به گزارش خبرآنلاین، «محمد الحاج موسی» سخنگوی رسانهای جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن محکوم کردن اظهارات اخیر «استیو ویتکاف» فرستاده رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه که جنبش حماس را به مانعتراشی در روند مذاکرات متهم کرده بود، گفت: این اظهارات صرفا امتداد یک تاکتیک قدیمی و شناخته شده آمریکایی است که در هر شکست سیاسی آن را به کار میگیرد اما ما هرگز اجازه نخواهیم داد از مقاومت باجگیری شود.
به گزارش ایسنا، الحاج موسی همچنین تاکید کرد که ویتکاف میانجی بیطرفی نبوده است.
این سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفتگوی ویژهای که با روزنامه «عربی۲۱» داشت، اظهار کرد: اظهارات ویتکاف مردود و عاری از هرگونه مدرک و دلیلی است چرا که او اساسا حرفی برای گفتن ندارد به ویژه که همه شنیدهاند او قصد داشت به دوحه، پایتخت قطر سفر کند تا پس از پاسخی که نیروهای مقاومت دادند و فضای مثبت و خوشبینانهای را ایجاد کرد، توافقی را اعلام کند اما در ادامه رژیم صهیونیستی به مذاکرات پشت کرد.
او افزود: دولت آمریکا مثل همیشه بر تمامی جنایات و مواضعی که دولت رژیم صهیونیستی در پیش میگیرد، سرپوش میگذارد، در این چارچوب سیاست دونالد ترامپ (رئیس جمهور فعلی آمریکا) با سیاست جو بایدن، رئیس جمهور قبل از او هیچ تفاوتی ندارد و چه بسا موضع او با دولت راستگرای نازی اسرائیل بیشتر همسو باشد.
الحاج موسی در واکنش به اظهارات ویتکاف درباره «گزینههای جایگزین» برای آزادسازی اسرای صهیونیست نیز گفت: این عبارت سرپوشیده، مساله تازهای نیست و رژیم صهیونیستی هر بار که میخواهد شرایط را برای کشتارهای جدیدی یا تشدید جنایات خود علیه غزه هموار کند، آن را به کار برده است.
او ادامه داد: روشن است که واشنگتن از طریق اظهارات اخیر ویتکاف به تلآویو برای استمرار کشتارها و نسلکشی چراغ سبز نشان میدهد اما سوالی که باقی میماند، این است: اسرائیل و در پشت آن دولت آمریکا چه کاری را میتوانستند در طول نزدیک به ۲ سال گذشته در جریان وحشیانهترین جنگ نسلکشی که بشریت در دوران معاصر شاهد آن است، انجام داده باشند که تاکنون مرتکب نشدهاند؟
عقبنشینی عامدانه رژیم صهیونیستی
سخنگوی رسانهای جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ادامه این گفتگو تاکید کرد: آنچه در مذاکرات آتشبس و تبادل اسرا در جریان بود، بیشتر شبیه به یک عقبنشینی عامدانه از سوی رژیم اشغالگر بود، هیات این رژیم در مذاکره جدی نبود و از دور اخیر مذاکرات در دوحه برای وقتکشی استفاده کرد تا به اهداف سیاسی و تبلیغاتی مرتبط با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر خود برسد.
این مسوول جهاد اسلامی گفت: تمامی میانجیها از جمله طرف آمریکایی به خوبی میدانند که مقاومت هرگونه انعطافپذیری ممکنی را نشان داد و برای به نتیجه رسیدن مذاکرات، مسوولانه و با جدیت بسیاری اقدام کرد اما دشمن به محض اینکه متوجه شد دیگر قادر به مانور یا بازی با کارتها نیست و بعد از اینکه مقاومت تمامی بهانههایش را گرفت و او را در بُعد سیاسی در تنگنا قرار داد، از مذاکرات عقبنشینی کرد.
از ششم ژوئیه جاری مذاکرات غیرمستقیمی میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی با میانجیگری قطر و مصر و حمایت آمریکا و با هدف رسیدن به توافقی برای تبادل اسرا و آتشبس در دست انجام است.
الحاج موسی در پاسخ به این سوال که چرا میانجیها به اظهارات ویتکاف پاسخ دادند، گفت: از برادران مصری و قطری در این مورد سوال میشود اما موضع ما روشن است، ما با استمرار تلاشهای میانجیهای قطری و مصری با هدف متوقف کردن این جنایات هولناک و انجام هر کاری که میتواند کودکان، زنان و ساکنان غزه را از چنگال گرسنگی، وحشیگری و بربریت رژیم نازی نجات دهد، موافق هستیم.
ویتکاف عصر پنجشنبه اعلام کرد که هیات کشورش از دوحه باز میگردد تا پس از پاسخ اخیر حماس که او مدعی شد «نشاندهنده عدم تمایل این جنبش به برقراری آتشبس در غزه است»، رایزنیهایی را انجام دهد.
فرستاده رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه در حالی این ادعاها را علیه حماس بیان کرد که این جنبش بارها آمادگی خود را برای آزادسازی یکباره تمامی اسرای صهیونیست در مقابل توقف جنگ نسلکشی و عقبنشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه اعلام کرده است.
ویتکاف تصمیم برای بازگرداندن هیات این کشور را به محض آن گرفت که نتانیاهو نیز اعلام کرد که هیات خود را برای رایزنی از دوحه بازمیگرداند، نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از این تصمیم اعلام کرد که کابینهاش در حال کار روی تنظیم قرارداد جدیدی برای بازگرداندن اسرا است، کارشناسان این ادعای نتانیاهو را به منزله فریبکاری جدیدی از سوی اسرائیل برای فرار از مذاکرات با حماس دانستند.
واشنگتن شریک تجاوز به غزه است
سخنگوی رسانهای جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ادامه این گفتگو تاکید کرد: همانگونه که گروههای فلسطینی بارها تاکید کردند، دولت آمریکا در جنگ جاری علیه نوار غزه، یک میانجی نبوده بلکه طرف اصلی است که این جنگ را هدایت میکند، آمریکا از همان لحظات اول کلیدهای متوقف کردن این جنگ را در اختیار داشت و حتی رئیس جمهور این کشور میتوانست با انتشار تنها یک توییت آن را متوقف کند، همانگونه که در سایر بحرانهای بینالمللی عمل کرد اما به جای آن تصمیم گرفت که از این جنگ حملایت سیاسی و بینالمللی به عمل آورده، به رژیم اشغالگر اسلحه بدهد و از حق وتوی خود برای حمایت از آن استفاده کند، به این ترتیب نیز به شریک مستقیم طرح کوچاندن و کشتار ملت فلسطین برای استمرار نسلکشی و تغییر جغرافیای جمعیتی در غزه تبدیل شد.
الحاج موسی ادامه داد: ما به دولت آمریکا اعتمادی نداریم و تجربه این را ثابت کرده است، توافقی که در گذشته حاصل شد، با کمک مستقیم واشنگتن و در راستای منافع رژیم اشغالگر صهیونیستی لغو شد اما موضع مقاومت کاملا رو و ثابت است، مقاومت از رسیدن به یک توافق استقبال میکند و این را به وضوح به اطلاع میانجیها رسانده است، ضمن اینکه همزمان از اهداف اصلی ملت فلسطین حفاظت میکند اما تا این لحظه هیچ جدیتی از سوی دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود نداشته است.
او افزود: مقاومت فلسطین از موضع مسوولیتپذیری و نه ضعف خود میخواهد به یک توافق برسد و در این زمینه با برادران خود در جنبش حماس و سایر گروهها متحد است، هیچ چیزی برای ما از متوقف کردن ماشین آدمکشی علیه مردم، کودکان، زنان و سالمندان ما در نوار غزه و لغو سیاست گرسنگی دادن مهمتر نیست.
گزینههای مرحلهای
سخنگوی رسانهای جنبش جهاد اسلامی فلسطین همچنین تاکید کرد: مقاومت، مخالفتی با مذاکره نداشته و آماده بررسی گزینههای مرحلهای چه قراردادی جزئی، چه جامع باشد و هرآنچه مربوط به کیفیت برقراری آتشبس است، قابل بحث است به شرط اینکه اصل توافق حفظ شود.
این مسوول جنبش جهاد اسلامی افزود: مقاومت انعطافپذیری بیسابقهای نشان داده است، آیا انعطافپذیری بیشتر از این وجود دارد؟ ما کاملا از رسیدن به یک توافق استقبال میکنیم، همه ملت فلسطین و مقاومت آن موضع یکپارچهای دارند و با آن با رویکرد مثبت آشکاری تعامل میکند اما مشکل واقعی در دولت آمریکا و رژیم اشغالگر نهفته است.
او در ادامه نیز تاکید کرد: مقاومت سعی دارد به توافقی برسد که منافع مردمش را محقق کرده و نسلکشی را متوقف کند، در صورتی که رژیم اشغالگر به متوقف کردن مذاکرات ادامه دهد، ما نیز به مقاومت ادامه خواهیم داد و هزینه رژیم اشغالگر در غزه را بسیار هنگفت خواهیم کرد و در روزهای آتی این بها سنگینتر خواهد شد.
الحاج موسی ادامه داد: نیروی مقاومتی که در میدان میجنگد، فرزند همین نوار غزه جنگزده است که در ظلم، گرسنگی و آوار زندگی میکند و خانوادهاش آواره شدند یا در چادرها هستند، این نیروی مبارز برای دفاع از مردم خود و شان و عزت این سرزمین میجنگد و پایداریاش قطعی است، ما تا آخرین نفس میجنگیم، ما با سنگ انتفاضههایی را انجام دادیم به طوری که تمام جهان درباره آن صحبت میکردند، پس حالا چه؟
مقاومت در تمامی میدانها حضور دارد
سخنگوی رسانهای جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: مقاومت در تمامی میدانها با پایداری، صبر و شکیبایی حاضر خواهد ماند و به خداوند سبحان و تعالی متصل خواهد بود، این ثبات و ایستادگی تنها به نیروهای رزمنده حاضر در میدان محدود نبوده بلکه تا میز مذاکره ادامه دارد و تحت هیچ شرایطی از مقاومت باجگیری نخواهد شد.
این مسوول جهاد اسلامی افزود: ما تنها منافع گروهی یا شخصی را در نظر نمیگیریم بلکه مسوولیت ملی و واقعی را برای متوقف کردن جنگ و نسلکشی برعهده گرفتیم و با این پرونده از سر تفریح یا غیرمسوولانه برخورد نمیکنیم.
او در ادامه باز هم تاکید کرد: باید این نکته را یادآور شوم که استقبال مقاومت فلسطین و رویکرد مثبت و انعطافپذیری آن از همان روز اول جنگ ناشی از ضعف نبود بلکه برخاسته از موضع قدرت و مسوولیتپذیری بود، رژیم اشغالگر کاملا میداند که برخی حتی از میان مردم خودمان نمیخواهند این مساله را درک کنند که مقاومت رژیم اشغالگر را به تحلیل برده و آن را به فرسودگی کشانده و هنوز با قدرت در میدان حضور دارد.
الحاج موسی باز هم تاکید کرد: هر روزی که میگذرد باید روز یک عملیات ویژه، هدف قرار دادن تجمعات رژیم اشغالگر و هدف قرار دادن سربازهای آن با نیروهای تکتیرانداز طی عملیاتهای ترکیبی باشد که نیروهای مقاومت به صورت انفرادی و یا اشتراکی اجرا میکنند، استمرار مقاومت یک وظیفه ملی، اخلاقی، انسانی و اسلامی است که نمیتوان از آن دست کشید.
او در ادامه گفت: نتانیاهو سعی دارد از زمان کنونی برای کسب دستاوردهای سیاسی و انتخاباتی بهره ببرد، این مرد، جنگ را با عقلانیت یا استراتژی روشنی پیش نمیبرد بلکه بر اساس روحیه شخصی بیپروا و احمقانه خود آن را هدایت میکند.
این چهره مقاومت فلسطین افزود: رژیم صهیونیستی بعد از اتمام جنگ با مشکلات داخلی بزرگی روبهرو خواهد شد و برقراری آتشبس آن بحرانهای انباشته شده را در یک لحظه نمایان خواهد کرد، جامعه جهانی این واقعیت را میداند و خود نتانیاهو نیز میداند در صورت توقف جنگ، انفجار داخلی قطعی خواهد بود و این یکی از مهمترین دلایلی است که مانع از حرکت او به سمت برقراری آتشبس در دوره گذشته شده است.
رژیم صهیونیستی تعداد اسرای خود در غزه را ۵۰ تن تخمین زده و اعلام کرد که از این تعداد ۲۰ تن هنوز زنده هستند، در مقابل بر اساس گزارشهای حقوقی و رسانهای فلسطین و نیز رژیم صهیونیستی، بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ فلسطینی در زندانهای این رژیم از انواع شکنجه، گرسنگی و اهمالپزشکی رنج میبرند و تعدادی از آنها نیز بر اثر این شرایط جان خود را از دست دادهاند.
از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که این رژیم حملات خود را به نوار غزه آغاز کرد، تاکنون بیش از ۲۰۳ هزار فلسطینی شهید و زخمی شده و بیش از ۹ هزار تن دیگر مفقود شدهاند و صدها هزار تن دیگر نیز آواره شدهاند و با قحطی و ویرانی و کوچ اجباری مواجه هستند.
310310