همراهی ۱۳۰۰مکان مذهبی قزوین در مسیر صرفه‌جویی آب

مدیر روابط عمومی آبفای استان قزوین از مشارکت گسترده اماکن مذهبی در مدیریت مصرف آب خبرداد و گفت: بیش از ۱۳۰۰مسجد و حسینیه استان با اجرای توصیه‌های مصرف بهینه، در نهضت صرفه‌جویی آب نقش‌آفرینی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سید «محمدحسین ابوترابی» مدیر روابط عمومی آبفای استان قزوین همزمان با سومین روز از هفته صرفه‌جویی که با عنوان «آب، ارزش‌های دینی و حماسه کربلا» نامگذاری شده است، در نشستی صمیمانه با خادمان و هیئت‌امنای مساجد و حسینیه های شهر قزوین از پیشگامی بیش از  ۱۳۰۰مکان مذهبی قزوین در نهضت صرفه‌جویی آب خبرداد.

وی اظهار کرد: مساجد و حسینیه‌ها همواره کانون هدایت جامعه بوده‌اند و امروز مدیریت مصرف آب در این اماکن، یک ضرورت شرعی و اخلاقی در راستای رعایت حق‌الناس است و مسئولین هیئات مذهبی می توانند در عمل الگوی عزارادان حسینی و جامعه باشند.

ابوترابی با ارائه پروتکل‌های اجرایی برای این اماکن، بر نصب ابزارهای کاهنده تاکید کرد و گفت: استفاده از شیرآلات پدالی، چشمی و یا نصب «پرلاتور» (هوا دهنده) روی سرشیرهای روشویی و سرویس بهداشتی در اولویت قرار گیرد.

وی همچنین پایش نشتی‌ها؛ کنترل مستمر شیرآلات، مخازن فلاش‌تانک و لوله‌های داخلی جهت جلوگیری از هدررفت پنهان را از دیگر الزامات مدیریت مصرف اب برشمرد و گفت: نصب سایه‌بان برای کولرها و اطمینان از سلامت شناور کولرهای آبی نیز برای جلوگیری از تبخیر و هدررفت اب موثر است.

ابوترابی همچنین برممنوعیت شست‌وشوی حیاط، معابر و خودرو با آب شرب در اماکن مذهبی تاکید کرد.

وی همچنین با هشدار نسبت به رعایت نکات بهداشتی افزود: از مصرف آب مانده برای شرب باید پرهیز کرد و برای جلوگیری از آلودگی‌های میکروبی، از ذخیره طولانی‌مدت آب در مخازنی که در معرض تابش مستقیم خورشید هستند، خودداری شود.

 ابوترابی همچنین تأکید کرد: با توجه به رویکرد استفاده از لیوان‌های شیشه‌ای در مراسمات باید مدیریت دقیق مصرف آب مد نظر قرار گیرد.

مدیر دفتر روابط عمومی آبفا در پایان با تبیین ابعاد شرعی مصرف آب خاطرنشان کرد: استفاده از آب مساجد و حسینیه‌ها برای مصارف خارج از وقف (مانند شست‌وشوی ماشین، انتقال به واحدهای تجاری همجوار یا آبیاری فضای سبز) علاوه بر ممنوعیت قانونی، اشکال شرعی دارد.

ابوترابی عنوان کرد: همچنین نصب پمپ بدون مخزن ذخیره به دلیل تضییع حقوق مجاورین و همسایگان، هم خلاف قانون و هم خلاف آموزه‌های اخلاقی و دینی ماست.

کد مطلب 2235050

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین