«پایان حقیقت، معضل لاینحل تخصص، مسئولیت و آزادی، آزادی اقتصادی و حکومت انتخابی، مرده ریگی به نام عدالت اجتماعی و دموکراسی به کجا می‌رود» عنوان برخی یادداشت‌های این کتاب است.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «در سنگر آزادی» نوشته فردریش فون هایک با ترجمه عزت الله فولادوند از سوی انتشارات ماهی منتشر شده که در اصل گزیده ای از پنج اثر مولف است و درباره نظریه‌های سیاسی و اجتماعی و ارتباط آن با آزادی و قدرت و اقتصاد است.


«پایان حقیقت، کاربرد شناخت جامعه، معضل لاینحل تخصص، مسئولیت و آزادی، اقسام خردگرایی، آزادی اقتصادی و حکومت انتخابی، مرده ریگی به نام عدالت اجتماعی و دموکراسی به کجا می‌رود» عنوان برخی یادداشتهای این کتاب است.


در فصل اول کتاب با عنوان «چرا فرومایه ترین عناصر در صدر می‌نشینند» می‌خوانیم:
«هر قدرتی فاسد می‌کند؛ قدرت مطلق، مطلقا فاسد می‌کند. لرد اکتن.
اکنون باید بپردازیم به اعتقادی که سبب تسکین خاطر بسیاری می‌شود که ظهور توتالیتاریسم را اجتناب ناپذیر می‌پندارند و مقاومت بسیاری کسان دیگری را سست می‌کند که اگر ماهیت توتالیتاریسم را درک می‌کردند، با تمام قوا در برابر آن می‌ایستادند. غرض این اعتقاد است که مشمئز کننده ترین خصوصیات رژیم‌های توتالیتر ناشی از تصادف تاریخی تاسیس آنها به دست مشتی اراذل فرومایه و تبهکاران بی سروپاست...
نباید خود را فریب دهیم و تصور کنیم که همه افراد خوب باید دموکرات باشند یا ضرورتا سهمی در حکومت بخواهند. بدون شک بسیاری از آنان ترجیح خواهند داد که این کار را به کسی که او را صالح‌تر می دانند، واگذار کنند. تایید دیکتاتوری اشخاص خوب ممکن است خردمندانه نباشد اما به هیچوجه بد و برخلاف شرافتمندی نیست. این استدلال از هم اکنون به گوش می‌رسد که توتالیتاریسم نظامی قدرت است که هم در راه خیر می‌تواند به کار بیافتد و هم در راه شر و هدفی که برای نیل به آن مورد استفاده قرار می‌گیرد کاملا وابسته به دیکتاتورهاست.»

 

در بخش «مرده ریگی به نام عدالت اجتماعی» نیز می‌خوانیم:
«...پوچی کامل اصطلاح «عدالت اجتماعی» از اینجا پیداست که درباره اینکه عدالت اجتماعی در هر مورد خاص نیازمند چیست، هیچ توافقی وجود ندارد؛ و هیچ محکی نیست که اگر افراد اختلاف نظر پیدا کردند بدان وسیله بتوان نتیجه گرفت که حق با کیست و ممکن نیست هیچ طرح پیش پنداشتهای به طور موثر برای توزیع در جامعه ای تدبیر شود که افراد آن آزادند بدین معنا که اجازه دارند از شناخت های خویش برای حصول به مقاصدشان استفاده کنند...علت اینکه اکثر مردم هنوز به عدالت اجتماعی _ حتی پس از پی بردن به اینکه واقعا نمی دانند معنای آن چیست _ اعتقاد راسخ دارند این است که می‌پندارند چون تقریبا همه کس به آن معتقد است پس حتما چیزی در آن هست... »

 

این کتاب جمع و جور و خواندنی در 260 صفحه با قیمت 7هزار تومان منتشر شده است.
 

 

ساکنان تهران برای تهیه این کتاب کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.
6060

 

کد خبر 219946

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین