غلامعلی حدادعادل منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: حقیقت این است که مجلس نهم آغاز پرچالشی یافته است. البته همیشه انتخاب رئیس مجلس با گفتوگو و حرف و سخن همراه بوده اما این بار بیش از هر زمان دیگری مسئلهساز شده است.
وی در این نشست که در ساختمان مشروطه برگزار شد، اظهار داشت: کاش در و دیوار این فضا زبان داشتند و با ما از تاریخ مجلس در ایران سخن میگفتند و شاید ما معنا و مفهوم اجتماع خود را بهتر درک میکردیم و در راهی که پیش گرفتهایم مصممتر میشدیم.
وی با تاکید بر اینکه موضوع انتخاب رئیس مجلس بحث اصلی کوچه و بازار و رسانههای داخلی و خارجی است، گفت: فعالان سیاسی در این خصوص موضع گرفتهاند. چراکه رقابت برای انتخابات امر لازمی است و خیلی وقتها مفید است. این رقابت فینفسه مذموم نیست به شرط اینکه در چارچوب اصول و ضوابط اسلامی بوده و اخلاق رعایت شود. آنچه در این روزها شاهد هستیم این است که این رقابت که به نظر کاملا میتواند در چارچوب اصولگرایی و با حفظ وحدت اصولگرایی صورت گیرد، منجر به انشعاب و انشقاق در اصولگرایی شده است.
منتخب مردم تهران با بیان اینکه بنده در عرایضی که دارم تکیه و تاکیدم بر روی همین مسئله است، افزود: برای بنده سوال جدی مطرح است که چه نیازی ایجاب میکند ما اصولگرایی را شکسته و فراکسیون دیگری با نام دیگری در میان اصولگرایان ایجاد کنیم؟ سوال مهم این است آیا انتخاب رئیس مجلس در درون مجموعه اصولگرایی با حفظ وحدت این مجموعه ممکن نیست؟
اهم سخنان حدادعادل را در ادامه به نقل از فارس بخوانید:
- حفظ وحدت اصولگرایی از اینکه چه کسی رئیس مجلس شود مهمتر است. با حفظ وحدت اصولگرایی میتوانیم انتخاب بهتری داشته و خود را در آینده تصحیح کنیم.
- بر همین اساس بنده در این فرصت کوتاه میخواهم قدری دوستان را به سابقه اصولگرایی توجه دهم؛ از اول انقلاب در فضای سیاسی کشور اصطلاحات مختلفی مطرح شد که ریشه نداشت و از درون مکتب بیرون نیامده بود.
- یک عده به راست و یک عده به چپ موسوم شدند و بعدها خط سومی نیز پدید آمد. در یک دهه اختلاف راست و چپ بر سر سلیقه یا بینش اقتصادی در اداره کشور بود؛ پس از آن اصطلاحات دیگری پیش آمد و در نهایت از خرداد 76 ما با پدیدههای جدیدی در دستهبندی سیاسی در ایران و انقلاب مواجه شدیم.
- این اصطلاح در مجلس ششم تبلور یافت؛ وحدت اصلاحطلبان سلبی بود یعنی مخالفت با یک چیز آنها را گرد هم آورده بود.
- مقام معظم رهبری به اصلاحطلبان فرمودند که شما سعی کنید اصلاحطلبی را تعریف کنید. بزرگترین چالشی بود که در برابر آنها نهاده شد و تعریف اصلاحطلبی خیلی دشوار و هر کس از ظن خود آن را تعریف میکرد.
- در آن حال و هوا بود که بعد از 5 سال یعنی از خرداد 76 تا اسفند 81 که دومین انتخابات شورای شهر صورت گرفت به همت عدهای از دلسوختگان راه تازهای آغاز شد که رهنمودهای رهبری برای آنها اصل بود و ما در انتخابات شورای شهر دوم دیدیم که جریانی به نام آبادگران متولد شد.
- آبادگران مقدمهای برای پدید آمدن اصولگرایان بود. اصولگرایی عنوانی است که رهبری از آن دفاع کردند؛ مقام معظم رهبری رهبر همه ملت ایران است و ایشان خود را در قالب هیچ حزب و سازمان خاصی محدود نمیکنند. مقام معظم رهبری یک بار به صورت مشروح و منظم از اصولگرایی دفاع کردند و ویژگیهای آن را برشمردند. مقام معظم رهبری اصولگرایی را مانند چتری گسترده بر سر همه تشکلهای مومن و در خدمت انقلاب خواستند.
- اصولگرایان باید دور یکدیگر بنشینند؛ هرکس که داوطلب ریاست مجلس است باید خود را عرضه کند و هرکس که رأی نیاورد نباید خود را در مجلس عرضه کند. بنده اصولگرایی را محترم می شمارم و امیدوارم اصولگرایی حفظ شده و تحقق عملی یابد.
29219
نظر شما