شش کشور مذاکره کننده با ایران خواهد بود.
/2929
نظر شما