به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان اردبیل، حسن قاسم پور روز چهارشنبه با اشاره به اهمیت موزه تاریخ طبیعی اردبیل در حوزه آموزش و پژوهش افزود: این نمونه ها شامل پستانداران و پرندگان از قبیل درنای خاکستری، شاهین، عقاب صحرایی و روباه است.
وی با بیان اینکه ۴۸ تروفه دیگر نیز بازسازی و ترمیم شد، اظهار کرد: نمونه هایی که تاکسیدرمی می شود اغلب بر اثر تلفات جاده ای، بیماری و یا شکار غیرمجاز در دسترس قرار گرفته است.
وی بیان کرد: علاوه بر سمپاشی و تنظیف تروفه ها، مراقبت و نگهداری از مجموعه به صورت علمی و تخصصی و بهروزرسانی اطلاعات نمونهها به طور مستمر انجام می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: هر سال تعدادی زیادی از مردم و دوستداران طبیعت و محیط زیست از موزه تاریخ طبیعی اردبیل بازدید می کنند به طوری که پارسال بیش از ۱۵ هزار نفر از موزه تاریخ طبیعی اردبیل بازدید کردند و توضیحات و راهنمایی لازم به بازدید کنندگان ارائه شد.
قاسم پور گفت: امکان بازدید مجازی از موزه تاریخ طبیعی اردبیل نیز با همکاری مراکز دانش بنیان با آدرس الکترونیکی (https://www.museum-ardebilzist.ir/) فراهم شده است.
وی ادامه داد: همزمان با روز جهانی موزه، موزه تاریخ طبیعی اردبیل در شانزدهمین دوره آیین انتخاب موزه برتر در کل کشور رتبه شاخص را کسب کرد و مورد تقدیر کمیته ملی موزه های ایران (ایکوم) قرار گرفت.
گفتنی است، موزه تاریخ طبیعی استان اردبیل در سال ۱۳۸۱ و در فضایی به مساحت ۴۶۳۸ متر مربع در مجاورت تالاب شکار ممنوع شورابیل احداث شده است.
در موزه تاریخ طبیعی اردبیل گونههایی از حیوانات پوستآرایی شده (تاکسیدرمی)، سنگوارهها و سنگهای مختلف مجموعهای زیبا از طبیعت استان در مقیاسی کوچک برای علاقهمندان به نمایش گذاشته است.
تاکسیدرمی یا هنر نگهداری از حیوانات فرآیندی است که طی آن پوست حیوان پس از جدا شدن از بدن بر روی یک قالب مصنوعی قرار میگیرد تا شکلی شبیه به حیوان زنده پیدا کند. در این روش از چشمهای مصنوعی استفاده شده و مو یا پرها مرتب میشوند تا ظاهری طبیعی به خود بگیرند.
در موزه تاریخ طبیعی اردبیل ۱۷ گونه پستاندار، ۸۵ گونه پرنده، ۲۰ گونه ماهی، ۱۲ گونه خزنده و دوزیست و نمونه های متنوعی از حشرات و تیپهای مختلف گیاهی نگهداری می شود.
48
نظر شما