رييس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش با بيان اينكه شيوههاي ارزشيابي بايد ارتقا يابد، گفت: امتحانات پايه ششم ابتدايي كه از سال جديد وارد نظام آموزشي ميشود به صورت هماهنگ منطقهاي خواهد بود.
عبدالامير عرفي ، درباره نحوه ارزشيابي و تغيير شيوههاي ارزشيابي تحصيلي دانش آموزان به ويژه در ورود به مقطع بالاتر گفت: در سند تحول بنيادين بحث ارزشيابي شيوههاي تحصيلي و ارتقاي آن مورد توجه ويژه قرار گرفته و براي پايه ششم ابتدايي ارزشيابي نتيجه محور را مشخص كرده است.
وي افزود: بر اين اساس امتحانات پايه ششم ابتدايي به صورت هماهنگ منطقهاي برگزار خواهد شد و 714 منطقه آموزش و پرورش كشور موظف هستند اين امتحانات هماهنگ را براي مقطع ششم برگزار كنند.
رييس مركز سنجش وزارت آموزش و پرورش تصريح كرد: همچنين پيشنهاد برگزاري يك يا دو درس به صورت كشوري و نهايي مطرح شده است كه تصميم نهايي در اين باره اتخاذ نشده و در حال بررسي است.
عرفي ادامه داد: با توجه به اينكه پايه ششم، پايان يك مقطع تحصيلي و ورود به يك پايه بالاتر است بايد نحوه ارزيابي و سنجش تحصيلي دانش آموزان به گونهاي باشد كه بتوان سطح آموختههاي دانش آموزان را با دقت ارزيابي كرد.
وي از راهاندازي سيستم جديدي براي سنجش وضعيت تحصيلي دانش آموزان در مناطق مختلف كشور خبر داد و به ايسنا گفت: در اين سامانه بازخوردهاي نتايج امتحانات نهايي احصاء و به مولفين و طراحان سوال ارائه ميشود تا جزئيات فراواني پاسخهاي درست و غلط مورد بررسي قرار گرفته و علتهاي آن مشخص شود.
رييس مركز سنجش آموزش و پرورش تصريح كرد: يكي از برنامههايي كه مركز سنجش آموزش و پرورش در دستور كار قرار داده است، تقويت ارزشيابيهاي متعدد به ويژه ارزشيابي آغازين است، چرا كه معتقديم بايد با افزايش تعداد و كيفيت اين آزمونها ارزشيابيها را ارتقا دهيم.
وي خاطرنشان كرد: يكي از برنامههاي اين مركز راهاندازي سامانه ارزشيابي مطلوب براي سوالات هر فصل از كتابهاي راهنمايي متوسطه است و مقرر شده اين اطلاعات به صورت ماهانه در اختيار مدارس قرار بگيرد.
وي افزود: يكي ديگر از برنامههاي مركز سنجش تغيير و اصلاح برگزاري امتحانات نهايي است و بايد بر اساس برنامهها بتوانيم اين روند برگزاري امتحانات را به روز كنيم.
عرفي گفت: در حال حاضر شيوه توزيع و تكثير سوالات امتحانات نهايي به صورت نرم افزار ارائه ميشود كه گام اوليه براي اين تغيير و اصلاح است و در گام بعدي و طي سالهاي آينده با مهندسي شدن پاسخنامه سوالات نهايي به سمت الكترونيكي شدن تصحيح اوراق امتحاني خواهيم رفت.
وي در پايان خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه حجم و زمان تصحيح سوالات امتحانات نهايي بالاست، براي كاهش آن و همچنين تسريع در اعلام نتايج پيشنهادهاي مختلفي را بررسي كردهايم و به زودي يك شيوه و راهكار جديد براي تصحيح اوراق امتحانات نهايي ارائه خواهيم داد.
301301
نظر شما