مشکلات شبکه توزیع موجب نارضایتی و کمبود منابع آبی شده است!

استاندار همدان گفت: در حالی که کشور از نظر تولید آب و انرژی در شرایط خوبی قرار دارد، اما ضعف در مدیریت مصرف و مشکلات شبکه توزیع موجب نارضایتی و کمبود منابع آبی شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، حمید ملانوری شمسی امروز در بازدید از شرکت آب و فاضلاب استان، با اشاره به چالش‌های شدید کم‌آبی و هدررفت منابع آبی در کشور، بر ضرورت تغییر نگرش در مدیریت مصرف آب تأکید کرد و گفت: طبق گزارشات، حدود ۳۰ درصد آب تولیدی بدون درآمد است که ۱۴ درصد آن به دلیل فرسودگی شبکه‌های آبرسانی، در فرآیند انتقال و توزیع هدر می‌رود که این رقم، هرچند بهتر از میانگین کشوری است، اما همچنان قابل توجه بوده و نیازمند اصلاحات جدی است.

استاندار همدان در ادامه با تاکید بر هدر رفت آب در استان خاطرنشان کرد: لزوم نوسازی شبکه‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین در مدیریت منابع آبی باید مورد توجه جدی قرار گرفته و با نوسازی زیرساخت‌ها و بهره‌گیری از تجهیزات مدرن، بتوان از منابع آبی به بهترین نحو بهره‌برداری کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع فاضلاب و بازیافت آب اشاره کرد و افزود: با استفاده از فناوری‌های نوین می‌توان فاضلاب‌های شهری و صنعتی را تصفیه کرده و به چرخه مصرف بازگرداند چرا که این اقدام نه تنها از نظر زیست‌محیطی حائز اهمیت است، بلکه می‌تواند به عنوان راهی برای مقابله با بحران کم‌آبی در آینده کشور مورد استفاده قرار گیرد.

ملانوری با تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در مصرف بهینه آب، گفت: به رغم تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه پیوست فرهنگی، همچنان در فرهنگ‌سازی در حوزه مصرف آب شرب و سایر منابع آبی خلأهایی وجود دارد بنابراین، نیاز است که آموزش‌های لازم در این زمینه به صورت گسترده‌تر و موثرتر در سطح مدارس، رسانه‌ها و نهادهای اجتماعی انجام شود.

استاندار همچنین بر لزوم تقویت همکاری میان دستگاه‌های اجرایی و مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی اشاره و تاکید کرد: یکی از مشکلات مدیریتی در سال‌های گذشته، عدم ارتباط مؤثر میان این نهادها بوده است از همین رو برای بهینه‌سازی مصرف آب و ارتقای بهره‌وری، باید توجه ویژه‌ای به تحقیق و پژوهش در این زمینه داشته باشیم.

در ادامه، استاندار همدان به اهمیت پدافند غیرعامل در حوزه آب اشاره کرد و افزود: آب به عنوان یک نیاز حیاتی و روزمره، باید در برابر تهدیدات طبیعی و انسانی مقاوم‌سازی شود اگرچه اقدامات انجام شده در این زمینه قابل توجه است، اما باید تلاش‌های بیشتری برای مقابله با تهدیدات احتمالی صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شرکت آب و فاضلاب در طی ماه‌های گذشته میزان مصرف الگوی خانوار را از ۱۵ متر مکعب به ۱۲ متر مکعب کاهش داده و همچنین قیمت همین الگوی مصرف را نیز بیش ۲۸ درصد افزایش داده است. 

این در شرایطی است که وزارت نیرو تعرفه جدید مشترکان آب شرب و بهداشتی را برای بدمصرف‌ها ۲۸ درصد افزایش داده بود.

در اطلاعیه وزارت نیرو تاکید شده که بر این اساس، بهای آب شرب در سال ۱۴۰۴ به گونه‌ای تعیین شده است که محاسبه آب‌بهای مشترکان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور تا سقف الگوی مصرف، رایگان، مشترکان دیگر تا سقف الگوی مصرف به صورت یارانه‌ای و مشترکان پرمصرف تا دو برابر الگوی مصرف با یارانه کم‌تر و در نهایت مشترکان بدمصرف به صورت غیریارانه‌ای و بر اساس الگوی افزایش پلکانی انجام شود.

در ادامه این اطلاعیه آمده است، اما با توجه به تمهیدات اتخاذشده و به منظور حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و تشویق شهروندان خوش‌مصرف، مشترکان در صورت کاهش مصرف می‌توانند از افزایش قبوض آب‌بهای خود جلوگیری کنند، به گونه‌ای که مشترکان بالای الگوی مصرف تنها با ۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب بیش از ۲۰ درصد کاهش مبلغ قبض خواهند داشت. 

البته در محاسبه این بخشنامه به هیچ وجه توسط شرکت‌های تحت پوشش رعایت نشده!؟ در همدان علیرغم رعایت الگوی مصرف و کاهش آن، قیمت آب بها طبق قبض های ارسالی به مشترکان بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است!!؟؟ 

ضمنا در ارتباط با الگوی مصرف خانوار نیز مشکلات جدی وجود دارد، چرا که مثلا خانوار دو نفره با خانوارهای ۵ نفره یا بیشتر هیچ تفاوتی قائل نشده‌اند!؟ 

یعنی میزان مصرف آب خانوار که ۱۲ مترمکعب تعیین شده برای تمامی خانوارهای ۲، ۵ یا ۱۰ نفره و بیشتر یکسان است!؟ یعنی خانوارهای ۵ یا ۱۰ نفره باید به میزان همان خانوار یک یا دونفره آب مصرف کنند.....!!!؟؟؟ این موضوع همچنین مسائل مرتبط با فرزندآوری را نیز با سوال جدی روبرو کرده است که امیدواریم متولیان امور، پاسخی در خور به این مشکل بزرگ ارائه کنند. 

48

کد خبر 2088882

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار