فارس نوشت:

فیلم سینمایی «خانه پدری» که با مشارکت نیروی انتظامی و کیانوش عیاری ساخته شد، امسال در شصت و نهمین جشنواره فیلم ونیز در بخش افق‌های این جشنواره حضور دارد.
 
این روزها حرف و حدیث برای حضور فیلم در جشنواره ونیز بسیار است، زیرا این فیلم مجوز نمایش در داخل و خارج از کشور را نداشته و حتی در جشنواره پلیس که نیروی انتظامی آن را برگزار می‌کند به نمایش درنیامد. گفت‌و‌گویی با سعید منتظرالمهدی سرپرست موسسه ناجی هنر و رئیس اداره سینمایی ناجا ترتیب دادیم و جزئیات حضور «خانه پدری» را در جشنواره ونیز جویا شدیم.
 
اصلاحات فیلم «خانه پدری» هنوز انجام نشده و پروانه نمایش ندارد اما در جشنواره ونیز حضور دارد، ممکن است دراین‌ باره توضیح بفرمایید.
فیلم «خانه پدری» که در جشنواره ونیز حضور پیدا کرده است برای ما هم تعجب‌برانگیز است. فیلمی که مجوز اکران در کشور را ندارد، چگونه می‌تواند در فستیوال ونیز شرکت کند، برای ما هم جای سئوال دارد.
 
نیروی انتظامی به عنوان تهیه‌کننده، نسخه سینمایی فیلم را در اختیار نداشته است؟
نه خیر، نسخه 35 میلی‌متری فیلم در اختیار آقای عیاری است. البته ما هم نسخه‌ای داریم اما نسخه 35 دست ایشان است. متاسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و فیلم در جشنواره ونیز شرکت کرده است. باید دید این کار بدون هماهنگی سازمان سینمایی این نسخه در جشنواره ونیز انجام شده است؟
 
میزان اصلاحات فیلم که اعلام شد از سوی اداره کل نظارت و ارزشیابی چقدر بود؟
ما که در مقام تشخیص نیستیم و از ابتدا هم گفتیم وزارت ارشاد جلوی این کار را گرفت. اما این صحبت من دلیل بر این نیست که ما موافق فیلم بودیم؛ خیر ما هم با برخی از صحنه‌های فیلم مشکل داریم، اما وزارت ارشاد از ما خواست تا فیلم در جشنواره پلیس که مربوط به نیروی انتظامی است هم اکران نشود. ما به دلیل احترامی که برای وزات ارشاد قائل هستیم و قصد داریم قانونمند عمل کنیم و ارائه مجوز نمایش فیلم ‌در صلاحیت وزارت ارشاد است به فیلمی مجوز بدهد یا خیر، ما این فیلم را در جشنواره پلیس هم به نمایش درنیاوردیم. درخواست وزارت ارشاد بود که فیلم اکران نشود و در هیچ بخشی هم نمایش داده نشد. با این اقدامی که صورت گرفته و فیلم در جشنواره ونیز شرکت کرده است این سئوال مطرح است که اگر فیلم مشکل ندارد چرا مجوز نمایش به فیلم داده نشده است.
 
فیلم از سوی اداره ناجا پس از آماده شدن ایراد و اشکالی نداشت؟
ما وقتی فیلم را دیدیم برای چند سکانس‌ حرف داشتیم و هنوز هم حرف داریم. حرف ما این است که ما یک جامعه اخلاق‌مدار هستیم و احساسات و عواطف‌مان نسبت به هم‌نوع غلیان می‌کند‌. ما برای مرگ ‌یک حیوان خانگی متاثر می‌شویم، چگونه می‌شود با حذف انسانی که 18 سال در یک خانواده زندگی کرده است به راحتی برخورد کنیم‌. صحنه‌های دلخراشی در فیلم وجود دارد که آزاردهنده است. جامعه به نظرم با دیدن این صحنه‌ها متاثر خواهد شد. ما سر این صحنه‌‌ها حرف داشتیم. «خانه پدری» یک فیلم اجتماعی است و فیلم پلیس نیست‌.
 
چگونه نیروی انتظامی روی فیلمی اجتماعی سرمایه‌گذاری می‌کند؟
ماموریت ما تولید کارهای اجتماعی است. پیشگیری اجتماعی برای ما بر اقدام انتظامی اولویت دارد‌. ما هم باید مانند یک پزشک و روانپزشک عمل کنیم و پیشگیری را مقدم بر درمان بدانیم و در برنامه کاری قرار دهیم. چرا باید اجازه بدهیم اتفاقی رخ دهد بعد برخورد سلبی با آن مشکل کنیم.
 
به همین دلیل ساخت فیلم «خانه پدری» اولویت شد؟
«خانه پدری» در زمان ما ساخته نشده است. در آن زمان تشخیص دوستان و همکاران ما بوده است که تصمیم گرفتند و فیلم ساخته شده است. حالا اصل فیلمنامه چه بوده است و چگونه درآمده است و اینکه آیا اصلا صحنه‌هایی که جامعه را متاثر می‌کند در فیلمنامه بوده یا خیر، من بی‌اطلاعم. حالا که فیلم ساخته شده در برخی از صحنه‌ها آسیب به مخاطب خواهد زد.
 
با آقای عیاری هم درباره اصلاحات برخی از صحنه‌های فیلم صحبت کردید؟
بله. آقای عیاری که بسیار انسان فرهیخته و اخلاق‌مداری است. با صحبتی هم که با ایشان انجام دادیم همه قریب به اتفاق آزار‌دهندگی آن سکانس‌ها را قبول داشتند ولی ایشان می‌گویند فیلمنامه همین است و می‌خواهد به این معضل بپردازد. ما صحبت کردیم و گفتیم به نمایندگی از ما به ارشاد مراجعه کنند، اصلاحات فیلم را بگیرند و فیلم را اصلاح کنند و مجوز اکران را بگیرند. مجوز را که گرفتند ما در قبال حق و حقوق خودمان تصمیم خواهیم گرفت که یا آن را واگذار خواهیم کرد و با محاسبه‌کرد، همان هزینه ابتدایی که شراکت کردیم را طلب می‌کنیم و فیلم را واگذار خواهیم کرد و فرجه‌ای را هم به ایشان خواهیم داد تا مبلغ هزینه شده به ما عودت داده شود یا این که وقتی فیلم اصلاح شد و دیدیم فیلم برای ما به عنوان نیروی انتظامی قابل قبول است که بعد تصمیم خواهیم گرفت.
 
نسخه‌ای که به ونیز رفته، اصلاح شده است؟
اصلا من اطلاعی ندارم. ما شریک کار هستیم، اطلاع نداریم. اداره کل نظارت و ارزشیابی هم اطلاع ندارد.
 
 کل بودجه فیلم مربوط به نیروی انتظامی بوده است؟
نه خیر مشارکت 50 درصدی با آقای عیاری است.
 
58246
کد خبر 231715

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ّب.م IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۹
    32 0
    افسوس که اثر استاد عیاری به علت اینگونه اختلافات اکران نشده است! چه کسی میتواند شاهکار بی نظیر او سریال "روزگار قریب" را فراموش کند.