به گزارش خبرآنلاین، بر اساس قوانین کپلر درباره حرکت سیارات، اجرام آسمانی زمانی که در فاصله دورتر از خورشید قرار دارند، آهستهتر حرکت میکنند. بنابراین در این زمان، زمین با کمترین سرعت خود در مدار میگردد که کمی کمتر از ۱۸ مایل در ثانیه یا ۲۹ کیلومتر بر ثانیه است و در مقایسه در هنگام حضیض یا نزدیکترین فاصله از خورشید سرعت آن تقریبا ۱۹ مایل بر ثانیه است.
به نقل از ایسنا، این نقطه از مدار را اَفِلیون (Aphelion) مینامند. در این لحظه، خورشید در فاصلهای معادل ۱۵۲میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد یعنی دورتر از زمانی که زمین در پِریهلیون (Perihelion)، یعنی نزدیکترین فاصله، در تاریخ ۴ ژانویه بوده است. به بیان دیگر، اکنون ۱۶٫۶۲ ثانیه نوری دورتر از خورشید هستیم. این اختلاف فاصله معادل ۳٫۲۷۷ درصد است، که باعث میشود خورشید در حال حاضر حدود ۶٫۵۵ درصد کمنورتر از ماه ژانویه به نظر برسد.
تفاوت دما، به دلیل کج بودن محور زمین است، نه فاصله آن
اگر از بیشتر مردم بپرسید که فکر میکنند زمین در چه ماهی به خورشید نزدیکتر است، احتمالا جوابشان ماه ژوئن، ژوئیه یا اوت (خرداد، تیر یا مرداد) خواهد بود. اما هوای گرم تابستان به فاصله ما از خورشید ارتباطی ندارد.
دلیل اصلی، کج بودن محور زمین به اندازه ۲۳٫۵ درجه است، که باعث میشود خورشید در فصلهای مختلف برای مدتزمانهای متفاوتی بالای افق باشد. این انحراف محوری تعیین میکند که پرتوهای خورشید با چه زاویهای به سطح زمین برسند که زاویه کم (مایل) یا مستقیم است.
در عرض جغرافیایی شهر نیویورک، تابش مستقیمتر خورشید در انقلاب تابستانی (۲۰ ژوئن) حدود سه برابر انرژی حرارتی بیشتری نسبت به تابش مایل خورشید در انقلاب زمستانی (۲۱ دسامبر) تولید میکند.
میزان گرمایی که هر ناحیه دریافت میکند، به مدتزمان تابش نور روز و زاویه تابش خورشید نسبت به افق بستگی دارد. به همین دلیل است که اختلاف دمایی قابل توجهی در نقاط مختلف جهان ثبت میشود.
5858
نظر شما