به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از ایبنا، گزارش زهرا سلیمانی اقدم در باره دوباتن، به شخصیت کسانی می پردازد که دچار «ازخود بیزاری» هستند. او از قول دوباتن می نویسد: اگر شما هم از جمله افرادی هستید که نمیتوانند اشتباهات گذشته خود را فراموش کنند، یا تحمل ظاهرشان برایشان دشوار است، یا هنوز از فکر دستاوردهای شغلیای که باید تا به حال به آنها رسیده باشند رها نشدهاند، یا سخنان آزاردهندهی دیگران را هرگز از ذهن خود بیرون نمیکنند، از نگاه آلن دوباتن، دچار «از خودبیزاری» هستید.
اما نگران نباشید ازخودبیزاری تقصیر ما نیست؛ یک بیماری روانی است که نیازمند درمان است و نباید بگذارید این موضوع شما را شرمنده کند. از نظر آلن دوباتن، بیشتر ما در درجاتی از «از خودبیزاری» گرفتار هستیم. اما این از خودبیزاری تنها در برخی افراد بهگونهای نگرانکننده بروز میکند. دوباتن در فصل دوم کتاب «از خودبیزاری» با عنوان «ارزیابی»، به شما کمک میکند تا میزان این احساس را در خود بسنجید.
این کتاب، که یکی از آثار مجموعهی معروف The School of Life و به قلم نویسندهی شناختهشده برای ایرانیان، آلن دوباتن، نگاشته شده، به بررسی یکی از ریشهایترین اختلالات روانشناختی انسان معاصر میپردازد: از خودبیزاری.
کتاب توضیح میدهد که چگونه افراد، اغلب به دلیل تجربیات دوران کودکی، نظام آموزشی اشتباه و انتظارات غیرواقعبینانه جامعه، احساس بیارزشی پیدا میکنند. نویسنده با نثری فلسفی و روانشناختی نشان میدهد که راه رهایی از خودبیزاری نه در خودشیفتگی، بلکه در خودپذیری صادقانه و مهربانی نسبت به خویشتن نهفته است.
ما تقصیری نداریم
کتاب «از خودبیزاری»، نوشته آلن دوباتن، ترجمهی بنفشه شریفیخو از سوی انتشار کتابسرای نیک به بازار کتاب ارائه شده است. این کتاب در ۶ فصل و ۱۱۱ صفحه با قطع رقعی و جلد شومیز منتشر شده است.
فصل اول: مقدمه
نویسنده در این بخش تصویری جامع از خودبیزاری می دهد که درواقع یک اختلال روانی تلقی میشود نه یک موضوع فردی یا ضعف شخصیتی و تاکید دارد که قابل تغییر است.
فصل دوم: ارزیابی
در این فصل، نویسنده به مخاطب کمک میکند تا شدت و عمق این اختلال را در خود شناسایی کند و آن را مورد بازنگری قرار دهد.
فصل سوم: پیامدهای از خودبیزاری
نویسنده با اوردن مجموعه ای از رفتارها فردی و اجتماعی مانند خودآزاری رمانتیک، کمرویی، راضی کردن دیگران، از نقش پررنگ اسیب از خودبیزاری در رفتار افراد می گوید.
فصل چهارم: ریشههای از خودبیزاری
نویسنده احساس از خودبیزاری را ناشی از عوامل گوناگون مانند تجربههای دوران کودکی، آموزش سختگیرانه، مقایسه زندگی واقعی با ظاهر ایدهآل در شبکههای اجتماعی دانسته و به معرفی عوامل می پردازد.
فصل پنجم: هنر پذیرش خود
الن دوباتن مدارا و بخشش درونی را بهعنوان مسیر خروج از چرخه معیوب خودسرزنشگری معرفی می کند.
فصل ششم: حرکت بهسوی زندگیای همراه با پذیرش بیشتر خود
فصل پایانی به این موضوع میپردازد که درمان از خودبیزاری در گرو پرورش مهارتی به نام «پذیرش خود» است؛ مهارتی که همهی ما میتوانیم آن را در خود رشد دهیم.
ویژگیهای کلیدی کتاب:
شناخت ریشهها و پیامدهای خودبیزاری و پیشنهاد راهحلهایی برای زندگی همراه با خودپذیری.
تقویت جرأتورزی در برابر خودتحقیرگری، از بین بردن صدای منتقد درونی و مقابله با سندروم فریبکار خودویرانگری (Impostor Syndrome).
سبک نوشتار ساده و کاربردی، همراه با لحنی مهربان و واقعگرا که اهمیت مراقبت از خود را برجسته میکند.
کتابی سبک و مناسب برای هدیه دادن به گروه های سنی مختلف.
۲۱۶۲۱۶
نظر شما