محققان دریافتند که بستری شدن بیماران مبتلا به آلزایمر در بیمارستان می تواند به شدت گرفتن مشکلات ذهنی آنها منجر شود.
تحقیقات جدید نشان داد: بیماران مبتلا به آشفتگی درونی که حالتی از گم گشتگی شدید یا رفتار و حالات غیر معمول است در صورت بستری شدن بیشتر به لحاظ ذهنی آسیب میبینند که این امر میتواند حتی موجب مرگ و میر آنها شود.
محققان برای این تحقیقات، اطلاعات تقریباً 800 نفر را که به آلزایمر خفیف مبتلا بودند، بررسی کردند که حدود نیمی از این افراد به دلیل بدتر شدن وضعیتشان، عفونت یا سایر مشکلات در طول این تحقیقات در بیمارستان بستری بودند.
این تحقیقات نشان داد: بستری شدن تقریباً به میزان دو برابر با نتایج ضعیف از جمله تنزل ذهنی و مرگ و میر و همچنین آشفتگی درونی در ارتباط بود.
ملاقات اعضای خانواده یا آشنایان، استفاده از عینک یا سمعک، بیرون آمدن از تخت برای قدم زنی و استفاده نکردن از داروهای مثل مسکن ها از جمله اقداماتی هستند که میتوانند به پیشگیری از آشفتگی درونی در افراد بستری شده کمک کنند.
محققان گفتند: افراد مبتلا به آلزایمر 3 برابر بیشتر از سایرین بستری میشوند. بین 20 تا 40 درصد از افراد مبتلا به آلزایمر سالانه به مدت حدوداً چهار روز در بیمارستان بستری میشوند.
در این تحقیقات جدید 771 بیمار مبتلا به آلزایمر خفیف در مرکز تحقیقات بیماری آلزایمر در ماساچوست ثبت نام کردند که این افراد مرتباً به لحاظ کارکرد عصب شناختی مورد ارزیابی قرار میگرفتند. بیشتر بیماران تنها یا با خانوادهشان زندگی میکردند.
467 بیمار در طول 18 ماه بررسی این مرکز تحقیقاتی بستری شدند که 194 نفر از آنها آشفتگی درونی داشتند. آشفتگی درونی تنها دلیل بستری 4 درصد از این افراد بود و بقیه بیشتر به دلیل ضعف، بدتر شدن اوضاع، مشکلات قلبی و درد شکمی بستری شده بودند.
محققان به این نتیجه رسیدند: 41 درصد از بیماران آشفتگی درونی که بستری شده بودند در طول یک سال از بستری شدنشان دچار مشکلات ذهنی بیشتری شدند که این امر توسط آزمونهای حافظه و تمرکز مشخص شد.
درعوض، تنها 23 درصد از بیمارانی که به آشفتگی درونی مبتلا نبودند و 26 درصد از بیمارانی که بستری نشده بودند در طول این مدت به تنزل ذهنی دچار شدند.
در حالی که بستری شدن به خودی خود خطر تنزل ذهنی را بالا نمیبرد اما آشفتگی درونی این خطر را 20 درصد افزایش میدهد.
تامارا فانگ، استادیارعصب شناسی دانشکده پزشکی هاروارد و رئیس گروه تحقیقات خاطرنشان کرد: بیشتر بیماران مبتلا به آلزایمر باید بستری شوند و به بیشتر آنها 5 تا 10 سال بعد از تشخیص بیماری باید کمک شود.
این بیماران بعد از تشخیص بیماری 8 تا 10 سال به طور متوسط عمر میکنند و معمولاً به دلیل عوارضی چون ذات الریه جان خود را از دست میدهند.
در این تحقیقات احتمال رفتن به خانه سالمندان و مرگ و میر در سال بعد از بستری شدن در هر دو گروه زیاد بود.
محققان خاطرنشان کردند که بیماران بستری شده عمدتاً در مقایسه با بیماران بستری نشده پیرتر و بیمارتر بودند.
فانگ گفت: این تحقیقات تنها روی سفیدپوستان انجام شده که این خود باعث میشود تا به سختی بتوانیم نتایج را به همه مردم تعمیم دهیم.
برای پیشگیری از بستری شدن، این بیماران باید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند، بهداشت مثانه و روده باید رعایت شود تا از عفونتهای ادراری جلوگیری شود و درمانهای درد مزمن هم باید مدیریت شوند.
301301
نظر شما