موضوع افزایش ناگهانی مالیات داروخانه ها سبب شد تا انجمن داروسازان نامه ای را به وزیر امور اقتصاد و دارایی بنویسد.

زهرا تالانی:رهبر مژدهی آذر رئیس انجمن داروسازان ایران معتقد است که با روند کنونی فعلی بسیاری از داروخانه ها با مشکلات مالی مواجه شوند و حتی احتمال تعطیلی برخی از آنها هم وجود دارد.او همچنین به مشکلاتی که داروخانه ها با بیمه دارند اشاره می کند .
گفت و گوی خبرآنلاین با رئیس انجمن داروسازان ایران را می خوانید:


سال قبل شما نسبت به پرداخت نشدن به موقع مطالبات داروخانه ها از سوی بیمه شکایت کرده بودید.امسال این مشکل حل شده است؟
متاسفانه خیر. مشکل داروخانه ها با بیمه ها ریشه ای است و به این راحتی ها حل نمی شود زیرا قراردادی که سازمانهای بیمه گر با داروخانه ها منعقد کرده اند، یک قرارداد تحمیلی و یک طرفه است و ما به شدت به این قرارداد اعتراض داریم.


یعنی داروخانه ها هیچ نقشی در این قراردادها ندارند؟
یکی از مواد این قرارداد مربوط به پرداخت مطالبات داروخانه هاست که برای تاخیر در پرداخت این مطالبات، زمان تعیین نشده است. یعنی اینکه بیمه ها باید طبق قانون 60 درصد از مطالبات را نقدا و مابقی را در مدت دو ماه پرداخت کنند اما در این قانون به این موضوع اشاره ای نشده که بعد از این مدت تکلیف داروخانه ها چیست. هم اکنون داروخانه ها 5 ماه از بیمه ها طلب دارند اما ناچارند که این قرارداد را قبول کنند چون بیماران با دفترچه بیمه وارد داروخانه می شوند.
بنابراین مطابق مفاد قرارداد داروخانه ها با بیمه، اگر داروخانه ها بعضی از اصول این قرارداد را رعایت نکنند، قرارداد فسخ شده و ممکن است به دادگاه هم بروند.البته مشکل داروخانه ها تنها با بیمه نیست و امسال با سازمان مالیاتی هم مسائلی پیش آمده است.


گویا ارقام مالیات داروخانه ها هم به یکباره رشد نجومی داشته است؟
برای همین در حال نوشتن نامه ای به وزیر اقتصاد هستم که اگر به خواسته‌های ما جواب ندهد، پشت در اتاق او تجمع می کنیم.


یعنی سالهای قبل این مشکلات نبود؟
سازمان نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی برای دریافت مالیات از داروخانه ها توافقی داشتند که مطابق تبصره ای در این تفاهمنامه، چنانچه دارایی بخواهد می تواند برای وضع مالیات 5 درصد از داروخانه ها راسا وارد شود و رسیدگی کند.این افزایش نجومی مالیات شامل این 5 درصد از داروخانه ها شده و در نتیجه داروسازان تحت فشار قرار گرفته اند.


بنابراین داروخانه ها مجبورند نرخ دارو را افزایش دهند؟
این کار هم امکان ندارد چون بازرسی می شوند و نمی توانند خودسرانه نرخها را بالا ببرند.آنها ناگزیرند به جای انجام کارهای تخصصی شامپو و مسواک بفروشند تا هزینه های جاریشان را تامین کنند، در غیر اینصورت داروخانه ها به تعطیلی کشیده می شوند.
45232

 

کد خبر 216456

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    45 9
    چراوقتی حق فنی دارو راتصویب کردندخوشحال بودید؟ حالا بهانه به دست گرفتیدکه نرخ دارو راببرید بالا؟ خدایا چرا همیشه داراها بیشتراز ندارها می نالند؟
    • بدون نام IR ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۶
      3 24
      با اینکه دارا ها بیشتر از ندارها می نالندموافق م.
  • بدون نام IR ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    42 2
    فقط کارمند ها باید مالیات بدهند؟ کارمندی که 350 هزار تومان حقوق میگیرد قبل از اینکه حقوقش را دریافت کند 10% مالیاتش را از حقوقش کسر میکنند! بعد عزیران طلا فروش برای افزایش 2-3 درصدی مالیات اعتصاب میکنند یا دارو خانه ها از مالیات بالا شکایت میکنند! به خدا صاحب یک دارو خانه اگر کمتر از 5 میلیون تومان درآمد خالص داشته باشد اصلا کرکره داروخانه اش را بالا نمیکشد ( به شهادت صحبت با چند تن از دوستان خودم که داروخانه دارند ) حالا اگر مثل یک کارمند دولت بخواهد 10 درصد مالیات بدهد فریاد و فغان بر میدارند! ضمنا همیت حالا هم داروخانه ها شامپو و مسواک و 1000 چیز دیگر هم میفروشند و ربطی به افزایش مالیات ندارد.
  • بدون نام DE ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    44 1
    "داروخانه ها به تعطیلی کشیده می شوند" آخیییییییییییییییی ،
  • بدون نام IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    43 2
    دارو خانه ها هم تاچند برابر آن را از بيماران مي گيرند
  • بدون نام IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    34 14
    می تونید خیلی درست فاکتور چاپی صادر کنید و این مالیات را که از شما هم از مردم گرفته اید به سادگی به سازمان امور مالیاتی بدهید . مردم هم راضی تر اند چون یک رسید و قبض درست بابت پولی که می دهند لااقل می گیرند.
  • بدون نام IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    44 36
    این همه پورسانت و داروی مجانی و جایزه که هر ماه، میلیون ها می شود و از شرکت های پخش دارو و وارد کننده ها می گیرید را نمی گویید؟
  • بدون نام IR ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    35 19
    به جای دفاع صنفی کردن یه کم کار خودتون را درست کنید این چه وضع داروخانه داری است مثل 40 یا 50 سال پیش دارید داروخانه را می گردانید . نمی تونید مثل خیلی از کشور های دنیا از پرینتر های مخصوص استفاده کنید و رو یا پشت نسجه همه چیز را پرینت کنید و پولتان را هم بگیرید؟! کارتون که دقیق و درست باشه مردم هم راضی اند و با سازمان امور مالی هم به مشکل نمی خورید.
    • بدون نام IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۶
      6 40
      اونهایی که منفی داده اند هم صنف های ایشان هستند؟
  • بدون نام IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    22 38
    ببخشيد يك طوري ميگيد شامپو و مسواك ببفروشند مثل اينكه الان نميفروشند دوما فروش اين اقلام چه منافاتي با فعاليت داروخانه دارد در تمام دنيا بيش از نيمي از فروش داروخانه ها از فروش وسايل ارايشي بهداشتي است . فكر نمي كنيد با بيان فرمايشاتي ازاين دست داروسازان را در پايين ترين حد احترام شغلي و موضع ضعف قرار ميدهد. بهتر نيست مشكلات را شفافتر وصادقانه تر بيان كنيد
  • بدون نام IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    40 1
    اگر يک بسته آسپيرين بگيري حق فني روش مي کشن اونوقت مالياتم نميدن
  • بدون نام IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    34 0
    همین الان هم دارند به جای دارو ، خمیردندون و مسواک و شامپو و پوشک و ... می فروشند مگه به غیر اینه؟!
  • بدون نام IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    1 22
    تبریک میگم
  • بدون نام IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۳
    1 22
    تبریک میگم
  • بدون نام IR ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۶
    29 0
    چرا باید یه داروخانه در مجتمع مسکونی باشه و امنیت و آسایش ساکنین را به خاطر پولدراوردن بیشتر به خظر بندازه؟
  • بدون نام IR ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۶
    8 11
    می شه آقای دکتر بفرمایید همین الان چند درصد فروش داروخانه ها دارو است و چند درصد چیزهای آرایشی بهداشتی ؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین