ببینید| کودتای رضاخان فاشیستی بود/ ربطی به انگلستان نداشت

شروین وکیلی، در بخشی از نشست «بررسی توازن دیپلماسی و میدان در بزنگاه‌های تاریخ معاصر ایران» به ریشه‌های کودتای ۱۲۹۹ پرداخت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در نشست «بررسی توازن دیپلماسی و میدان در بزنگاه‌های تاریخ معاصر ایران» که روز دوشنبه ۵ مرداد در خبرگزاری خبرآنلاین برگزار شد، شروین وکیلی، تاریخ‌نگاه و جامعه‌شناس، در بخشی از سخنان خود به ریشه‌های کودتای ۱۲۹۹ پرداخت. او با نقل جمله‌ای از سیدضیاء که به احمدشاه گفته بود «به من بگو دیکتاتور»، توضیح داد که واژه «دیکتاتور» در آن مقطع لقب بنیتو موسولینی بود و این گروه به‌شدت از راهپیمایی بزرگ فاشیست‌ها در ایتالیا الگوبرداری می‌کردند. وکیلی تأکید کرد که این موضوع ارتباطی به هیتلر و قدرت‌گیری او در آلمان ندارد، بلکه مربوط به ظهور فاشیسم در ایتالیای پس از جنگ جهانی اول است که کابینه سیاه از آن متأثر بود. او در ادامه سخنان خود نهادهای انگلستان در ارتباط با ایران را در آن مقطع ازجمله وزارت جنگ و وزارت خارجه را یا از کودتای رضاخان بی‌خبر و یا مخالف آن خواند و تاکید کرد که این کودتا ربطی به انگلستان نداشت.

متن کامل این نشست را از این‌جا بخوانید.

۲۵۹

کد مطلب 2255528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آیت محمدی IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۵/۰۵/۱۲
    1 0
    دوست خوبم جناب آقای دکتر وکیلی عزیز . این سخنان از شما بعید است که انگلیس در روی کار اوردن رضاشاه نقش نداشت!!!!!!! اگر اراده دولت انگلیس نبود، شخصی چون رضاخان امکگان نداشت حتا به فرماندهی نظامیان ارتش ایران در منطقه‌ای چون کرمانشاه می‌رسید!!!! اگر اراده انگلیس نبود رضاخان با کدام قدرت و ایل و تبار و قشون ایلی قدرت را بدست گرفت؟؟؟!!! اگر نفوذ و اراده انگلیس را نادیده بگیریم در ان شرایط ایلیاتیف می‌بایشت حاکم یک ایالت مقتدر در کشورف حکومت را بدست می‌گرفت، نه یک قزاق ساده!!!!!!