۰ نفر
۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
دیپلماسی بر پایه عزت، حکمت و مصلحت

در پی مصاحبه اخیر سید عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، با شبکه فاکس‌نیوز، بار دیگر رویکرد اصولی ایران در قبال رژیم صهیونیستی و مسائل منطقه‌ای در کانون توجه رسانه‌ها و تحلیلگران قرار گرفت. او در این گفت‌وگو، ضمن تأکید بر موضع دیرینه ایران نسبت به نامشروع بودن هر نوع اشغالگری ، تاکید کرد که سیاست‌های ایران در عرصه بین الملل بر پایه سه اصل راهبردی «عزت، حکمت و مصلحت» طراحی و هدایت می‌شود؛ اصولی که راهنمایی برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی در تمام مقاطع حساس چهار دهه اخیر بوده‌اند و متناسب با منافع ملی تدوین و تنظیم می شود.

خبرآنلاین - جمهوری اسلامی ایران بر مبنای منشور سازمان ملل که هرگونه تجاوز و اشغال را محکوم کرده و تعیین سرنوشت هر کشور را بر عهده مردم آن کشور قرار می دهد «نابودی» اسرائیل به‌ عنوان یک رژیم سیاسی اشغالگر را مانند رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی منطبق با اهداف سازمان ملل متحد می داند و این باور به معنای کشتار و نابودی یهودیان یا مردم ساکن در مناطق اشغالی نیست. این تفکیک مفهومی که بارها توسط رهبران جمهوری اسلامی تبیین شده، بر پایه‌ی مخالفت با اشغال سرزمین فلسطین و نقض حقوق تاریخی و انسانی ملت فلسطین است، نه دشمنی با قوم یا مذهب خاص.

موضع جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر حمایت از حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین، از طریق برگزاری همه‌پرسی فراگیر با مشارکت همه ساکنان اصلی این سرزمین، اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی است؛ رویکردی که برخلاف تصویرسازی‌های غربی، راه‌حلی سیاسی و صلح‌طلبانه محسوب می‌شود و در چارچوب اصول بین‌المللی نیز قابل دفاع است.

تحولات سال‌های اخیر، به‌ویژه جنگ‌های مکرر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، سوریه، لبنان و تهاجم وحشیانه و حملات سایبری و خرابکاری علیه ایران، نشان‌دهنده نقش مخرب این رژیم در بی‌ثباتی منطقه است. عراقچی در اظهارات خود به این موضوع اشاره کرد که ایران با تقویت موضع پدافندی و دفاعی و توسعه همکاری‌های منطقه‌ای، به‌دنبال مهار تجاوزگری و توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی است.

تهران به درستی دریافته که مقابله با جنگ‌افروزی اسرائیل مستلزم یک استراتژی چندلایه شامل دیپلماسی منطقه‌ای، اتحاد سیاسی  بهره‌گیری ز روابط پایدار و حسنه با کشورهای منطقه و افکار عمومی جهان و همچنین همکاری در قالب پیمان های بین المللی است.

جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های اخیر، سیاست خود را از «تنش‌زدایی منفعلانه» به «همکاری فعال منطقه‌ای» تغییر داده است. این تغییر رویکرد، ضمن حفظ اصول ایدئولوژیک، به‌دنبال ایجاد اجماعی منطقه‌ای برای مقابله با تهدیدات مشترک، به‌ویژه از سوی رژیم صهیونیستی است. در این چارچوب، ابتکاراتی همچون طرح امنیت جمعی در خلیج فارس، پیشنهادهای مربوط به سازوکار گفت‌وگوی منطقه‌ای، و تقویت پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه با سایر کشورها معنا و اهمیت مضاعفی یافته‌اند.

ایران بر این باور است که امنیت واقعی در منطقه، نه از طریق حضور قدرت‌های بیگانه، بلکه از طریق همکاری و اعتمادسازی میان کشورهای منطقه حاصل می‌شود. این دیدگاه، برخلاف سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا و رژیم صهیونیستی، خواهان تقویت استقلال و همبستگی کشورهای منطقه در برابر سیاست‌های تفرقه‌افکنانه است.

بر پایه سخنان اخیر وزیر امورخارجه، جمهوری اسلامی ایران با درک پیچیدگی‌های سیاسی و ژئوپلیتیکی منطقه، بر آن است که با استفاده از رویکردی چندبعدی و واقع‌گرایانه، به مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی بپردازد. این سیاست نه از موضع ضعف، بلکه از جایگاه اقتدار، عقلانیت و درک صحیح از شرایط بین‌المللی تدوین شده است.

عزت، حکمت و مصلحت سه رکن مکمل در سیاست‌گذاری کلان ایران هستند که در مواجهه با تحولات اخیر منطقه، راه را برای پیشبرد منافع ملی و آرمان‌های مردم ایران در کنار حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای هموار می‌کنند.

۴۲

کد خبر 2093523

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین