نیکلا سارکوزی، هشتمین سیاستمدار اروپایی است که بعد از ایرلند، پرتغال، اسلواکی، ایتالیا، یونان، اسپانیا و هلند متعاقب بحران اقتصادی قدرت را به انتخاب مردم و متأثر از بحران نفس گیر اقتصادی ترک می کند.

سارکوزی را همانند بسیاری از سیاستمداران اروپا، قربانی بحران اقتصادی و بدهی های انباشته شدۀ اروپا و نارضایتی مردم از وضعیت موجود و سیاستمداران می دانند. در ذیل سیاستمداران اروپایی که به دلیل بحران اقتصادی اروپا قدرت را ترک کردند، می خوانید:
*ایرلند
برایان کوئن، نخست وزیر ایرلند، اولین قربانی بحران بدهی های اروپا بود که بعد از شکست حزبش (فینا فیل) که قریب 80 سال فعال عرصۀ سیاسی ایرلند بود، در انتخابات فوریه 2011 از رقیب شکست سختی خورد. اندا کنی از حزب محافظه کار فاین گائل جانشین کوئن شد و توانست ائتلافی را تشکیل دهد که برنامه های بهتری برای بازپرداخت بدهی ایرلند-که در سال 2010 به این کشور اختصاص یافته بود- ارائه کند.
*پرتغال
ژوزه سوکراتس، نخست وزیر پرتغال در مارس 2011 با رد بستۀ چهارم ریاضتی پارلمان از سمت خود استعفا داد. متعاقباً در انتخابات ژوئن 2011 محافظه کاران قدرت را در دست گرفتند و پدرو پاسوس کوئلو به عنوان نخست وزیر انتخاب شد.
*اسلواکی
دولت راست میانه به رهبری ایوتا رادیکوا متعاقب رأی عدم اعتماد پارلمان به طرح نجات کشور در اکتبر 2011 شکست خورد. اسلواکی در نهایت در چهارچوب برنامه های نجات اروپا، طرح مذکور را با حمایت اپوزیسیون پارلمان به تصویب رساند. در 15 مارس 2012 رابرت فیکو از جریان چپ در انتخابات پیروز شد.
*ایتالیا
سیلویو برلوسکنی، نخست وزیر ایتالیا در نوامبر 2012 متعاقب از دست دادن اکثریت پارلمانی اش از سمت خود کنار رفت. غول 76 سالۀ رسانه ای ایتالیا بعد از سالهای متمادی حضور در عرصۀ سیاسی ایتالیا جای خود را به ماریو مونتی، تکنوکرات ایتالیایی داد که پیشتر کمیسر اتحادیه اروپا بود. طرح و برنامه های مونتی با حمایت اکثریت احزاب پارلمان به تصویب رسید.
*یونان
جرج پاپاندرئو، نخست وزیر یونان در نوامبر 2011 از قدرت کنار رفت و جای خود را به لوکاس پاپادموس، رییس بانک مرکزی یونان و یکی از مشاوران بانک مرکزی اروپا داد. پیشتر پاپاندرئو با فشار و نارضایتی بسیاری از احزاب در مقابل برنامه های ریاضتی اروپا روبرو شده بود. اما نتایج انتخابات پارلمانی که روز 6 می برگزار شد، همچنان تشکیل دولت در این کشور را با موانع جدی روبرو کرده است.
*اسپانیا
ژوزه لوئیز رودریگز زاپاترو، نخست وزیر اسپانیا نیز متعاقب افزایش نارضایتی ها از بستۀ ریاضتی از سمت خود کنار رفت. ماریو راجوی محافظه کار، پس از ژاپاتروی سوسیالیست قدرت را در دست گرفت. راجوی نیز در حال اجرای همان برنامه های ریاضتی است که دولت پیشین قصد انجام آن را داشت.
*هلند
مارک روت، نخست وزیر هلند به همراه اقلیت خود در آوریل 2012 متعاقب عدم جلب حمایت راستی ها برای طرح کاهش(3 درصدی) کسر بودجه کشور از قدرت کناره گیری کرد. طرحی که در چارچوب قوانین اتحادیه اروپا اجرای آن لازم است. قرار است انتخابات در سپتامبر 2012 برگزار شود.


خلیج تایمز/ 7 می 2012
ترجمه: زهرا خدایی

 

31263

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 211973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =