به گزارش خبرآنلاین، مقامات کشورهای عضو بریکس، امروز (یکشنبه) در ریودوژانیرو گرد هم آمدهاند تا درباره اصلاح نهادهای جهانی، مقابله با انحصار فناوری و مخالفت با سیاستهای تجاری آمریکا گفتوگو کنند.
به نوشته ایرنا سران بریکس در این نشست ۲ روزه، با تمرکز بر تقویت همکاریهای جنوب جهانی، بهویژه در برابر سلطه ساختارهای غربی، راهکارهای تازهای برای چالشهای اقتصاد جهانی، هوش مصنوعی و تغییرات اقلیمی مطرح خواهند کرد.
لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا رئیسجمهور برزیل، در سخنرانی خود در نشست تجاری بریکس، بر ضرورت «نظارت چندجانبه» بر فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی تأکید کرد و هشدار داد بدون چارچوبی شفاف و مورد توافق، ساختار جهان آینده در اختیار شرکتهای بزرگ فناوری قرار خواهد گرفت.
وی افزود: «در نبود دستورالعملهای شفاف و جمعی، مدلهایی شکل میگیرند که فقط بر پایه تجربه شرکتهای بزرگ توسعه مییابند.»
لولا در ادامه به محور اصلی سخنان خود پرداخت و تصریح کرد: «کشورهای نوظهور باید در اصلاح نهادهای کلیدی جهانی مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد و صندوق بینالمللی پول، نقش پیشبرندهای ایفا کنند.»
به گفته وی، این نهادها دیگر نماینده واقعی نظم نوین جهانی نیستند و باید جای بیشتری برای مشارکت کشورهای جنوب جهانی قائل شوند.
رئیس جمهور برزیل افزود: «اکنون کشورهای بریکس بیش از نیمی از جمعیت جهان و ۴۰ درصد از تولید اقتصادی را در اختیار دارند. این واقعیت باید در ساختار نهادهای بینالمللی منعکس شود.»
اجلاس امسال بریکس با حضور رسمی ۱۱ کشور عضو، از جمله ایران، عربستان، اندونزی، مصر و امارات برگزار میشود. بیش از ۳۰ کشور نیز برای عضویت یا همکاری با این گروه اعلام آمادگی کردهاند. این گسترش، بریکس را به یکی از مهمترین صداهای مستقل جهان در برابر نظم غربمحور تبدیل کرده است.
در نشستهای مقدماتی نیز اعضا ضمن انتقاد از سیاستهای تعرفهای یکجانبه آمریکا، خواستار تقویت چندجانبهگرایی و عدالت در نظام تجاری جهانی شدند. همچنین برنامههایی برای همکاریهای فناورانه، مالی، محیطزیستی و سلامت جهانی نیز در دستور کار قرار دارد.
در نشست امسال، اختلاف نظرهایی میان اعضا درباره مسائل حساسی چون جنگ غزه، درگیری ایران و رژیم صهیونیستی و اصلاحات پیشنهادی در شورای امنیت وجود دارد.
۴۲/۴۲
نظر شما