لایحه هدفمند کردن یارانهها با اعتراض دولت مبنی بر حذف صندوق هدفمند کردن یارانهها وارد مرحله جدید خود شد. مجلس به دلیل مغایرت این صندوق که جدای صندوق ذخیره ارزی در نظر گرفته شده بود، این صندوق را حذف کرد ولی دولت اصرار دارد که «داشتن یک حساب جاری برای هدفمندسازی یارانهها مغایر قانون اساسی نیست». با این وجود هیأتی از مجلس و دولت برای رایزنی مشخص شدند که برای خبردار شدن از نتایج این رایزنیها گپوگفتی با محمدرضا میرتاجالدینی نماینده تبریز و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی داشتیم که در ادامه میآید:
* نتیجه جمعبندیها رایزنیهای اعضای هیأت رئیسه مجلس و دولت در خصوص لایحه هدفمند کردن یارانهها چه شد؟
هنوز رایزنیها ادامه داد. چون امروز جمعه و تعطیل بود، فردا ادامه خواهد یافت تا اینکه در روز یکشنبه تصمیم نهایی گرفته شود.
* الان به چه نتیجهای رسیدید؟
الان بحث این است که نظر شورای نگهبان استفسار شود.
*چرا؟
از اصل پنجاه و سه، دو برداشت میشود. یک برداشت این است که این اصل صریحاً نگفته است که در قانون بودجه بلکه گفته است که در قانون بیاید. در قانون بودجه سنواتی بودن لازم است. در قانون غیربودجهای میشود هر چند سال یک بار چنین تصمیمی گرفته شود. بر این اساس اگر شورای محترم نگهبان چنین تصمیمی را تأیید کند میشود صندوق هدفمند کردن یارانهها را مستقلاً تصویب کرد و مجلس بودجه یارانه هر سال را با نسبتهایی تصویب کند.
* از قرار پیشنهادهایی مطرح شده مبنی بر اینکه یک حساب جداگانه در خود صندوق ذخیره ارزی باز شود و وجوه مربوط به یارانهها در آن واریز شود. آیا این پیشنهاد نیز در دستور بررسیهای مجلس و دولت قرار دارد؟
این هم یکی از راهکارهاست که عنوان میشود. بالاخره یکی از اینها دافع اشکال خواهد بود که هم شکل قانونی رعایت شود و هم دست دولت در اجرای این لایحه بسته نباشد.
*اگر رایزنیهای دولت و مجلس به نتیجه نرسید و دولت خواست که لایحه را پس بگیرد موضع مجلس چه خواهد بود؟
مجلس موضوع را بررسی میکند تا به یک تصمیم برسد.
* آییننامه مجلس دراین خصوص چه میگوید؟
طبق آییننامه داخلی مجلس تا زمانی که بررسی یک لایحه به اتمام نرسید استرداد لایحه میتواند مورد بررسی مجلس قرار گیرد.
نظر شما