مریم صدرالادبایی: شاید این خصوصیت این شغل باشد که هرکس در این جایگاه قرار میگیرد اظهارنظرهایش، خالی از جنجال نباشد و عباس جعفریدولتآبادی دادستان تهران هم که بعد از کش و قوسهای فراوان جای سعید مرتضوی را گرفت، از این قاعده مستثنی نیست.
دادستان 56 ساله تهران که بعد از انتصاب صادق لاریجانی به ریاست قوهقضائیه عهدهدار این مسئولیت شد در حالی سکان این پست را به دست گرفت که یکی از جنجالیترین دادگاههای سالهای اخیر یعنی، دادگاه متهمان اغتشاشات در جریان بود. جعفری با موضعگیری کاملاً متفاوت با دادستان قبلی در مورد این دادگاهها سخن گفت و ابراز داشت: «محاکمه عادلانه دارای 15 پارامتر است که مهمترین آن حق دفاع و حق انتخاب وکیل، غیرعلنی بودن محاکمات، قانونی بودن جرم و مجازات و منع اعمال فشار و شکنجه علیه متهمان و دادگاهی صالح و کارآمد برای ایجاد امنیت مردم است.»
جعفری دیروز در تازهترین اظهارنظر خود بیان داشت که صاحبان نفوذ و قدرت باید بدانند که در برابر قانون یکسان هستند. مساوات اصل بسیار مهمی است. او افزود: همه کسانی که صاحب قدرت هستند در برابر قاضی جمهوری اسلامی باید پاسخگو باشند. او همچنین در مورد شکایت 100 نماینده از میرحسین موسوی گفت: «تا این لحظه چیزی به ما اعلام نشده است و اعلام شکایت، شکایت تلقی نمیشود.»
جعفریدولتآبادی که شخصاً برای دیدار از متهمان پس از انتخابات به زندان اوین رفته و صحبتهای متهمان را شنیده دیروز در مورد علنی بودن دادگاه این متهمان نیز میگوید: «اگر دادگاه علنی باشد اعلام میکنیم، در غیر این صورت اگر اعلام نشود به منظور این است که غیرعلنی خواهد بود.»
او در آخر صحبتهایش مطبوعات را هم مخاطب قرار میدهد و در مورد فضای حاکم بر مطبوعات میگوید: «اگر مطبوعات در چارچوب قانون عمل کنند نگران نباشند، به جای انتقاد، انتقام نگیرند، به جای نقد منصفانه تخریب نکنند و در این صورت نگران نباشند.»
جعفری دیروز در تازهترین اظهارنظر خود بیان داشت که صاحبان نفوذ و قدرت باید بدانند که در برابر قانون یکسان هستند.
کد خبر 21670
نظر شما