به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، خضر صالح، روزنامه نگار مسلمان استرالیایی، در استرالیا و در میان مساجد ساده و مسلمانان که برای ساختن یک جامعه منسجم تلاش میکردند، بزرگ شده است.
بنا بر روایت شبستان،وی سفر خود را برای کشف حقایق پنهان در کشورهای مختلف از استرالیا آغاز کرد تا به پاریس و مسجد جامع آن رسید. وقتی وارد حیاط مسجد شد، فقط یک گردشگر نبود. او در جستجوی ریشههای عمیقتر ایمان بود، مکانی شبیه به آنچه همیشه آرزویش را داشت.
صالح که تحت تأثیر فضای مسجد که ترکیبی از بوی چوب، زیبایی خوشنویسی عربی و صدای آب جاری در فوارههای باغ بود، میگوید: به محض اینکه از آستانه مسجد عبور کردم، احساس کردم در خانه هستم، هرچند هزاران مایل دورتر بودم.
مسجد جامع پاریس در سال ۱۹۲۶ به عنوان بنایی بلند که منعکس کننده حضور اسلام در اروپا و بزرگداشت سربازان مسلمانی است که در جنگ جهانی اول جنگیدند، تأسیس شد. امروزه، این مسجد همچنان نمایانگر فضایی باز برای گفتگو و ارتباطات فرهنگی است و علاوه بر برنامههای مذهبی و فرهنگی، دارای کتابخانه، رستوران شرقی و حمام سنتی نیز است.
خضر که طنین اذان را در میان دیوارهای مسجد شنیده بود، آن را چیزی بیش از یک اذان برای نماز توصیف کرد، بلکه آن را «گرمایی که قلب را پر کرده و احساسات را دوباره میپروراند» توصیف کرد.
وی افزود که این مسجد خود را به عنوان سنگری برای دفاع از هویت اسلامی در غرب معرفی نمیکند، بلکه به عنوان آینهای شفاف که جوهره اسلام: صلح، زیبایی و عقل را منعکس میکند، معرفی میشود.
این روزنامهنگار استرالیایی بازدید خود را با تأثیری عمیق به پایان رساند: من هنگام ورود آنجا را ترک کردم، اما چیزی در درون من تغییر کرده بود. این مسجد فقط ساختمانی برای نماز نیست، بلکه فضایی برای ادغام، الهام و همزیستی است. در اینجا، دیدم که چگونه یک خانه خدا میتواند پلی بین روحها باشد، نه فقط دیواری از هویتها.
نظر شما