به گزارش خبرآنلاین، «سباستین لکورنو» وزیر دفاع فرانسه در گفتوگویی تازه به مسائلی همچون برنامه هستهای ایران، رایزنی اخیر «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه درمورد ایران، جنگ اوکراین و جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران پرداخت.
او در گفتوگو با نشریه فرانسوی «LE CLUB»، در پاسخ به سوالی درباره «تأثیر حملات ترامپ علیه ایران» ادعا کرد: «آیا برنامه هستهای ایران امروز بدتر از دیروز است؟ پاسخ واضح است. سه سایت هدف قرار گرفتند. اگر نگوییم تقریباً به طور کامل نابود شد، نطنز تا حد زیادی آسیب دیده است. اصفهان و فردو به طور جدی تحت تأثیر قرار گرفته و آسیب جدی دیدهاند. اما برای اینکه بتوانید واقعیت تخریب را درک کنید، طبق تعریف، باید به زمین بروید.و زیر زمین. نه آمریکاییها، نه اسرائیلیها، و شاید حتی نه به طور کامل ایرانیها میتوانند بگویند که این برنامه تا چه حد تخریب شده است».
مشروح این مصاحبه را به نقل از ایسنا میخوانید:
اورانیوم غنیشده، گنجینه ایران است
لکورنو درباره محل ذخایر اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی ایران مدعی شد: «این گنجینه ایران است. باید اشاره کنم که اورانیوم غنیشده ۶۰ درصدی هیچ کاربرد غیرنظامی ندارد. کنترل ایرانیان بر قطعات فناوری در انرژی هستهای نظامی به مدت ۱۵ یا ۲۰ سال به طور قابل توجهی تقویت شده است. حذف چند دانشمند دیگر نابودی دانش آنها را ممکن نمیسازد، بلکه حداکثر ایجاد فضای ترس و به تأخیر انداختن برنامه را ممکن میسازد».
ایران از گسترش برنامه هستهای خود برای بازدارندگی استفاده کرده است
او با اشاره به توانایی ایران در صنعت موشکی، ضمن زیرسوال بردن ماهیت برنامه هستهای ایران، ادعا کرد: «یک کلاهک هستهای بدون توانایی تبدیل به وکتور، یعنی قرار دادن آن در موشک، هیچ است. احتمالاً این جایی است که پیشرفتهای ایران در سالهای اخیر چشمگیرترین بوده است. ایران به کشوری با کنترل کامل بر نیروی محرکه موشکهای خود تبدیل شده است.»
وزیر دفاع فرانسه در ادامه اظهارات ادعایی خود گفت: «چه زمانی شروع به بازدارندگی میکنید؟ چه زمانی به خودتان میگویید که کنترلهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی راهی بسیار مؤثر برای دانستن دقیق آنچه در مورد غنیسازی اورانیوم و قابلیتهای ذخیرهسازی ایران اتفاق میافتد، هستند. ما، فرانسویها، شاهد تسریع در مونتاژ قطعات پازل و همچنین تسلط ایران بر فناوریهایی مانند متالورژی اورانیوم و ادغام در موشک بودیم. ایران از گسترش برنامه هستهای خود برای بازدارندگی استفاده کرده است. در طول مسیر، قطعات پازل، که ابتدا برداشته شده بودند، محکمتر شدند.»
تلاش او برای بیان این ادعا که ایران به دنبال ساخت سلاح هستهای است، درحالی است که مقامات ایران همواره تأکید کردهاند ایران بهدنبال سلاح هستهای نیست.
خروج ترامپ از برجام اثر عکس داشت
وزیر دفاع فرانسه با اشاره به تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای خروج از برجام تأکید کرد: «تصمیم دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸، در اولین دوره ریاست جمهوری خود، برای پاره کردن توافق هستهای ایران و اعمال مجدد تحریمها، تأثیر معکوس داشته است. ایران دستور کار خود را تسریع کرده است.»
حکومت ایران از سال ۱۹۷۹ بهرغم چالشهای امنیتی عظیم پابرجا مانده است
لکورنو همچنین در پاسخ به سوالی درباره اقدامات فرانسه در صورت «عدم حمله آمریکا به ایران» تصریح کرد: «سیستم سیاسی-رسانهای ما معتقد است که میتوانیم مشکل ایران را در عرض ۲ روز حل کنیم و سپس با خیال راحت به تعطیلات برویم. عمق استراتژیک، فنی، تکنولوژیکی، علمی و منابع طبیعی ایران دست کم گرفته میشود.»
او افزود: «این کشور بزرگی است که با دور زدن تحریمها بر آن تسلط یافته است. علاوه بر این، در گوشهای گیر افتاده و بدبین است. با نگاه به قابلیتهای اسرائیل میتوان آن را درک کرد. ما مشکل بینایی داریم، زیرا به ایران به عنوان یک کشور کوچک نگاه میکنیم. به شما یادآوری میکنم که حکومت فعلی ایران از سال ۱۹۷۹ با چالشهای امنیتی عظیم پابرجا مانده است. ببینید چگونه در مدت کوتاهی، "نیروهای نیابتی" ایران توسط اسرائیل خنثی شدند، اما همچنین ببینید که این نیابتیهای مخرب چگونه در سراسر منطقه قدرت گرفتهاند.»
لکورنو در ادامه گفت: «بله، و این به سادهلوحی یا ضعف ربطی ندارد. ما به ایران به عنوان آنچه واقعاً هست، با نقاط قوت و ضعفش نگاه میکنیم. برای پاسخ مستقیم به سوال شما، فرانسه، به عنوان یکی از طرفین برجام و با تمام تخصص دیپلماتیک خود نقشی برای ایفا کردن دارد. در این مورد، ایالات متحده، اسرائیل، ایران و اروپا بیش از حد به صورت جداگانه فکر میکنند. این روش اشتباهی است.»
او افزود: «چین، روسیه و سایر کشورها نقش حیاتی دارند. من به کشورهای نوظهور بزرگی مانند هند و برزیل فکر میکنم. ما بیش از حد اروپا محور هستیم. این در مورد تمام عرصههای مورد علاقه ما صدق میکند. مرکز جهان اروپا نیست. به خصوص در مورد مسائل هستهای که بر کل سیاره تأثیر میگذارد.»
شاید ایران درحال آمادهسازی یک غافلگیری در موضوع قدرت هستهای نظامی باشد!
وزیر دفاع فرانسه در پاسخ به سوالی ادعایی درباره «احتمال مخالفت ایران با مذاکره» مدعی شد: «سوال درست این است که آیا ایران، طبق معمول، از صبر استراتژیک استفاده خواهد کرد و به دنبال زمان خواهد بود؟ از طرفی، شاید ایران درحال آمادهسازی یک غافلگیری بد در موضوع قدرت هستهای نظامی باشد. ما نباید یک استراتژیست بزرگ باشیم که تصور کنیم امروز مقامات ایرانی به خود میگویند که اگر بمب داشتند، هرگز حملاتی را که اخیراً متحمل شدهاند، تجربه نمیکردند. به همین دلیل است که ما در مورد این گزینه محتاط بودیم. وقتی چیزی برای از دست دادن باقی نمانده است، فرار به جلو تنها گزینه است. همه این موارد، البته، غیرقابل قبول است.»
تلاش او برای مقصر جلوه دادن ایران درحالی است که ایران دیپلماسی را برگزیده بود و رژیم صهیونیستی و آمریکا در طول مذاکرات ایران با آمریکا و اروپا، تصمیم گرفتند تا با حمله جنایتکارانه خود به ایران، میز مذاکره را نیز بمباران کنند.
با این وجود، لکورنو در ادامه گفت: «ما باید با اعضای شورای امنیت سازمان ملل، قدرتهای اصلی هستهای، صرف نظر از اختلافاتی که ممکن است با این کشورها در جاهای دیگر داشته باشیم، همکاری کنیم. همه آنها ضامن پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای، هستند. پنج قدرت هستهای قدیمی احتمالاً کلید حل این مشکل هستند. تماس رئیس جمهور (ماکرون) با پوتین نیز درباره جلوگیری از خروج ایران از ان پی تی بود. قدرتهای هستهای باید با یکدیگر صحبت کنند.»
ایران و روسیه در زمینه فناوریهای جدید با هم همکاری دارند
او در پاسخ به سوالی درباره اینکه «آیا روسیه به ایران کمک کرده تا خود دفاع کند؟»، ادعا کرد: «بدون شک، کمکهای نظامی-صنعتی وجود دارد. نه در حوزه هستهای نظامی، بلکه در زمینه موشکهای بالستیک و فناوریهای جدید. تبادل فناوری، روشنفکران و دانش فنی بین ۲ کشور وجود داشت. آیا این به کمک متقابل نظامی مستقیم منجر شد؟ بدیهی است که پاسخ منفی است. با این حال، درباره ارائه اطلاعاتی در مورد اسرائیل توسط روسیه به ایران تردیدی وجود دارد.»
وزیر دفاع فرانسه در پاسخ به سوالی درباره احتمال کمک پوتین به دیگر کشورها در موضوع ایران گفت: «کشورهایی که مسئولیت هستهای دارند، رژیم بینالمللی ضد اشاعه را در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ ایجاد کردند. روسیه در این امر نقش داشته است، اما چین نیز در این امر سهیم بوده است. برخی از اینکه وزیر دفاع چین چند هفته پیش در این خانه پذیرفته شده، شگفتزده شدهاند. این اتفاق تقریباً در ۲۰ سال گذشته رخ نداده بود. در تبادلات دوجانبه و شام رسمیمان، ما زیاد در مورد اشاعه صحبت کردیم. در گفتوگو با این قدرتهای بزرگ، این فرصتی برای فرانسه است تا مسئولیتهایشان را به آنها یادآوری کنیم. باور کنید، این تلاش بیهودهای نیست.»
او همچنین در پاسخ به سوالی درباره دیدگاه کشورهای منطقه به ایران و «نگرانی آنها از برنامه هستهای ایران» در اظهاراتی با هدف ایجاد تفرقه، ادعا کرد: «جایگاه آنها بسیار مهم است. آنها از همسایه بزرگ شیعه خود، ایران، میترسند. آنها همچنین بیش از هر چیز از حاکمیت خود دفاع میکنند. آنها به هیچ وجه در دنیا نمیخواهند به یک کشور بزرگ، چه واشنگتن، مسکو یا پکن، وابسته باشند.»
لکورنو در ادامه اظهارات ادعایی خود افزود: «از ۷ اکتبر، آنها از تشدید گسترده تنشها بیمناک بودهاند. آنها همچنین به طور گسترده به وضعیت غزه اشاره میکنند که بخش بزرگی از منطقه را تشکیل میدهد. نادیده گرفتن مسئله اسرائیل و فلسطین تأثیراتی بر سراسر خاورمیانه دارد. همچنین شکی نیست که انرژی هستهای ایران آنها را نگران میکند. آنها این موضوع را ساده نمیگیرند.»
آتشبس در لبنان مؤثر باقی مانده است
او با بیان این ادعا که آتشبس در لبنان «مؤثر باقی مانده»، در پاسخ به سوالی درباره احتمال عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی و لبنان ادعا کرد: «برای اسرائیل خوب است که سیاست و دیپلماسی را روی میز بگذارد. یک عملیات نظامی تنها در صورتی معنا دارد که به یک ابتکار سیاسی تبدیل شود. در غیر این صورت، این یک جنگ بیپایان است. امروز، لبنان در وضعیت کاملاً جدیدی قرار دارد. رئیس جمهور جدید، جوزف عون، مردی برجسته است. مکانیسم "درگیری" بین اسرائیل و لبنان، که در طول آتشبس ایجاد شد و توسط ایالات متحده و فرانسه رهبری میشد، به موقع برقرار شد و مؤثر بودن خود را ثابت کرد. تضعیف حزبالله فقط باید به یک پیشرفت سیاسی تبدیل شود.»
منافع ما این است که اجازه ندهیم امنیت اسرائیل زیر سوال برود
وزیر دفاع فرانسه همچنین در پاسخ به سوالی درباره «اتحاد بین فرانسه و اسرائیل با وجود مواضع پاریس درمورد فلسطین»، مدعی شد: «ما نباید از دفاع از منافع خود بترسیم. به طور عینی، منافع ما این است که اجازه ندهیم امنیت اسرائیل زیر سوال برود و حماس از آسیب دور شود. ما بین جنگهایی که غیرنظامیان را در امان نگه میدارند و جنگهایی که غیرنظامیان را در امان نگه نمیدارند، تمایز روشنی قائل میشویم. آنچه میگویم پیامی برای اسرائیل نیست، بلکه پیامی برای رهبران آن است.»
او بدون انتقاد مستقیم از جنایات رژیم صهیونیستی، مدعی شد: «وقتی نخست وزیر سابق اسرائیل، ایهود اولمرت، میگوید که با دستورالعملهای سیاسی داده شده به ارتش اسرائیل مخالف است، شایسته است که به حقیقت نگاه شود. دفاع از منافع ما به معنای پذیرفتن پیچیدگی جهان است.»
روسیه ماهانه چند صد کیلومتر مربع را در اوکراین تصرف میکند
لکورنو همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت جنگ اوکراین، اذعان کرد: «در خط مقدم، وضعیت پایدار اما پرتنش است. روسیه همچنان ماهانه چند صد کیلومتر مربع را تصرف میکند. با توجه به توافقنامههای مینسک ۱ و ۲، میدانیم که هرگونه توافق آتشبس باید با تضمینهای امنیتی همراه باشد تا از وقوع دوباره جنگ جلوگیری شود. این مستقیمترین منفعت اروپا است. ما دیگر نمیتوانیم هر سه سال یکبار در این منطقه جنگ جدیدی داشته باشیم.»
او افزود: «خط قرمز مطلق ما غیرنظامی شدن اوکراین است. ما باید ثابت قدم باشیم. ما نمیتوانیم از ورود اوکراین به ناتو خودداری کنیم و در عین حال بپذیریم که دیگر ارتشی نداشته باشد. اوکراینیها باید بتوانند امنیت خود را تضمین کنند. اوکراین نمیتواند به موشکهای استارلینک یا پاتریوت آمریکایی وابسته بماند.»
او در آخر ادعا کرد که فرانسه همچنان «یک قدرت نظامی بزرگ» باقی مانده است.
315 315
نظر شما